Januarsalg

NÅ kan du gjøre et skikkelig kupp!

Dette bør du se etter under januarsalget.

GJØR ET KUPP: I romjulen og i januar bugner det av salg både i butikk og på nett. Ønsker du å gjøre et skikkelig designerkupp bør du scrolle deg lengre ned i saken! Foto: Ivan Kruk - Fotolia
GJØR ET KUPP: I romjulen og i januar bugner det av salg både i butikk og på nett. Ønsker du å gjøre et skikkelig designerkupp bør du scrolle deg lengre ned i saken! Foto: Ivan Kruk - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: «It's the most wonderful time of the year» synger Andy Williams og de utallige artistene som har covret han. 

For det er nemlig en fantastisk hyggelig tid vi er inne i nå, fylt med venner, familie, god mat og mye gøy. Men, det er én ting som er med på å gjøre dette til en av de beste tidene på året: Romjul- og januarsalget.

Januar er måneden du kan gjøre noen gode kjøp, og det er ikke bare kjedebutikkene som byr på plagg til nedsatte priser. Også designerforretninger og nettbutikker har salg på mange varer, og dette er en fin tid å investere i designerplagg du ellers ikke ville tatt deg råd til.

- Lag en liste over designerplagg, sko og vesker som du virkelig ønsker deg fra forrige sesong og som er investeringer som varer. Sats på kvalitet og legg heller litt ekstra penger i gode materialer, og unn deg noe eksklusivt undertøy, har KKs tidligere mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen sagt til KK.no.

Sjekk også ut de mange rabattkodene på KK.no her!

LES OGSÅ: Skal du kjøpe designerveske?

Se etter dette under salget

KKs frontfigur Darja Barannik mener det er nå du virkelig bør se etter de dyre tingene du ha siklet etter i lang tid. Kanskje er de ikke så fryktelig dyre lengre? Det er nemlig slik at butikkene som fører de mer luksuriøse merkene også har salg.

Derfor mener Barannik at det er lurt å se etter noen spesielle ting akkurat nå.

- Kåper, boots du kan ha sesong etter sesong, og skinnbukser! Dette er ting som ofte kan være dyrt, men samtidig en god investering. 

Sett deg derfor ned foran PC-en, eller ta deg en tur ut på shopping, og bruk litt tid til å lete etter plaggene som virkelig er gode å ha i skapet. Ja, de koster kanskje fremdeles litt, men noen ganger er det lurt å la kvaliteten komme først.

LES OGSÅ: Nettbutikkene du bør styre unna

 
DE BESTE TIPSENE: Ifølge Darja Barannik er det lurt å se etter lekre kåper, boots du kan bruke sesong etter sesong, og en kul skinnbukse! I tillegg kan det være smart å se etter plagg som fint kan brukes til våren og sommeren også.  Foto: Darjabarannik.com
DE BESTE TIPSENE: Ifølge Darja Barannik er det lurt å se etter lekre kåper, boots du kan bruke sesong etter sesong, og en kul skinnbukse! I tillegg kan det være smart å se etter plagg som fint kan brukes til våren og sommeren også. Foto: Darjabarannik.com Vis mer

Til info: Darja Barannik er en av bloggerne AdLINK Media jobber kommersielt med. AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media.

Våre tips til en garderobe-detox

Før du begir deg ut på salget kan det være lurt å ta en titt i klesskapet: Er det noe der du ikke trenger eller bruker lenger? Renser du garderoben din før en runde med shopping, føles det mye bedre å få inn noen nye plagg også! Sjekk ut denne listen:

1. Sortér
Gå gjennom hele garderoben i detalj. Oppdag skattene lengst inne, som du hadde glemt faktisk eksisterte. Sorter alt innhold i kleskategori; jeans, topper, skjorter, bluser, kjoler osv. Gjør det samme med sko og tilbehør.

2. Rens
Dette er jo strengt tatt det vanskeligste punktet, men også det aller viktigste for å oppnå en oversiktlig garderobe. Gjør du dette riktig, frigjør du plass og gjør ting langt enklere for deg selv. Lag fem hauger med klær:

Det du vil beholde
Det du vil gi bort 
Det du vil selge 
Det du må fikse på (sy opp, sy inn, bytte glidelås på, sette knapp på, osv.)
Det du vil pakke bort for sesongen

Det er viktig å være streng med seg selv. Klær du ikke har brukt på lang tid (2 år eller mer), bør ut av garderoben en gang for alle. Er du veldig usikker, gå en ekstra runde i tenkeboksen, og pakk det ned sammen med sommerklærne.  

3. Prøv på
Nå har du kommet noen skritt nærmere målet – gratulerer! Gå gjennom «behold» bunken en gang til, og prøv klærne på. Uansett hvor mye du elsker snittet på kjolen, eller detaljene (og designermerket) på den buksa – passer ikke plagget kroppen din, er det ikke noe poeng å beholde det! Ta gjerne bilder av deg selv med plagget på. På den måten og forsikrer du deg at plagget fortjener en plass i garderoben.

4. Vurder verdien
Nå som du har eliminert en hel masse (forhåpentligvis), er det en god idé at du etablerer dine favoritt-«basics». Sannsynligvis har du noen favorittplagg du bruker hyppig. Vi snakker for eksempel om jeansen du alltid føler deg vel i, den svarte enkle blazeren du alltid kan ty til, flatterende topper/T-skjorter, skinnbuksa og den enkle strikkegenseren. Dette er din basisgarderobe, og bør henge langt fremme i skapet.    

5. Pakk bort
Har du dårlig plass er det alfa og omega å pakke bort den forrige sesongen. Har du ikke ryddet bort sommerplaggene enda er det på tide. Tenk vinter og at våren faktisk kommer fortere enn man tror, men husk at en søt sommerkjole lett kan funke sammen med grove strømper og boots. Det er forfriskende i en ellers kanskje grå og svart vintergarderobe.

6. Organiser
På dette punktet strides de lærde. Sorter etter farge, hverdag og fest eller etter type klær? Et godt tips er å henge flest mulig plagg på kleshenger. På den måten får du bedre oversikt og slipper å grave febrilsk i skapet på leting etter den skjorta eller blusen. Lag ditt eget system og få det til å funke.

7. Time to shop!
Nå vet du hva du har og hva du ikke har. Finn ut hva du trenger og kan gå til innkjøp av på romjulssalget. 

LES OGSÅ: 15 skjørt til under 500 kroner

RYDD OPP: Rydd plass i garderoben før du går amok på salget! Foto: All Over Press
RYDD OPP: Rydd plass i garderoben før du går amok på salget! Foto: All Over Press Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer