Lydbølge-tatoveringer:

Nå kan du høre tatoveringen din

Lydbølge-tatoveringer trender i USA, men norske tatovører er skeptiske.

LYDBØLGE-TATOVERINGER: I USA har man nå begynt å lage tatoveringer som du faktisk kan høre. FOTO: Skin Motion
LYDBØLGE-TATOVERINGER: I USA har man nå begynt å lage tatoveringer som du faktisk kan høre. FOTO: Skin Motion Vis mer
Publisert

Mens man på 90-tallet helst dekorerte kroppen sin med delfiner, roser, tribalsymboler eller piggtråder, har trenden på totusentallet dreid seg mer mot at tatoveringene skal ha en dypere mening. For eksempel ved at man tatoverer inn navnet på barna sine eller et ordtak som har en personlig betydning for den som bærer tatoveringen.

Nå har et innovativ selskap i USA tatt dette med personlige tatoveringer enda ett skritt lengre. Selskapet Skin Motion har nemlig utviklet en app som skanner og spiller av opptak fra tatoverte lydbølger.

Dette betyr at du kan få tatovert inn et valgfritt opptak som du senere kan spille av ved hjelp av denne appen.

I USA strømmer nå folk til tatoveringsstudioene for å få tatovert inn alt fra supportersanger til opptak av sine barns latter. Daily Mail forteller om Caitlin Hallock (28) som brått og uventet mistet moren sin i et hjerteinfarkt. For å hedre moren har hun på armen sin fått tatovert inn at moren sier «Happy birthday girl!»

En annen som har kastet seg på trenden er artisten Shawn Mendes, som ifølge Topp.no har tatovert inn en lydbølge av at foreldrene hans sier «I love you».

LYDBØLGE-TATOVERING: Selve tatoveringen i seg selv er kanskje ikke den peneste. Foto: Skin Motion
LYDBØLGE-TATOVERING: Selve tatoveringen i seg selv er kanskje ikke den peneste. Foto: Skin Motion Vis mer

Ville ikke anbefalt det

Tatovør Christian Melum hos Skin Fuel Empire Tattoo & Piercing i Bergen, kjenner til fenomenet men forteller at han foreløpig ikke har mottatt forespørsler fra kunder som ønsker seg lydbølge-tatoveringer.

Han har heller ingen planer om å starte med dette, da han er skeptisk til hvordan tatoveringene vil fungere på sikt.

– For min del er det helt meningsløst å tatovere noe slikt og jeg ville ikke anbefalt det om noen spurte meg om det, sier han.

– Idéen i seg selv er god nok, men utførelsen er dessverre ikke alltid like bra. Noe vi også har sett med strekkode-tatoveringer, hvor folk for eksempel vil tatovere inn fødselsdato eller fødselsnummeret sitt. Strekene skal være så og så tynne, men etter en stund kan tatoveringen forandre seg. De små, tynne strekene sklir inn i hverandre, slik at det bare blir stygt.

Nedenfor kan du se hvordan lydbølge-tatoveringer fungerer:

LES OGSÅ: Tatoverte kopi av datterens fødselsmerke

​Huden er alltid i endring

Det største problemet med slike tatoveringer, er ifølge Melum at huden er et levende organ som alltid er i endring.

– Når huden vier seg ut kan strekene bli uleselige slik at tatoveringen etter hvert mister den funksjonen den skulle ha. Da blir det bare en meningsløs tatovering som heller ikke er så pen å se på, sier han.

Også tatovør Linda Rodahl (kjent som Electric Linda) hos Attitude Tattoo Studio i Oslo, er skeptisk til denne typen tatoveringer.

– Jeg skjønner ikke hvorfor folk vil bruke penger på dette, sier hun.

– En tatovering er blekk som etter cirka tre måneder synker ned til midten av det mellomste hudlaget, hvor det også vil ekspandere og ese ut litt. Skarpe kanter blir myke etter hvert, derfor tror jeg ikke at disse tatoveringene vil fungere allerede etter tre måneder. For en flink tatovør er de ikke vanskelig å lage der og da, men det er fortsatt aldri noen garanti at de vil holde seg med tiden.

LES OGSÅ: Så fort blir du hekta på tatoveringer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer