Negler:

Nå kan du legge concealer på neglene

Perfekt for deg som sliter med slitte, ruglete negler.

NEGLER: Sliter du med slitte negler som ofte sprekker? Da kan du prøver å legge en concealer på dem! FOTO: NTB Scanpix
NEGLER: Sliter du med slitte negler som ofte sprekker? Da kan du prøver å legge en concealer på dem! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi er nok ikke alene om å elske en god concealer! Derfor er vi veldig nysgjerrige på en av de store skjønnhetsnyheter nå, nemlig negleconcealeren! Vi spurte ekspertene om de hadde hørt om dette, og fikk som svar at produktet faktisk er godt etablert på markedet allerede.

- Men hvordan fungerer egentlig en negleconcealer?

- Produktet gir illusjon av en sunn og frisk overflate umiddelbart. Samtidig reparerer det neglens utseende på sikt, forklarer Marianne Jemtegård, som er presseansvarlig CND Norge.

LES OGSÅ: Ikke gjør denne concealerfeilen

Concealer som en quick fix

La oss begynne med quick fix- effekten. Her har negleconcealeren også en dobbelfunksjon. Produktet har nemlig et snev av en lys, perleaktig tone som vil jevne ut fargeforskjeller eller misfarging i neglen. I tillegg har den en tykk konsistens som vil fylle ut riller på neglene og etterlate seg en glattere overflate.

- Mange har kanter i neglene og kjenner seg sikkert igjen i problemet med at neglelakken legger seg i disse bulkene, sier Jemtegård.

Hennes anbefaling er derfor å legge en negleconcealer før du legger neglelakken. Da unngår du problemet med lakk i rillene, samtidig som lakkfargen blir jevnere og finere.

- Det blir som et askepottserum for huden din, som fjerner små linjer, gjør at resultatet varer lengre og holder seg finere, forklarer eksperten.

LES OGSÅ: Slik legger du helt perfekt neglelakk

Concealer som en kur

I tillegg kan negleconcealeren fungere som en kur. Årsaken til dette er at den inneholder keratin- et stoff som gir sterkere negler.

Skal du oppnå drømmeneglene må du riktignok bruke den oftere enn bare når du skal ut på vift. Likevel mener eksperten at ventetiden er kort:

- Bruker du den hver dag, kan du forvente resultat etter en uke. Dessuten kan du fortsette kuren videre etter det, sier hun.

LES OGSÅ: Vi har testet ny neglelakk

Et alt-i-ett produkt

Men finnes det ulike typer negleconcealere eller kan du bruke samme uansett utgangspunkt?

Ifølge eksperten vil produktene stort sett komme som et all-in-one- produkt. En fordel med dette mener hun er at mange som sliter med riller også opplever brukne og sprukne negler.

- Generelt trenger slitne negler to ting: tilførsel av keratin og fuktighet gjennom olje, sier hun og legger til at vinteren kan være ekstra utfordrende da vi ofte beveger oss raskt fra lave til høye temperaturer. Noe som ikke bare tukler med hår og hud, men også tørker ut negler.

- Når skaden først er skjedd, tar det også lengre tid å reparere. Her kan negleconcealeren komme godt med, råder eksperten.

NEGLECONCEALER: - Produktet gir illusjon av en sunn og frisk overflate umiddelbart. Samtidig reparerer det neglens utseende på sikt, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix
NEGLECONCEALER: - Produktet gir illusjon av en sunn og frisk overflate umiddelbart. Samtidig reparerer det neglens utseende på sikt, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Concealer vs. base coat

Men ser man bort ifra den pleiende biten, er det vanskelig å unngå å legge merke til visse likhetstrekk med base coaten, «grunnlakken» mange av oss legger før vi legger neglelakk. Så hva er egentlig forskjellen? Ifølge Jemtegård ligger hovedforskjellen i konsistens og fargen:

- Base coaten får også lakken til å sitte bedre, men den er ofte helt klar og har tynnere konsistens. Med andre ord bidrar den hverken til fargekorrigering eller utjevning av underlaget, sier hun. Pssst! Sliter du med bobler i lakken?

Mandelolje- og keratinkurer

Sliter du med skikkelig slitne negler, påpeker eksperten at negleconcealeren sannsynligvis ikke er effektiv nok. Da anbefaler hun heller en skikkelig keratinkur, som man for eksempel kan veksle på å bruke annen hver dag med negleconcealeren.

Eksperten tipser også om gode forebyggende produkter: Her er neglebåndsoljen en het kandidat. Oljen inneholder ofte mandelolje og Vitamin E, og kan smøres forsiktig rundt neglebåndet.

- Dette er ingen quick fix, men den kan forebygge riller og tynne, slitte negler. På denne måten unngår du forhåpentligvis behovet for nødhjelp, tipser hun og legger til at man eventuelt kan kjøpe mandelolje på apoteket.

Er neglene veldig problematiske anbefaler hun å oppsøke helsepersonell: da dette kan være tegn på alt fra neglsopp til systemsykdom.

EKSPERTEN: Negleteknikker Stine Røyrvik Helgesen hos Kvala Frisør team. FOTO:Privat
EKSPERTEN: Negleteknikker Stine Røyrvik Helgesen hos Kvala Frisør team. FOTO:Privat Vis mer

LES OGSÅ: Denne negleoljen bør du skaffe deg

Gode erfaringer med produktet

Negleteknikker Stine Røyrvik Helgesen hos Kvala Frisør team forteller at de også har fått med seg negleconcealeren, og at de har tilsvarende positive opplevelser med denne.

Hun forteller at deres erfaring er at produktet gjør en god jobb med å flate ut riller og kamuflere ujevnheter. Hun tipser også om at produktet kan fungere som en base coat.

- Min opplevelse er at det bidrar til et perfekt grunnlag: neglene kjennes umiddelbart jevnere ut, man slipper å file på overflaten og den lyser opp den lyse delen av neglen, sier hun.

Hun anbefaler også keratinbehandlingen - en kur hun har erfaring med at redusere sprekker og fliser i neglen, samtidig som den motvirker at negleplaten deler seg.

- Vår opplevelse er at kombinasjonen av keratinprotein og fuktighetsgivende jojobaolje gir både sunne og vakre negler, forklarer hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer