Bærekraftig mote:

Nå kan du levere inn ødelagte klær til H&M

Lanserer nytt prosjekt med norsk gründer.

HULL I BUKSA? Nå kan du levere inn klærne dine til H&M og få de fiksa. Foto: Scanpix
HULL I BUKSA? Nå kan du levere inn klærne dine til H&M og få de fiksa. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Det er mye fokus på bærekraft i moteindustrien om dagen og flere merker har satt seg noen hårete mål. Blant dem er H&M. Innen 2030 skal den svenske billigkjeden være hundre prosent bærekraftig.

H&M har møtt mye motgang og fått stor kritikk for blant annet arbeidsforhold og håndtering av klær, men nå gjør kjeden store tiltak for å snu ting rundt.

- Vi har investert i bærekraftig innovasjon fra det norske gründerselskapet Repairable. I disse dager lanserer vi også «H&M Take Care». Det består av produkter, veiledning og tjenester som kan hjelpe kunder å freshe opp, reparer og gjøre om klær, sko og tilbehør, forteller Luisa Book, bærekraftansvarlig i H&M.

LES OGSÅ: Gestuz-designer ser tilbake på ti år i bransjen: - Det gikk veldig bra. Kanskje litt for bra

Tar imot alle merker

Du kan altså levere inn klær som har mistet en knapp, har en glidelås som er gått i stykker, eller som har et par hull du skulle ha tettet. Du kan velge mellom å sy igjen på god, gammeldags måte eller gjøre noe gøyalt som å legge over en patch eller brodere inn navnet ditt.

Dette er det Repairable som vil stå for. Et selskap som ble startet av Ingvill Kerob. Hun reparerte stadig de ødelagte klærne til barna sine og ønsket å videreføre verdien i å ta vare på klær og sko.

Repairable er en digital tjeneste og faste, forhåndsbestemte priser. Du kan levere inn alle typer klær - de trenger ikke å være fra H&M!

Norge er tredje marked i verden som får teste ut denne prosjektet til H&M. Akkurat nå går det bare an å levere klærne sine i butikken deres i Bogstadveien i Oslo, men Luisa Book håper at dette vil strekke seg utover hele Norge til slutt.

Vi dro til butikken i Bogstadveien i Oslo for å se hva det går ut på.

LES OGSÅ: Moschino beskyldes for å ha stjålet ideen til norsk designer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer