Mette-marit

Nå kan Mette-Marits klær bli dine

Kronprinsessen gir deler av sin lekre garderobe til inntekt for veldedighet. Se bilder og priser her!

SELGER SINE EGNE KLÆR: Kronprinsesse Mette-Marit har donert bort ni av sine egne plagg, sko og accessoirer til nettloppemarkedet Bloppis.no - som fronter miljøbevisst mote og gjenbruk. Pengene fra salget av Mette-Marits plagg går til miljøvernorganisasjonen Miljøagentene. Foto: AOP/Per Ervland
SELGER SINE EGNE KLÆR: Kronprinsesse Mette-Marit har donert bort ni av sine egne plagg, sko og accessoirer til nettloppemarkedet Bloppis.no - som fronter miljøbevisst mote og gjenbruk. Pengene fra salget av Mette-Marits plagg går til miljøvernorganisasjonen Miljøagentene. Foto: AOP/Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du noen gang drømt om å gå i kronprinsesse Mette-Marits sko?

Nå kan du gjøre det – bokstavelig talt.

GÅ I KRONPRINSESSENS SKO: Her er tre av skoparene Kronprinsesse Mette-Marit selger til inntekt for veldedighet på Bloppis.no. Fra venstre - Prada pumps, Gucci blomsterpumps og Marc Jacobs gule ballerinasko. Foto: Per Ervland
GÅ I KRONPRINSESSENS SKO: Her er tre av skoparene Kronprinsesse Mette-Marit selger til inntekt for veldedighet på Bloppis.no. Fra venstre - Prada pumps, Gucci blomsterpumps og Marc Jacobs gule ballerinasko. Foto: Per Ervland Vis mer

Kan bli dine

Kronprinsessen, som lenge har vært en forkjemper for miljø og gjenbruk, har nemlig ryddet i garderoben sin for en god sak, og legger ut egne vesker, klær og sko på det nye, Aller Media-eide nettloppemarkedet Bloppis.no (ekstern lenke), som lanseres i dag – 11. juni.






Totalt har kronprinsessen donert ni klesplagg/sko fra garderoben sin, deriblant et par blomstrete Gucci-pumps, en søt Marni-jakke og en kalveskinnsveske fra Miu Miu.

Og klærne, skoene og accessoirene legges altså ut for salg på Bloppis.no, som er et digitalt loppemarked (mer info finner du lenger nede i saken), fra og med i dag, mandag 11.juni.

- Mange av klærne våre kan gjenbrukes i stedet for å kastes. Beskytt miljøet på en enkel og morsom måte, sier kronprinsesse Mette-Marit til Aller Media.

Se flere bilder og priser av plaggene nedenfor:






Kronprinsessen bloppis finner du her! (ekstern lenke)


OBS: Tre plagg (Miu Miu-vesken, Day Birger Et Mikkelsen-toppen og Edmundo Castillo Sandaler), legges ut for salg mandag 11. juni. Resten legges ut 18. juni.

LES OGSÅ: Moteøyeblikkene med Mette-Marit vi aldri glemmer

Til inntekt for en god sak

Inntektene av salget går naturlig nok til en relevant og god sak – nemlig Miljøagentene (ekstern lenke), som er barnas egen miljøvernorganisasjon, hvor blant andre H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra er miljøagent.

- Vi er glade for at kronprinsessen så tydelig tar barns og unges miljøengasjement på alvor, og gir dem anerkjennelse for det viktige arbeidet de gjør, sier Maia Østerud, kommunikasjonsleder i Miljøagentene i forbindelse med klesdonasjonen:

- I Miljøagentene er vi opptatt av at hver og en av oss kan gjøre en innsats for miljøet - hver eneste dag! Hovedfokuset vårt høsten 2012 er gjenbruk. Vi er derfor spesielt glade for å kunne være med å fronte et tiltak som oppfordrer til nettopp dette.

LES OGSÅ: Her kan du gjøre bruktkupp fra senga

En forkjemper for gjenbruk






At kronprinsessen fronter en så viktig sak som gjenbruk og økt miljøbevissthet, er noe også Ellen Arnstad, forlagsredaktør i Aller Media - som eier Bloppis.no - setter stor pris på.

- På Bloppis.no kan man spare miljøet, og få en unik stil på kjøpet. Vi setter stor pris på at vi har fått kronprinsesse Mette-Marit med på laget i dette viktige arbeidet med å gjøre gjenbruk trendy, sier Arnstad.

KKs moteredaktør Silje Pedersen mener det har stor betydning at Kronprinsessen leder an som et forbilde for gjenbruk.

- Fordi kronprinsessen er en trendsetter som mange ser opp til, betyr det ekstremt mye når hun stiller opp på saker som dette - som handler om gjenbruk og miljøbevisst mote, sier Pedersen til KK.no:

- Vi har ved gjentatte anledninger sett at Kronprinsessen selv er meget opptatt av gjenbruk, og bevisst gjør stor nytte av det hun har i sin egen garderobe. På denne måten er hun en inspirasjon, og selv om hun ofte kritiseres for sin eksklusive smak, så bruker hun plaggene og accessoirene om igjen og om igjen.

- Hun elsker sine sko fra Christian Louboutin – både i svart lakk og hudfarget, og har brukt disse gjentatte ganger. Hun er også flink til å bruke klær om igjen, både kjoler og jakker. Favorittjakkene fra Valentino for eksempel har hun brukt ved en rekke anledninger.






LES OGSÅ: Lær deg fletten til Mette-Marit

Den nye Grace Kelly

At Mette-Marit har blitt et stort moteforbilde også utenfor landets grenser, har vært ekstra tydelig det siste året. Og kronprinsessen har blitt rost opp i skyene av utenlandske medier som Huffington Post. De har omtalt henne som «klassisk, elegant og tidløs».

Ifølge Silje Pedersen er det også langt fra tilfeldig at den norske Kronprinsessen har fått stempelet som den «nye Grace Kelly».

- Kronprinsessen har gjennomgått en stor stilforvandling fra slutten av 1990-tallet til i dag, sier hun:

- De siste årene har hun virkelig tatt steget inn blant moteeliten i Europa, og med sine designerkreasjoner er det tydelig at hun har blitt langt mer bevisst på hva hum har på seg – både i hverdagen og når hun representerer.

Her er Pedersens beskrivelse av Mette-Marits stil:
 • Klassisk
 • Elsker pastellfarger
 • Fokus på fine detaljer og snitt
 • Feminin
 • Elegant
 • Tøff, men opptatt av etikette

  Silje Pedersen gir deg sine topp-fem favorittlooker med Mette-Marit i
  bildespesialen nedenfor:







  LES OGSÅ: Denne treningen ga kronprinsessen superkroppen

  Mer info om Bloppis

  I Sverige har Bloppis-konseptet lenge vært velkjent og mye brukt blant motebloggere. Nå ønsker forlagsredaktør Ellen Arnstad i Aller Media å skape en grønn folkebevegelse også i Norge, hvor alle norske kvinner kan bidra med sin egen bloppis.

  - Bloppis.no er et samlested hvor Kongelige Høyheter, motebloggere og ikke minst alle andre kan selge/gi bort klær og tilbehør de ikke lenger trenger. Rett og slett et personlig, digitalt loppemarked, sier Terje Johansen, styreleder i Epla, et selskap i Aller Media, som står bak Bloppis.no.

  Bloppis.no er heleid av Aller Media og Epla, og drives i samarbeid med Aller-magasinene Cosmopolitan, KK, Mag og Topp. Selve ordet bloppis er en kombinasjon av ordene blogg og loppis, og ble første gang brukt av svenske motebloggere.

  LES OGSÅ: Ny garderobe helt gratis

  STOR BETYDNING: KKs moteredaktør Silje Pedersen roser Mette-Marit for at hun er en frontfigur for gjenbruk og miljøbevisst mote. Foto: Astrid Waller
  STOR BETYDNING: KKs moteredaktør Silje Pedersen roser Mette-Marit for at hun er en frontfigur for gjenbruk og miljøbevisst mote. Foto: Astrid Waller Vis mer
  STOR FORVANDLING: Mette-Marit har gjennomgått en stor stilforvandling de siste ti årene. I dag regnes hun som en av Europas best kledde prinsesser. De to første bildene er fra tidligere tider. Foto: All Over Press
  STOR FORVANDLING: Mette-Marit har gjennomgått en stor stilforvandling de siste ti årene. I dag regnes hun som en av Europas best kledde prinsesser. De to første bildene er fra tidligere tider. Foto: All Over Press Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer