Vegan Fashion Week:

Nå kommer den veganske moteuka

Ønsker å vise sammenhengen mellom mennesker og dyrs rettigheter.

VEGANSK MOTEUKE: I februar arrangeres verdens første veganske moteuke i Los Angeles. Foto: Vegan Fashion Week
VEGANSK MOTEUKE: I februar arrangeres verdens første veganske moteuke i Los Angeles. Foto: Vegan Fashion Week Vis mer
Publisert

Fra januar og ut mot våren kommer det til å arrangeres moteuker over hele verden. Her i Norden begynner vi med København og Stockholm. Vår norske moteuke, Oslo Runway, blir avlyst denne sesongen, så vi får følge med på hva våre naboland har å presentere for høsten 2019.

Deretter kommer moteukene i byer som Paris, Milano og New York på løpende bånd. Men nå kan vi også legge til Los Angeles på lista. Den solfylte storbyen i California pleier ikke å ha moteuke, men i en pressemelding sendt ut i starten av januar, kan franske Emmanuelle Rienda bekrefte at det skjer.

Hun er talskvinne for dyrs rettigheter og kan nå bekrefte at den første veganske moteuken er på vei. Moteuken i Los Angeles skal være fri for bruk av dyr i moten, noe Rienda håper skjer i alle de andre moteukene.

- Jeg ønsker å starte samtaler og debatter i industrien ved å lære bort, fremheve og vise sammenhengen mellom mennesker og dyrs rettigheter.

Moteuken, som vil strekke seg over fire dager, vil inneholde visninger av veganske kolleksjoner, samt to dager i California Market Center hvor gjestene vil finne en vegansk lounge med dyrevennlig mote, skjønnhet og mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.