Hårtrender 2023:

Nå kommer denne omdiskuterte frisyren tilbake

- Trenden var superpopulær på 2000-tallet, men generasjon Z drepte den.

HÅRTRENDER: Det blir mye gøy å følge med på i hårfronten fremover! Trendene for 2023 er mange og varierte. FOTO: Day Birger et Mikkelsen/Copenhagen Fashion Week
HÅRTRENDER: Det blir mye gøy å følge med på i hårfronten fremover! Trendene for 2023 er mange og varierte. FOTO: Day Birger et Mikkelsen/Copenhagen Fashion Week Vis mer
Publisert

Det er ikke lenger bare én look som gjelder for hårmoten. I mangfoldets tid er det meste kult: permanenten har gjort sitt comeback, og hockeysveien kom tilbake for fult fort et par år siden - kanskje inspirert av TV-serier som Stranger Things?

Men hva gjelder for 2023? Her tror vi det er noen trender som vil overraske deg:

– I kjølvannet av pandemien har det vært et par år nå med ganske low-key frisyrer som har vært relativt enkle å vedlikeholde, sier mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Hun fortsetter:

- Dette vokste selvsagt frem som et svar på stengte frisørsalonger og sosial distansering. Nå er vi lei, og de som vet hva de snakker om spår en periode med mer glam på hårfronten. Det blir deilig!

Candelit brunette

Brunt hår er i vinden som aldri før, og gjerne i flere nyanser.

– En av vinterens og neste års store trender på hårfronten ‘candlelit brunette’. Umulig å forstå uten en forklaring selvsagt, sier Ida, hun utdyper;

- Det er en brunfarge med ulike nyanser som skaper en slags refleksiv flerdimensjonal finish. Tenk hår som er lyssatt med soft lys. Et kjærkomment avbrekk etter platinablondt hår som nå trender som et resultat av popkulturens innflytelse med serier som Pam & Tommy, Barbie-filmen og House of the Dragon.

SPOTTET: Her er candlelit brunette looken sett i gatene i Copenhagen fashion-week. FOTO: SS23/Copenhagen Fashion Week.
SPOTTET: Her er candlelit brunette looken sett i gatene i Copenhagen fashion-week. FOTO: SS23/Copenhagen Fashion Week. Vis mer

Espresso-farget hår

Det helt mørke håret er også tydelig i trendbildet.

- Vi har sett mye av det helt sorte håret. Espresso er kanskje en heldigere variant da det ikke blir så hardt. Den trenden har vi allerede sett sammen med blekede bryn, sier Ida Elise Eide Einarsdottir.

IKONISK: Jennifer Aniston hadde den populære butterfly hårfrisyren da hun spilte Rachel i TV-serien Friends.
IKONISK: Jennifer Aniston hadde den populære butterfly hårfrisyren da hun spilte Rachel i TV-serien Friends. Vis mer

The butterfly cut

Det oppklippede håret er også populært for tiden.

– En annen stor trend som jeg liker godt er the butterfly cut. En slags moderne versjon av Rachel-frisyren fra Friends. Denne er lagvis med kortere og lenger lengder som «sommerfuglvinger». Perfekt for volum, og for de som vil ha langt hår som fortsatt fremstår som sunt og friskt, sier moteansvarlig i KK.

SIDESKILLET: Et eksempel på at sideskille-looken er på vei tilbake, sett i København. FOTO: A Roege Hove/ Copenhagen Fashion Week
SIDESKILLET: Et eksempel på at sideskille-looken er på vei tilbake, sett i København. FOTO: A Roege Hove/ Copenhagen Fashion Week Vis mer

Sideskill

Ja, hvem ville trodd dette. Nå som neste alle kvinner i Norge har funnet sin midtskill, er den gode, gamle sideskillen her igjen!

Sideskillen er tilbake! Det er gøy! Den passer jo for så vidt alle hårtyper- og teksturer. Noen trodde sideskillen aldri ville komme tilbake. Så feil kan man altså ta, forteller Einarsdottir, som legger til:

- Sideskillen var superpopulær på 2000-tallet, men generasjon Z drepte den. Heldigvis var ryktene om dens død betydelig overdrevet, og nå er den altså tilbake. Det er forøvrig også 2000-tallets sidelugg.

Ifølge Harpers Bazar vil sideskillen i 2023 gjelde både for dem med langt hår, kort hår og dem med braids.

Tror også på sideskillen

Stylist Christopher Mørch Husby sier at det aldri er lett å spå trender, men at han har sett noen klare tendenser på motevisningene for neste år:

Stylist og salongeier Christopher Mørch Husby har også tro på sideskillens comeback. FOTO: TV2
Stylist og salongeier Christopher Mørch Husby har også tro på sideskillens comeback. FOTO: TV2 Vis mer

- Vi har nå sett alt fra wet looks, lugger, stramme buns til dype sideskiller. Noe av dette tror jeg vi kommer til å se når vi går inn i våren ‘23 men det er ikke alt som er like wearable til hverdags.

Wet look

- Jeg har stor tro på både løst oppklipte lugger og enkle varianter av wet looks, hvor håret ser dampet og naturlig ut, nesten litt fuktig om du vil. Det er en look som det er enkelt å oppnå ved bruk av en saltvannsspray som man klemmer inn i håret for å få disse naturlige bevegelsene.

- I tillegg til dette både tror og håper jeg på flere av de naturlige frisyrene med en forsiktig oppklipt front eller lugg. Hår som beveger seg, hvor man har fått en god klipp eller en god styling - uten at det ser for ordnet ut.

WETLOOK: - Bruk gjerne saltvannsspay for å oppnå en god wetlook, anbefaler Christopher: FOTO: SS23/ Copenhagen Fashion Week.
WETLOOK: - Bruk gjerne saltvannsspay for å oppnå en god wetlook, anbefaler Christopher: FOTO: SS23/ Copenhagen Fashion Week. Vis mer

Bed head

Og vil man ta den et stykke videre, kan man gå for varianten Bed head - som ifølge Harpers Bazar blir en av de hotteste trendene neste år. Da skal du gå for en tre dagers styling som ser ut som om du har sovet på den. Enkelt og greit der altså!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer