Dior

Nå kommer dette luksusmotehuset til Norge

Åpner sin første butikk i Oslo.

TIL NORGE: Dior åpner sin første butikk i Skandinavia - i Oslo! FOTO: NTB
TIL NORGE: Dior åpner sin første butikk i Skandinavia - i Oslo! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I Oslo ligger luksusbutikkene som perler på en snor. Og nå kommer nok et luksusmotehus for første gang til Norge.

Det er ikke lenge siden Oslo sentrum kanskje ikke var det første steder man dro til når man skulle shoppe. Da var andre steder i hovedstaden mer attraktive. De siste par årene har det snudd. For nå ser luksusmotehusene for alvor til Norge og Oslo, nærmere bestemt Oslo sentrum.

Det var det franske luksusmotehuset Louis Vuitton som åpnet ballet. De åpnet dørene til sin Oslo-butikk allerede i 2006. Og siden har det bare ballet på seg med Jimmy Choo, Saint Laurent, Hermes, Bottega Veneta, Gucci, Balenciaga, Mulberry, Burberry og Valentino. For ikke å snakke om ryktene som lenge har versert om at Chanel nå skal åpne sin første butikk på norsk jord. Det er også blitt hvisket om Prada og lillesøster Miu Miu. Og også Dior.

Nå er det klart at Dior kommer til Norge. Det franske luksusmotehusets Oslo-butikk blir deres første i Skandinavia.

LUKSUS: Dior er et av verdens fremste luksusmotehus. FOTO: NTB
LUKSUS: Dior er et av verdens fremste luksusmotehus. FOTO: NTB Vis mer

Det var MinMote som først omtalte saken.

Dior tar over de gamle lokalene til Louis Vuitton, som nylig åpnet sin største butikk i Skandinavia bare et steinkast unna, allerede i løpet av denne våren/sommeren.

NYTT LIV: Kreativ leder Maria Grazia Chiuri har blåst nytt liv i Dior. FOTO: NTB
NYTT LIV: Kreativ leder Maria Grazia Chiuri har blåst nytt liv i Dior. FOTO: NTB Vis mer

I fjor åpnet Dior sin første beauty store i Skandinavia på Steen & Strøm i Oslo.

Nedre Slottsgate, der den nye Dior-butikken skal ligge, er en del av Promenaden Fashion District som består av kvartalene mellom Akersgaten og Kongens gate, Prinsens gate og Grensen med Øvre og Nedre Slottsgate samt varemagasinene Steen & Strøm og Eger.

Anette Lund, administrerende direktør i eiendomsforvaltningsselskapet Promenaden Management sier til KK at Oslo er blitt en attraktiv destinasjon for internasjonale motehus. Hun bekrefter at de opplever stor etterspørsel etter lokaler.

STOR ETTERSPØRSEL: Anette Lund i Promenaden Management mener det er stor etterspørsel etter luksusshopping i Norge. FOTO: Promenaden Management.
STOR ETTERSPØRSEL: Anette Lund i Promenaden Management mener det er stor etterspørsel etter luksusshopping i Norge. FOTO: Promenaden Management. Vis mer

– Det er gøy å se at enkelte luksusmerker velger å åpne butikker i Oslo før andre skandinaviske hovedsteder, noe som styrker Oslo som en motedestinasjon.

Hun kan røpe av flere internasjonale aktører vil åpne butikker i Promenaden-distriktet i den kommende tiden, men akkurat hvem det er må vi vente å se.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer