Korsett:

Nå kommer korsettet du skal bruke på trening

Noe du kommer til å teste ut?

KARDASHIAN ELSKER KORSETTET: Ingen tvil om at reality-søstrene har falt pladask for korsettet - de har til og med overbevist mange om at du kan få smalere og strammere midje. Men stemmer det egentlig? FOTO: NTB Scanpix
KARDASHIAN ELSKER KORSETTET: Ingen tvil om at reality-søstrene har falt pladask for korsettet - de har til og med overbevist mange om at du kan få smalere og strammere midje. Men stemmer det egentlig? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge det franske merket Ernest Leoty, er det på tide å legge fra seg både genser og løpetights neste gang du skal på trening. Designeren har nemlig introdusert et korsett som er ment for trening!

Vi har sett at korsettet har gjort et sterkt comeback i motebildet dette året, både med plagg med snøringer i livet og korsetter som nesten fungerer som belter. Men at det skulle komme et eget korsett for trening - ja, den hadde vi ikke sett.

Ernest Leoty er kjent for korsettene sine - spesielt fordi de tillot folk å bevege seg mer i dem. Ifølge WhoWhatWear, har Met Museum i New York skrevet følgende om korsettet til Ernest Leoty på deres nettsider: «Korsettets smarte snitt og elastisitet ga kvinner rom til å puste. De var moderne og tekniske uten å gå utover stilen.»

Det vi derimot allerede har sett, er at Kardashian-jentene har tatt i bruk såkalt «waist training». Søstrene Khloe (33), Kim (37) og Kourtney (38) har alle delt bilder av seg selv på sosiale medier med et korsett som ifølge dem skal «trene deg» til en smalere og strammere midje. Men funker det egentlig?

LES OGSÅ: Jakken som hevder å kunne bidra til å øke stoffskiftet og forbrenne flere kalorier under treningsøkten

KORSETT TIL TRENING: Merket Ernest Leoty mener du fint kan bruke dette korsettet på trening. Prisen ligger på cirka 2700 kroner. Foto: Ernest Leoty
KORSETT TIL TRENING: Merket Ernest Leoty mener du fint kan bruke dette korsettet på trening. Prisen ligger på cirka 2700 kroner. Foto: Ernest Leoty Vis mer

Denne «midjetreningen» går altså ut på å gå med et korsett snøret stramt rundt midjen over flere timer av dagen, og resultatet skal visstnok kunne bli en lekker timeglassfigur. Helt fantastisk enkelt, ikke sant? Alle vil vi jo ha en slank midje, så det er kanskje ikke så rart at jenter verden over har latt seg rive med og snøret seg inn i korsetter til de omtrent ikke får puste.

Men fra spøk til alvor, kan du egentlig få smalere midje ved å bruke denne metoden? Og er det egentlig så bra for kroppen?

LES OGSÅ: Slik kler du deg i sett

Bruker ikke musklene i magen

Ifølge trener og fysioterapeut ved Artesia AS, Øystein Jensen, er svaret klart nei på begge spørsmålene.

– Waist training er noe av det største tullet som har kommet på markedet på lenge! I en tid hvor real trening endelig har fått fokus, så kommer dette produktet og tuller det til, har han sagt til KK.no.

Å snøre seg inn i et korsett vil selvsagt få midjen din til å framstå smalere der og da, mens korsettet er på. Men det vil dessverre ikke kunne forme kroppen din for evig tid.

– Det å stramme inn midjen med et «passivt» korsett vil på ingen måte endre hvordan du ser ut over tid. Når man har det på seg så vil det «endre» fasongen din der og da, ved å «flytte på fettmasse og dytte inn indre organer», men denne «endringen» er ikke varig, påpeker Jensen.

Og selv om korsettbruken har fått navnet «waist training», er det slett ikke trening i det hele tatt. Korsettet vil ikke føre til at du bruker muskulaturen i magen, snarere tvert imot.

Visste du at korsettbruken også kan føre til fysisk ubehag? Les resten av saken her!

TREND: Også Khloe Kardashian er besatt av korsettene som skal kunne trene midjen, og har her latt seg avbilde i et eksemplar på sin Instagramkonto. Foto: SipaUSA
TREND: Også Khloe Kardashian er besatt av korsettene som skal kunne trene midjen, og har her latt seg avbilde i et eksemplar på sin Instagramkonto. Foto: SipaUSA Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer