Gjenbruk:

Nå kommer luksusvarianten av Fretex

Vil gjøre det enklere å velge brukt.

GÅ FOR GULL: Er det fortsatt mulig å gjøre bruktkupp? Ja, mener Fretex som nå lanserer nytt konsept. FOTO: FRETEX
GÅ FOR GULL: Er det fortsatt mulig å gjøre bruktkupp? Ja, mener Fretex som nå lanserer nytt konsept. FOTO: FRETEX Vis mer
Publisert

De aller fleste av oss kjenner igjen følelsen av å gå på skattejakt i en bruktbutikk. Tenk om du faktisk finner gull? De siste par årene har det imidlertid blitt stadig vanskeligere å finne bruktskatter.

Det vil Fretex gjøre noe med når de nå lanseres Fretex Arkivet. Butikkonseptet retter seg nettopp mot de som ønsker å bruke mindre tid på å lete etter skatter.

Vil fremme gjenbruk

– Bakgrunnen for å lansere Fretex Arkivet er at flere og flere gir uttrykk for at de ønsker et nytt konsept med bruktbutikker som ligner mer på «vanlige» butikker, med mer forutsigbarhet i forhold til hvilke varegrupper som er tilgjengelige og større dybde i sortimentet i den enkelte butikk, forteller innkjøpsleder Hilde Kjønstad.

– Vi ønsker å gjøre det enkelt og inspirerende for folk å velge brukt. Normen kjøper i snitt 23,5 plagg i året og mindre enn ett av disse plaggene er brukt. Dersom vi får kunder til å erstatte kjøp av nytt med brukt, så bidrar vi til mindre ressursbruk og et bedre miljø.

– For oss blir dette konseptet nok en måte å fremme gjenbruk, gode miljøløsninger og bidra til Frelsesarmeens sosiale arbeid på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer