Modeller

Nå må modellene være sunne

Nye helseregler for modeller under moteuka i New York.

NEI TAKK: Åpenbart utmagrede og usunne modeller er ikke lenger noe du skal se på catwalken under New York Fashion Week.
NEI TAKK: Åpenbart utmagrede og usunne modeller er ikke lenger noe du skal se på catwalken under New York Fashion Week. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Moteuka i New York er i full gang, og som vanlig får den massiv oppmerksomhet fra fashionorienterte mennesker verden over.

Nytt av året er de nye retningslinjene for modellene som skal jobbe under moteuka. At modellers helse og vekt lenge har vært et omdiskutert tema er det ingen tvil om.

Det vakte for eksempel stor bestyrtelse da to modellsøstre døde av avmagring og hjertestans i 2007. 22-årige Luisel Ramos falt død om etter å ha gått på catwalken. Hennes søster Eliana Ramos (18) døde i besteforeldrenes hjem i Paraguay et halvt år senere, etter å ha levd på en diett av Cola Light og agurk over en lengre periode.

- Skjønnhet er sunnhet

Motebransjen har tatt hendelser som de overnevnte på alvor, og modeller som skal gå på catwalken under New York Fashion Week må heretter oppfylle følgende krav:
 • De skal være minst 16 år gamle.
 • De skal ikke vise tegn på å lide av spiseforstyrrelser.
 • Dersom det oppdages at noen har spiseforstyrrelser skal de oppsøke hjelp, og de får ikke jobbe som modeller uten at en ansvarlig i bransjen har vurdert det som forsvarlig.
 • De får ikke røyke bak scenen.
 • De får ikke drikke alkohol om de ikke er gamle nok.

 • Det er Council of Fashion Designers of America som har innført disse reglene, og det er særlig de yngste modellene de ønsker å beskytte.

  - Designere deler et ansvar for å beskytte kvinner, og unge jenter især. Budskapet om at skjønnhet er sunnhet må gjelde i motebransje, sier Diane von Furstenberg og Steven Kolb i Council of Fashion Designers of America i en offisiell uttalelse.

  LES ALT OM MOTEUKA I OSLO

  KK.no var selvfølgelig på plass helt fra åpningskvelden da Oslo Fashion Week ble avholdt forrige uke. Se alle bildene fra catwalken og den røde løperen - tidligere Idol-deltaker Margareth Berger var nesten ikke til å kjenne igjen.

 • Vi spurte også motekjendisene hva de var mest fornøyd med når det gjaldt kveldens antrekk.

 • Tirsdag kveld var vi på HENNEs utdeling av Nåløyet-prisen, hvor Rachel Nordtømme vakte oppsikt i sin nye kjole.

 • Vi fikk også se siste sprell fra Fam Irvoll. Motekjendiser var også til stede her. Vi fikk vite hvilke sminkeprodukt de ikke klarer å leve uten – og deres beste hårtips.

 • Onsdag sniktittet vi på høst-/vinterplaggene til populære Kristine Vikse fra Haugesund. Hun mener dette er det ultimate strikkeplagget.

  Torsdag var det duket for skobonanza med Helen Westbye, som anbefaler deg å unngå sko som stopper et visst punkt på leggen - det kan nemlig ha en lite flatterende effekt på beina dine.

  Fredag toppet som vanlig Moods of Norway det hele, og på den røde løperen var Sandra Lyng Haugen tilbake i en fantastisk rød kjole, mens Pia Haraladsen tok en «Rachel Nordtømme.»

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer