H&M

Nå satser H&M på Norge

Og med det kommer flere merker for første gang hit.

H&M: Den svenske klesgiganten vil ha sin del av skjønnhetskaka. FOTO: H&M.
H&M: Den svenske klesgiganten vil ha sin del av skjønnhetskaka. FOTO: H&M. Vis mer
Publisert

Vi er nærmest blitt vant med at det tar både tid og stunder før merker og nye konsepter kommer hit til lands.

Men ettersom verden med ny teknologi og sosiale medier blir stadig mindre – eller rettere sagt; alt blir mer tilgjengelig, er det kanskje ikke like vanskelig som det var før å slå kloa i det nyeste nye. Selv om det kanskje ikke er nådd oss her riktig enda.

Og kanskje er det derfor det er ekstra stas når noen velger seg Norge som førstereis.

Som når H&M Beauty nå åpner verdens første globale flaggskipbutikker i Norge.

Jepp, den svenske kleskjedens skjønnhetssatsing tar steget videre, og det er lille Norge som skal være først ut.

SATSER STORT: Slik vil det kunne se ut i butikk når H&M åpner sin nye skjønnhetssatsning først i Norge. FOTO: H&M.
SATSER STORT: Slik vil det kunne se ut i butikk når H&M åpner sin nye skjønnhetssatsning først i Norge. FOTO: H&M. Vis mer

– Vi vet jo at norske forbrukere ligger helt i toppsjiktet når det kommer til forbruk innen skjønnhet og egenpleie. Så det er absolutt et attraktivt marked, sier Cathrine Stabel bak nettstedet Helt Krem.

– I tillegg er ikke Sephora i Norge enda, og flere merker avventer med å lansere her, så det er et noe mindre mettet marked sammenlignet med Sverige og Danmark.

Dørene til de to første H&M Beauty flaggskipsbutikkene åpner i Oslo i mai.

Konseptet skal være en «helt ny skjønnhetsopplevelse» inspirert av den svenske klesgigantens egen motehistorie. Butikkene vil føre et bredt utvalg av både H&Ms egne skjønnhetsprodukter, skandinaviske merkevarer og også verdensledende skjønnhetsmerker.

I praksis betyr det merker som Anastasia Beverly Hills, Smashbox, KVD og Foreo.

Nytt i Norge, og eksklusivt i H&M Beauty, er duftmerket Kayali, Huda Kattans Huda Beauty og hudpleiemerket Wishful.

– Dette er merker som er god kjent via sosiale medier, og har mange fans. Jeg tror deres suksess på det norske markedet avhenger av tilpasset kommunikasjon til målgruppene her og sortimentet de velger å fokusere på, sier Stabel, og fortsetter:

Cathrine Stabel står bak nettstedet Helt Krem. FOTO: Privat.
Cathrine Stabel står bak nettstedet Helt Krem. FOTO: Privat. Vis mer

– Jeg tror ikke at disse merkene nødvendigvis ville prioritert Norge på egenhånd, men som en del av H&Ms satsing gir det mening. Her trekker de på merker de vet har en sterk synlighet på sosiale medier, som folk gjenkjenner og er nysgjerrig på. Jeg er mer overrasket over at de landet på nettopp disse, men det finnes det helt sikkert gode data på.

Stabel har likevel et slags hjertesukk:

– Jeg håper de tør å satse på flere, også mindre og up and coming merkevarer.

Butikkene i Oslo er på rundt 300 kvadratmeter per butikk, og vil være tilknyttet eksisterende H&M-butikker, men med egne innganger. I tillegg til å føre over 80 eksterne merkevarer vil det også være såkalte skjønnhetsbarer i disse butikkene.

Allerede 4. mai åpner dørene til den første flaggskipbutikken tilknyttet H&M-butikken i Karl Johans gate før den andre butikken åpner 25. mai på kjøpesenteret Oslo City.

Cathrine Stabel er tilknyttet Aller Social Club, som er et heleid influenser - og podcastbyrå i Aller Media AS. KKs redaksjonelle vurderinger gjøres helt uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for Aller Social Club ligger her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer