Hårtrender:

Nå skal «alle» ha denne sveisen igjen

The French Bob er tilbake. Slik får du sveisen som skriker «effortlessly cool» - til å faktisk være effortless.

KLIPP: Kortere frisyrer trender, særlig The French Bob. FOTO: NTB
KLIPP: Kortere frisyrer trender, særlig The French Bob. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke egentlig en overdrivelse å si at en halv verden stadig forsøker å etterligne en typisk parisiennes effortlessly cool. Koden til de franske kvinnenes je ne sais quoi er det i alle fall mange som vil knekke! Hvordan se avslappet, stilig og naturlig ut - samtidig som man bruker minimalt med sminke og oser jeg-bare-slang-på-meg-noe?

Vel, et ikke så dumt sted å starte er håret. The French Bob er, ikke overraskende, en trend som stadig vender tilbake. Og definitivt en sveis som kan gi deg et aldri så lite preg av parisienne!

Men kort hår er ikke bare-bare. Idét lokkene faller føles det kanskje befriende, men så følger knoting med stylingverktøy og det hoper seg opp med stylingprodukter nødvendige for det ene og det andre på badet. Alt annet enn effortless?! Vi har spurt makeupartist og hårstylist Tomas Erdis om hvordan få en effortlessly cool bob til å faktisk være det.

- Vi er ikke like glade i «så langt hår som mulig» lenger. Vi heller i en tid hvor det å style håret sitt og ha en frisyre er inn, sier Thomas Erdis til KK.

- The French Bob er en bob-versjon med mer lag og tekstur i håret. Det er en stilig og effortless frisyre, som passer den moderne kvinnen som er på farta og er kul! Jeg liker den veldig godt og synes det er et friskt bris i motebildet, legger han til.

Finn ut hvor kort

Første trinn? Finne ut om du faktisk burde gå for en kortere sveis. Erdis mener det er nok av gode grunner til å velge å gå kortere.

- En kort klipp får frem ansiktskonturene og formene i ansiktet, så om du ønsker et løft til ansiktet kan en kort klipp være superfint!

- Ellers kan man ønske kortere hår av praktiske grunner, eller at håret er såpass slitt at man ønsker å klippe bort mengdene, minner han.

Men hvor kort er kort, da? Hvordan vet man hva man kler?

- En enkelt test kan være å bare løfte håret bak og se hvordan det påvirker looken din, tipser Erdis.

Når det kommer til variant av kort hår, handler det ellers mest om smak, mener han. Noen liker en mer strøken look, andre ønsker en røffere look.

- Så er det jo bare hår, man kan prøve seg frem! Det vokser tross alt ut igjen, og det er mange quickfixes man kan gjøre om man prøver noe som man ikke liker, sier Erdis.

TIPSER: Frisør- og makeupartist Tomas Erdis gir oss sine beste tips til The French Bob. Foto: Instagram @tomaserdismakeup
TIPSER: Frisør- og makeupartist Tomas Erdis gir oss sine beste tips til The French Bob. Foto: Instagram @tomaserdismakeup Vis mer

Tenk på teksturen din

En bob er noe alle hårtyper kan kle, men ulikt hår oppfører seg også ulikt. Når du går for en kort frisyre er det viktig at du tar ditt eget hår i betraktning, både under klipp og styling.

Det er mange faktorer som spiller inn på hvordan håret oppfører seg, forklarer Erdis. Blant annet tykkelsen på hårstråene, mengden hårstrå du har og porøsiteten til hårstråene dine.

- Krøllete hår har en tendens til å krølle seg enda mer jo mer man klipper fordi det blir lettere og krøllene ikke tynges like mye ned. Derfor er det lurt å huske på at den lengden du klipper vil antakeligvis «krympe» litt etter at klippen har lagt seg og etter at du har dusjet, tipser Erdis.

- I krøllete hår bruker jeg alltid fuktighet når jeg styler, for å samle det, gi shine og fukte det. Krøllete hår er gjerne mer tørt, minner han.

Volum skaper looken

Når han styler rett, kort hår, handler det stort sett om det motsatte. Volum og tekstur er nøkkelordene.

- I tynt hår liker jeg å bruke teksturspray og volumpulver for å skape volum og tekstur slik at håret blir mer levende og spennende. Det samme gjør jeg med rett hår - om ikke jeg vil ha nettopp den kule, helt rette looken.

Styr unna det tunge

Om du ønsker deg en frisk, luftig French Bob, er det særlig én ting Erdis vil du skal styre unna. De tyngste hårproduktene.

- Et triks kan være å ikke bruke så tunge hårpleieprodukter, slik at håret blir luftig og fint, forklarer han.

- Ellers bør hårpleien din gå mer på hvilke type hår du har og hva håret ditt trenger for å bli friskest mulig.

Topp tre produkter som er uunnværlige for deg som har bob?

- En fuktighetslotion for håret som kan samle hårstrå slik at det ikke blir så fluffy og utstikkende. En tekstur- eller saltvannsspray for å gi tekstur og bevegelse i håret - og det siste må være en tørrsjampo for å gi volum og holde håret fresht, sier eksperten.

Spør frisøren

Et viktig punkt for å få til en fresh, kort frisyre er derimot å få hjelp. Rådfør deg hos frisør, understreker Erdis.

- Det kan kanskje se enkelt nok ut å klippe håret rett av, men det er mye du må tenke på, advarer han.

- Klippen skal se symmetrisk ut fra alle vinkler og håret er levende! Det beveger seg og plutselig kan det se helt annerledes ut, derfor må klippen fungere uavhengig av hvor du legger håret, forklarer han.

Hos frisøren blir det lettere å finne ut hva som passer deg best, slik at du ender opp med en vellykket frisyre.

- Jeg synes en bob-klippen er veldig tidløs, og jeg tror ikke du kan bomme med en kul, kort frisyre som passer deg og dine trekk!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer