Geode Nails

Nå skal alle ha disse neglene

Freshe negler med en touch av dypere mening? Ja, takk!

NY NEGLETREND: Såkalte Geode Nails trender på sosiale medier. Foto: NTB.
NY NEGLETREND: Såkalte Geode Nails trender på sosiale medier. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

En av de heiteste negletrendene på sosiale medier akkurat nå er Geode Nails. De marmoraktige mønstrene kan teknisk sett kalles en comeback-trend, men likevel ser det ut til at looken har en ekstra dimensjon denne gangen. Bokstavelig talt.

- Mulighetene er endeløse med Geode Nails - du kan gå for alt fra nedtonede jordtoner til morsomme, sterke farger for å matche sesong eller humør, sier neglekspert Eszter Bak fra Kolors Nail Studio i Oslo.

Det også helt overkommelig å kaste seg på trenden hjemmefra, forsikrer Bak. Her gir hun sine beste tips!

Ekstra dimensjon - bokstavelig talt

Noe som er interessant å merke seg når det gjelder Geode Nails, er at trenden også tilknyttes en dypere mening.

- Marmor-negler var skikkelig etterspurt i 2016, og Geode var den heiteste negletrenden i 2017 - og nå gjør de begge comeback, bekrefter hun.

Bak mener det aldri egentlig er noen farger eller trender som er verken inn eller ut, fordi det bør handle om personlig estetikk og smak. Likevel er det jo alltid noe som trender - og Geode Nails linkes nå opp mot helende krystaller og stener. Dette mener Glamour at det er tvilsomt at er tilfeldig i disse tider.

På samme måte som krystaller er geoder - stener med hullrom fylt av kvartstyper eller kalsedon - noe mange tror kan ha helende egenskaper i form av energier som eksempelvis kan bidra til å balansere humøret, motvirke stress og øke fokus for meditasjon.

Neglelakk i form av geode-mønster er naturligvis ikke i nærheten av det samme, men det da ikke feil å tenke at looken likevel kan gi oss det lille ekstra! Vi tar alle former for oppmuntring, takk.

Looken bygges altså opp av sammensmeltende farger og mønster inspirert av marmor, krystaller og halv-edle stener. I tillegg dekker Geode Nails typisk kun deler av neglen - enten i en form for fransk tupp, halve neglen eller en tilfeldig form. Og det er nettopp denne naturlige, tilfeldige karakteristikken som gjør at du kan klare å få til en skikkelig vellykket manikyr hjemme på badet!

Eksperten tipser: To ulike tilnærminger

Bak anbefaler to ulike måter å legge geode-negler på. Hun kaller det thin brush approach og flat brush approach.

Felles for begge er at du først og fremst må legge en base.

- Start med å legge en base coat, og så legge til en basefarge om du ønsker det, sier hun.

Når du skal legge selve mønsteret, kan du her velge å tegne inn mønsteret og de ulike fargene mens det fortsatt er vått. Dette gjør du med en tynn pensel - altså thin brush approach.

- Tenk at du skal jobbe fra innsiden av mønsteret og ut. Når du har tegnet ønsket mønster, forsegler du dette med en top coat, slik at det varer lengre, forklarer hun.

COMEBACK: Eszter Bak driver Kolors by Eszter i Oslo, og bekrefter at marmoraktige negler gjør comeback. Foto: Privat
COMEBACK: Eszter Bak driver Kolors by Eszter i Oslo, og bekrefter at marmoraktige negler gjør comeback. Foto: Privat Vis mer

- Et tips: Jobb med én negl av gangen. Neglelakker blandes bedre når de er våte, sier eksperten.

Alternativt, kan du rett og slett gå for å lage mønsteret før du påfører det på neglen.

- Bruk en bit folie, og drypp på én dråpe neglelakk fra de ulike fargene du vil ha i mønsteret. Ta så en flat pensel og skrap dette opp, før du så forsiktig påfører det på neglen, over den våte basen. Avslutt med en top coat, forklarer hun.

Tenk på fargene - og lagene

Naturlig nok, får du den mest detaljerte geode-looken ved å gå for flere ulike fargenyanser av neglelakk. Men det kan innlysende nok føre til velkjente problemer når det gjelder tørkingen - så vær obs!

- Forsøk å gå for farger med høy pigmentering, sånn at du ikke må ha så mange eller tykke lag, tipser hun.

Basen er essensiell

- Aldri dropp base coat. Det er det som skaper et grunnlag for manikyren din. Det beskytter neglene dine, og får lakken til å vare lengre, minner Bak.

Men det er heller ikke top coaten du skal slurve med...

Nøkkelen til riktig tørking

Få vil vel disputere at det evige problemet med neglelakk er tørkingen. De aller fleste kan vel kjenne seg igjen i å ta på neglelakk selv om man har hakket for dårlig tid, bare for å finne ut at lakken ikke var ordentlig tørr idet du drar på deg buksen eller løper ut døren. Irriterende er bare fornavnet! Men negleksperten vet råd:

- Nøkkelen er å bruke tynne lag med lakk, velge en hurtigtørkende top coat og ha på noen dry drops til slutt, forklarer hun.

- Men du må likevel være tålmodig - prøv å tenke at du setter av denne tiden til self-care, minner hun.

Forarbeidet er viktig

Siden det tross alt handler om en look som bør legges mens ting fortsatt er vått, minner Bak om at du bør planlegge godt før du går i gang.

- Bestem deg for om du ønsker en heldekkende look, eller bare vil ha geode-mønster på halve neglen? I hvilken rekkefølge skal du tilføre fargene? Har du valgt ut en basefarge, eller skal du legge mønsteret rett på base coaten?

Ifølge Bak, gjør du godt i å stille deg disse spørsmålene for best mulig resultat.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer