Soda cream blond:

Nå skal alle ha «soda cream»-blondt hår

Denne hårfargen vil du ikke gå glipp av i høst.

SODA CREAM BLONDE: Alle kjendisene er gale etter hårfargen til Gigi Hadid, som omtales som soda cream blonde. FOTO: NTB Scanpix
SODA CREAM BLONDE: Alle kjendisene er gale etter hårfargen til Gigi Hadid, som omtales som soda cream blonde. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

La dem beholde million-bilen, villaen- ja, til og med ferien på rivieraen, men vær så snill- gi oss det håret! L. As stjernefrisører kan nemlig melde om en ny hårtrend og den damer, er fin! Vi snakker selvfølgelig om fargemetoden mye omtalt som «Soda cream blond».

Fargen beskrives som en «mer nøytral tolkning» av den varmblonde trenden og er sett på stjerner som Gigi Hadid (22) og Elisabeth Moss (35). Spørsmålet er om dette er noe vi stylist-løse kan komme unna med, både økonomisk og kanskje rent stilmessig. Her er hårekspertenes svar.

Først, fargeteknikker er ikke alltid så enkelt å forstå, så hva er egentlig denne «soda cream blonde» fargen? Daglig leder og partner hos Hendrix Hair Sentrum, Isabelle S. Calderon, forklarer at fargemetoden er det man kaller en «soft» Balayage.

Balayage er en fransk fargeteknikk fra 70-tallet, der highlightsene legges med frihånd og dermed virker mer som en naturlig solbleking enn nøye plasserte striper. I tillegg legger en del av stjernene også noen små striper på toppen av hodet. Frisøren forklarer at en mer «nøytral tolkning» av den varme trenden, kan bety farger som sand og beige. Med andre ord, nyanser som står i kontrast med kalde farger.

Pssss! Ifølge moteprofilene er dette antrekket høstens «must have»

- Velg farger som kler deg!

Calderon forklarer at «soda cream blond» i utgangspunktet er en etablert trend, men at denne versjonen er varmere enn hva vi er vandt med her hjemme.

- Fargemetoden passer perfekt til høsten da håret ditt likevel er blitt varmere av sol og sommer. Dessuten kler den absolutt alle, sier hun.

EKSPERTEN: Frisør Isabelle S. Calderon mener ”soda cream blond” er en perfekt høsttrend. Foto: Privat
EKSPERTEN: Frisør Isabelle S. Calderon mener ”soda cream blond” er en perfekt høsttrend. Foto: Privat Vis mer

Årsaken til dette er at man rett og slett kan justere fargetonen, det vil si regulere varme og kalde farger etter hva som passer huden din. Derfor: Ender du opp i frisørstolen med et ønske om Gigi sitt hår- husk å be dem om å plukke frem farger som kler deg, kanskje er du finere med en annen variant av «soda cream» håret.

Fargeteknikken kan også påvirke hvordan huden din oppfattes.

- «Soda cream» fargen gjør at hår og hud får en superfin glow, tipser Calderon.

LES OGSÅ: Trikset som gir glødende hud

- En genial overgangsfarge

Miriam Andresen er frisør, stylist og eier av frisørsalongen amnt. Andresen som også står bak instagramkontoen @amntstyling kan fortelle at hun har merket en økt etterspørsel etter «Soda cream» blondt hår. Ikke minst er dette en personlig favoritt.

- Jeg elsker den naturlige looken og da med et hint av klare kontraster. «Soda cream»-trenden handler om å beholde en naturlig bunn og ha innslag av Balayage. Velg gjerne litt store, klare striper med varmere farger over, tipser hun og legger til at kalde toner også fungerer.

LES OGSÅ: Det ene tipset du trenger for å finne ut hvilke hårfarge som er best til deg

Fargen er ikke bare en hit i seg selv, frisøren anbefaler den også som «overgangsfarge» for de som ønsker seg tilbake til det mer naturlige etter for eksempel en periode som platinablond.

- Mange ønsker å bli mer naturlige og da foreslår jeg ofte dette. Det er en kul look, som ikke er helt naturlig- og dermed ikke helt kjedelig, sier hun

LES OGSÅ: Slik blir håret ditt høstklart

SODA CREAM BLOND: Håret til Gigi er noe mange drømmer om akkurat nå. FOTO: NTB Scanpix
SODA CREAM BLOND: Håret til Gigi er noe mange drømmer om akkurat nå. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Kler de fleste

Frisøren legger også til at dette er en look mange kler, men at de med kalde trekk oftest er finere med kalde toner. Hun støtter derfor Calderon på at det er viktig å blande og velge riktig fargenyanser.

- «Soda cream blond» er en super fargeteknikk som i utgangspunktet er uavhengig av naturlig hårfarge. Den fungerer like godt på mørkt som på lyst hår, men man må bruke ulike teknikker. For eksempel vil noen kle tettere striper enn andre. Man kan også korrigere med en toner. Dette er avhengig av hva slags uttrykk man er ute etter, forklarer hun.

Ifølge Andresen er varme toner generelt i vinden om dagen. For eksempel er duse varianter av fersken og rosa populære. Dette er ofte kombinert med kort sveis og noen ganger lugg.

- Det går generelt mye i 70-tallets sveiser. Man kan også gå for en «ekstrem» versjon og kjøre på med «soda cream» stilen i knalle toner, sier hun.

LES OGSÅ: Nei, du skal ikke farge hele håret

LYSERE VARIANT: Elsa Hosk (28) har en lysere variant av farge-trenden. FOTO: NTB Scanpix
LYSERE VARIANT: Elsa Hosk (28) har en lysere variant av farge-trenden. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Hårfargen som kan gjøre prosessen dyrere

Men ok, før vi alle løper til frisørstolen. …er det noe vi bør tenke på i forkant?

Andresen mener den største utfordringen er dersom du, som oss, stadig veksler mellom hårfarger. Varmere toner er nemlig vanskeligere å fjerne helt. Jo varmere farger du har, jo flere behandlinger og jo dyrere vil det bli for deg å gå tilbake til for eksempel kaldt, blekt hår forklarer hun.

Og visa versa: Det vil kreve flere behandlinger å oppnå et varmt resultat hvis håret ditt i utgangspunktet er lyst, kaldt og ikke minst kjemisk behandlet. Kjemisk behandlet hår tar nemlig til seg farge dårlig.

Så var det hårtypen, egner fargemetoden seg like godt på alt? Her har frisøren hurra- nyheter, for hårtypen er heller ikke til hinder, så lenge frisøren tilrettelegger for prosessen.

Slik holder fargen seg

Holdbarheten er også en styrke ved «Soda cream»-trenden. Det har seg nemlig slik at varme farger holder seg bedre en kalde

- De slipper i utgangspunktet likt, men varme farger stagnerer og holder seg gjerne lengre enn de kalde, forklarer hun.

Til slutt var det etterveksten. Vi vet alle hva fin ettervekst innebærer: færre turer til frisøren = penger spart. Andresen forklarer at etterveksten er avhengig av utgangspunktet. Hennes beste tips for pen ettervekst er å beholde så mye som mulig av egen hårfarge i bunnen og gjerne forsette med den innslagsvis noe nedover i lengdene.

LES OGSÅ: 5 hårfarger vi elsker

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer