Mote:

Nå skal du kle deg i fjær!

Motebransjen feirer gjenåpning med rekke lekne trender - blant annet falske fjær.

FJÆRPRYD: Motebransjen fokuserer på fjær. Flere norske moteprofiler har allerede oppdatert garderoben! Foto: Instagram @kristinatb
FJÆRPRYD: Motebransjen fokuserer på fjær. Flere norske moteprofiler har allerede oppdatert garderoben! Foto: Instagram @kristinatb Vis mer
Publisert

«»Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Tiden vi er inne i nå er det en hel verden som har ventet på: gjenåpningen. Håp i sikte! Kanskje er det fortsatt lenge til koronapandemien er et lukket kapittel, men vi er i ferd med å skape en ny normal. Og fordi den innebærer langt mer sosialisering og stimuli enn på veldig lenge, betyr det også at antrekkene våre har fått et løft!

Vi har vel alle savnet å gjøre oss litt flid med antrekket, og nå er det bare å kjøre på. Motebransjen er ganske så enige: i «etter korona»-moten trender det lekne og festklare. Gå for sterke farger, glitter og fjær.

Men hvordan style trenden? Vi har sjekket ut noen freshe kvinner som vet hvordan det gjøres for tips til hvordan du kan style fjær i sommer og utover høsten!

1. Fjærkant på buksen

Å gå for en enkel fjærkant er en av de mer distré måtene å slenge seg på trenden. Og det funker godt sammen med både hæler, sneakers, sandaler og loafers! Utover høsten blir det heller ikke feil å la denne fjærkanten møte et par stilige boots.

HINT AV FJÆR: Å gå for en fjærkant på buksen er en av de mer diskré måtene å kaste seg på trenden. Foto: Instagram @angiesophie
HINT AV FJÆR: Å gå for en fjærkant på buksen er en av de mer diskré måtene å kaste seg på trenden. Foto: Instagram @angiesophie Vis mer

2. Ermer av fjær

Ermer av fjær er å se overalt, i varierende størrelse. Jo større ermer og jo mer fjær, jo mer statement! Fjær i ermet gir uansett antrekket ditt det lille ekstra, lekne, festklare preget.

Influencer Silje Pauline Killi Bjølverud synes det er veldig gøy at «noe så extra» er i trendbildet akkurat nå.

- Jeg elsker gensere og skjorter med fjær nederst på ermet, men har i det siste fått øynene opp for løse silkebukser med fjær nederst på buksekanten. Vil ha!

Hun påpeker at det også er viktig for henne at det er snakk om falske fjær, og at ingen dyr må lide for at vi skal kunne pynte oss med fjær. Hun tror også fjær blir helt perfekt til høstmoten.

- Jeg ser for meg turtlenecks med fjær nederst på ermene, og både skjørt og bukser med fjær. Jeg vil style det med både denim, silke og andre materialer for en fin kontrast!

FJÆRKANTER: Ermer eller buksebein prydet med fjær er populært for tiden. Foto: Instagram @siljepauline
FJÆRKANTER: Ermer eller buksebein prydet med fjær er populært for tiden. Foto: Instagram @siljepauline Vis mer

3. Fjær på vesken

Å kjøre fjær på vesken er definitivt en lettvint måte å slenge seg på trenden og få litt fjær inn i garderoben. En fresh fjærveske eller clutch vil enkelt kunne styles med mye av det du allerede har av klær!

Angelica Sophie Thorsen er influencer, modell og butikksjef. Hun har lenge elsket fjær og digger hvordan det gir antrekket noe ekstra, og et litt mer spesielt uttrykk.

- Jeg er fjær-elsker numero uno! Fjær passer til alt, alltid - vil jeg si. Og jeg bare elsker å føle meg som en påfugl her jeg går.

Det er ikke mangel på fjær i garderoben hennes, men for tiden har hun dilla på en ny, rosa fjærtopp og en lyselilla fjærveske.

Thorsen er heller ikke i tvil om at fjærene blir med oss videre innover i høsten. Hun skal kjøre fjær på både bukser, vesker og sko.

- Jeg har en sort dressbukse fra Zara med fjær nederst som funker helt amazing til alt. Jeg synes også det er veldig kult å ha fjærtoppen min under en blazer, tipser hun.

BLIKKFANG: En veske av fjær gir antrekket ditt det lille ekstra! Foto: Instagram @angiesophie
BLIKKFANG: En veske av fjær gir antrekket ditt det lille ekstra! Foto: Instagram @angiesophie Vis mer

4. Fjær på skoene

Hva er vel mer lekent enn fjær på skoene? Ja, takk! Enten du kjører sukkersøte kitten heels, glamorøse pumps eller loafers - sørg for at de har fjærpryd.

LEKENT: Fjær på skoene? Ja, takk! Foto: Instagram @angiesophie
LEKENT: Fjær på skoene? Ja, takk! Foto: Instagram @angiesophie Vis mer

5. Fjær som statement

Å la fjærpryden ta stor plass i antrekket er definitivt kult! Hvorfor ikke? Gå full Roaring Twenties med hele fjær-plagg eller plagg med store felt av fjær. Denne ikoniske kjolen til Høst & Vår-designer Elsa-Fredrikke Nedrebø er et godt eksempel!

- Utseendemessig elsker jeg fjær, og alle teksturer som kan piffe opp et antrekk. Hver gang jeg har på meg denne kjolen får jeg tusen spørsmål om hvor den er fra, og om vi i Høst & Vår kan produsere den opp igjen.

Også Nedrebø understreker viktigheten av at fjærene skal være etiske. På grunn av dette innrømmer hun at hun har et litt blandet forhold til klær - hun ønsker kun bruke resirkulerte fjær eller restefjær.

Hun er også helt med på at fjær skal få dominere utover høsten.

- Jeg kunne godt tenkt meg en fjærveske nå til høsten - eller noen sko à la Carrie Bradshaw. Det hadde jeg betalt mye for!

- Jeg elsker glitter og glam, og hadde stylet de fjærene for alt det var verdt. Nå lengter jeg sånn etter en skikkelig partysesong, og vil gjerne style fjær sammen med både gull og sølv - og gjerne alle sammen. Der har du det perfekte partyantrekket!

STATEMENT: Gå all in med plagg fulle av fjær! Foto: Instagram @elsafredrikke
STATEMENT: Gå all in med plagg fulle av fjær! Foto: Instagram @elsafredrikke Vis mer

Og så må vi jo innrømme at vi håper vi får se et par fjærboaer utover høsten?!

6. Fjær på hodet

Enten det er i form av en voluminøs hårbøyle eller en kul hårklype - det er klart fjærene skal på hodet også. En enkel og leken måte å løfte antrekket på.

7. Fjær på skuldrene

Voluminøse skuldre og skulderputer har allerede trendet en stund, så hvorfor ikke videreføre dette med fjær på skuldrene?

Artist og modell Kristina Teig Bergstrøm synes fjær kan gi en romantisk touch til antrekket - særlig når fjærene er på armene.

- Favorittplagget mitt med fjær må være denne toppen på bildet. Jeg har den i sort også!

Til høsten ser hun for seg å fornye noen av plaggene sine ved å legge til fjær.

- Det hadde vært utrolig kult å sy fjær på en jakke eller topp som jeg allerede har hjemme. Å sy på store fjær i en knæsj farge på en classic lang høstjakke hadde vært fab.

DO IT YOURSELF: Kristina synes det er kult å sy på fjær på klær man har fra før for å videreføre fjærtrenden inn i høsten. Foto: Instagram @kristinatb
DO IT YOURSELF: Kristina synes det er kult å sy på fjær på klær man har fra før for å videreføre fjærtrenden inn i høsten. Foto: Instagram @kristinatb Vis mer

8. Fjær på brystet

Fjær på brystet er ganske så glamorøst, for å si det sånn. Midt på kroppen skaper det et skikkelig blikkfang! En fresh fjærtopp gjør seg like godt til et skjørt eller et par jeans, som over en kjole eller under en jakke.

FJÆR I FOKUS: Mega-influenceren Leonie Hanne rocket en kjole med fjærtopp på den røde løperen i Cannes i år. Foto: Instagram @leoniehanne
FJÆR I FOKUS: Mega-influenceren Leonie Hanne rocket en kjole med fjærtopp på den røde løperen i Cannes i år. Foto: Instagram @leoniehanne Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer