Eyeliner

Nå skal eyelineren ha farge

Gjør som «Mad Men»-stjerne January Jones.

BLÅTT + GULL: January Jones valgte nylig blå cateye-liner og en gullfarget kajal under nedre vippekant. Tør du å prøve deg på den litt vågale kombinasjonen? Foto: Cliffe Fraser / Splash News/ All Over Press
BLÅTT + GULL: January Jones valgte nylig blå cateye-liner og en gullfarget kajal under nedre vippekant. Tør du å prøve deg på den litt vågale kombinasjonen? Foto: Cliffe Fraser / Splash News/ All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blått har vært hett før, og det er det nok flere grunner til. Fargen er flatterende og kledelig for de aller fleste av oss, og den er ganske enkel å bruke.

– Blikket virker åpent og kvikkere, samtidig som blåfargen ofte kan få det hvite i øyet til å virke hvitere og klarere, sa makeupartist Ingrid Presttun Eide, daglig leder på makeupskolen Art Complexion, til KK.no da trenden kom for fullt høsten 2012

Nå nylig var det January Jones som inspirerte oss til å ta fram igjen den knallblå eyelineren. På premieren for sesong syv av «Mad Men» dukket skuespilleren, som du kanskje kjenner aller best som Betty Draper, opp med knallblå cateye-liner og en gullfarget kajal under nedre vippekant. 

LES OGSÅ: Slik bruker du farget eyeliner

IKKE AKKURAT BETTY: January Jones matchet antrekket med den blå eyelineren sin. Gulltilbehør og gullkajal under øynene gjorde antrekket komplett.  Foto: REX/Rob Latour/All Over Press
IKKE AKKURAT BETTY: January Jones matchet antrekket med den blå eyelineren sin. Gulltilbehør og gullkajal under øynene gjorde antrekket komplett. Foto: REX/Rob Latour/All Over Press Vis mer

Gjør den hverdagsvennlig

Det er ikke bare til fest du kan bruke farget eyeliner, enten du foretrekker blått eller en annen farge. 

– I stedet for å tenke at eyeliner er synonymt med fest, så er blå eyeliner den perfekte hverdagslineren, har Tone Vid Skipá, makeupartist og skjønnhetsjournalist i magasinutgaven av KK, tidligere sagt. 

– Hvis du synes den virker litt skummel, kan du lage den litt tynnere og kortere, foreslår hun.

Ingrid Presttun Eide hos Art Complexion er enig.

– Trenden passer for de fleste som er vant til å bruke liner til vanlig, men som kanskje ønsker å piffe opp hverdagssminken, sier hun.

Her er noen enkle forslag:

  • Prøv en tynnere strek langs øvre vippekant.
  • Line nedre våtkant med en blå kajal.
  • Velg en mørkere blåfarge, så blir det ikke looken så knæsj.
  • – Det har også kommet knallblå mascara i butikkene som kan brukes som et morsomt alternativ, sier Presttun Eide.

LES OGSÅ: Nå skal kajalen være blå

FARGET LINER: Jessica Alba, Taylor Swift og January Jones har alle hoppet på trenden med farget eyeliner. Se hvor lekkert det er! Foto: All Over Press
FARGET LINER: Jessica Alba, Taylor Swift og January Jones har alle hoppet på trenden med farget eyeliner. Se hvor lekkert det er! Foto: All Over Press Vis mer

Noen triks du bør kunne

For å få eyelineren perfekt hver gang, bør du lære deg speiltrikset. Speilet skal være litt lavere enn øynene dine og vippet litt opp. På den måten kan du se ned i speilet mens du sminker øynene. Da slipper du at eyelineren smitter over på øyelokket samtidig som du unngår å måtte knipe det ene øyet for å sminke det andre. Det kan nemlig fort gi et ujevnt resultat.

Start med å finne riktig type eyeliner for ditt bruk. Passer det best med blyant, flytende, gel eller cake? Finn din type eyeliner her!

Som KK.no har skrevet tidligere, kan de fleste sminkeprodukter brukes til mer enn hva navnet tilsier.

Prøv å fukte en eyelinerkost og bruke den blå øyeskyggen din som eyeliner neste gang. Pass på at du bare fukter et lite hjørne av øyeskyggen, siden fuktigheten kan skape en film og gjøre pudderskyggen vanskelig å bruke som skygge seinere.

LES OGSÅ: Trikset som gir fyldigere vipper

PERFEKT LINER: Lærer du deg denne teknikken, blir eyelineren perfekt hver gang.  Foto: Aina Kristiansen
PERFEKT LINER: Lærer du deg denne teknikken, blir eyelineren perfekt hver gang. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Trinn for trinn

Begynn innerst i øyekroken og hold øynene åpne, jobb deg utover i rolig med korte, presise bevegelser. Start med en tynn strek før du gradvis gjør den tykkere ut mot ytre øyekrok. Vipp gjerne lineren opp i retning brynet for en pinup- eller mod-look.

Se da for deg at linjen på nedre vippekant fortsetter mot ytre kant av øyebrynet. Dra streken så langt opp du ønsker før du trekker den ned igjen mot øvre vippekant. Du har da en slags trekant ved ytre øyekrok, som du fyller inn med lineren.

Se alle trinnene med bilder og detaljerte beskrivelser her:

LES OGSÅ: Slik framhever du øyefargen din

Bonuseffekt

Blåtoner gjør at alt hvitt ser hvitere ut. Legger du blå eyeliner rundt øynene, vil det hvite i øynene dine se hvitere ut.

Så, hva kombinerer du den blå eyelineren med?

– Prøv en mørkeblå maskara til, og nude lepper er et must. Hvis du har mye hengelokk skal du unngå denne trenden, sier Skipá.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer