<strong>SESONGENS HOTTESTE SKO:</strong> Ifølge Elisabeth Moe, som er innkjøps- og markedskoordinator for skokjeden Bianco, er røde sko noe av det hotteste du kan ha på deg på julefestene i år. Foto: Per Ervland
SESONGENS HOTTESTE SKO: Ifølge Elisabeth Moe, som er innkjøps- og markedskoordinator for skokjeden Bianco, er røde sko noe av det hotteste du kan ha på deg på julefestene i år. Foto: Per Ervland Vis mer

Partysko

Nå skal hælene være røde

Sesongens lekreste festsko skal virkelig synes. Men husk riktige strømpebukser...

Publisert
Sist oppdatert
Den svarte pumpsen har lenge vært en klassiker i forbindelse med julebordsesongen.

Ikke bare er den elegant og setter den glamorøse prikken over i-en på antrekket ditt, men skoen passer også til absolutt alt du måtte ha i garderobeskapet.

Dette er vel også grunnen til at den klassiske svarte penskoen har holdt seg i trendbildet så lenge.

LES OGSÅ: Skoene som gjør hele antrekket

<strong>HELRØDT ELLER DETALJER:</strong> Skoene skal enten være helrøde, i skinn eller lakk, eller med røde detaljer - som på sålen eller hælen. Sko i rødt leopardmønster er også hot. Foto: Per Ervland
HELRØDT ELLER DETALJER: Skoene skal enten være helrøde, i skinn eller lakk, eller med røde detaljer - som på sålen eller hælen. Sko i rødt leopardmønster er også hot. Foto: Per Ervland Vis mer

Rødt er sesongens «it-farge»

I år er det imidlertid ikke bare den svarte pumpsen som er populær til festene. Ifølge Elisabeth Moe, som er innkjøps- og markedskoordinator for skokjeden Bianco, er røde sko noe av det absolutt hotteste du kan velge til sesongens festligheter.

Rødt er superhot for denne partysesongen. Ikke fordi vi nærmer oss jul, men fordi det er en lekker farge, også på sko. Så langt i høst har vi sett at burgunder har vært en stor trend, men nå er det altså den skikkelig røde rødfargen som er i skuddet, sier hun til KK.no.


Synes du en helt rød sko kan bli litt voldsomt, finnes det flust av sko med lekre, røde detaljer også. Hos Bianco har de blant annet pumps med leopardmønster i rødt, og platåpumps hvor platået foran er rødt.

– Skoene kan være helt røde, i for eksempel lakk, eller semsket skinn. Ellers er det sko med røde detaljer, som selve platåsålen foran, sier Moe.

Flere lekre, røde kjøpetips finner du nedenfor:


LES OGSÅ: Juks deg til milelange bein

Slik styler du skoene

Dersom du er en av dem som synes røde sko er lekkert, men som ikke helt vet hvordan de bør styles, kan følgende tips komme godt med:

– Når det gjelder styling av røde sko, så synes jeg det er viktig å la skoene stå i fokus. Ton ned resten av antrekket litt og la skoene skinne. Dropp for eksempel den røde kjolen med røde sko, kjør heller den lille sorte. Den er supersexy med et par tynne, svarte strømper og røde sko, forklarer Moe.


Svarte strømper og en litt minimalistisk kjole/antrekk er altså tingen.

– En litt minimalistisk kjole vil være veldig fint, og tynne svarte strømper. Hudfargede strømper er ikke særlig lekkert, uansett årstid, så svarte er helt klart det beste alternativet.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak perfekte festsko

Flere partytrender for 2012

Selv om rødt kanskje er den trenden som skiller seg mest ut akkurat denne julebordsesongen, er det flere andre stiler som kommer for fullt.

Her er noen av de Moe anbefaler:
 • Leopard
 • Metallisk
 • Glitter
 • Kilehælpumpsen

  – Leopard er stort, da både i den naturlige fargen, men også i andre farger - som rødt. Metallisk holder seg også i vinden, både på hele skoen, eller på detaljer - som tuppen og hælen. Og sko med glitter kommer vi heller ikke unngå, sier hun:

  – Også kilehælpumpsen er en sikkert hit. Den så vi veldig mye på catwalken for årets sesong, og er også en mer behagelig sko for deg som sliter med å gå i høye hæler.


  Sjekk også ut disse trendene:
 • Spisse tupper er fortsatt det heteste, samtidig som det gir deg nette føtter, men det finnes også fine varianter med rund tupp for deg som liker det best.
 • Både åpne sandaler og lukkede pumps er aktuelt. Bare husk at du ikke kan ha strømper i de åpne skoene!
 • Hvite pumps er også utrolig lekker om de brukes riktig. Få de beste kjøpe- og stylingtipsene her!

 • LES OGSÅ: Sjekk plasseringen på hælen

  <strong>ELSKER RØDT:</strong> Flere av kjendiskvinnene i Hollywood har valgt røde sko i år. Fra venstre - Evan Rachel Wood, Dree Hemingway, Gwyneth Paltrow og Miranda Kerr. Foto: All Over Press
  ELSKER RØDT: Flere av kjendiskvinnene i Hollywood har valgt røde sko i år. Fra venstre - Evan Rachel Wood, Dree Hemingway, Gwyneth Paltrow og Miranda Kerr. Foto: All Over Press Vis mer
  <strong>FLERE TRENDER:</strong> Kilehælpumpsen, metallisk, glitter og paljetter, leopard og svart er - sammen med rødt, de største trendene for sesongenm, hvertfall hos Bianco. Foto: Per Ervland
  FLERE TRENDER: Kilehælpumpsen, metallisk, glitter og paljetter, leopard og svart er - sammen med rødt, de største trendene for sesongenm, hvertfall hos Bianco. Foto: Per Ervland Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer