Minikjole

Nå skal minikjolen ha lange ermer

Like sexy, men mye mer praktisk for høsten.

LANGE ERMER: Minikjolen skal ha lange ermer denne høsten, og gjerne til våren også. Her fra Elie Saabs vår/sommer 2014-visning under moteuken i Paris.  Foto: WireImage/Getty Images/All Over
LANGE ERMER: Minikjolen skal ha lange ermer denne høsten, og gjerne til våren også. Her fra Elie Saabs vår/sommer 2014-visning under moteuken i Paris. Foto: WireImage/Getty Images/All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den lille sorte er en klassiker som aldri forsvinner ut av trendbildet, og i likhet med denne kjolefavoritten - som de fleste av oss har en variant av i klesskapet, er minikjolen også en slager som sjelden slår feil.

En lekker minikjole i riktig snitt og lengde, er virkelig det perfekte partyantrekket (spør en hvilken som helst mann), og slenger du en deilig oversized strikkegenser over og har et par røffe boots til, er arbeidslooken også komplett for høsten.

LES OGSÅ: Høstens deiligste strikkejakker

PÅ CATWALKEN: Minikjoler med lange ermer sett hos Elie Saab, Pucci, Diesel Black Gold og Pucci.  Foto: All Over Press
PÅ CATWALKEN: Minikjoler med lange ermer sett hos Elie Saab, Pucci, Diesel Black Gold og Pucci. Foto: All Over Press Vis mer
STJERNEFAVORITT: Minikjolen med lange ermer som sett på kjendisene. Fra venstre - Donna Air, Alexa Chung, Jourdan Dunn og Georgie King.  Foto: All Over Press
STJERNEFAVORITT: Minikjolen med lange ermer som sett på kjendisene. Fra venstre - Donna Air, Alexa Chung, Jourdan Dunn og Georgie King. Foto: All Over Press Vis mer

Lange ermer

Denne sesongen ser vi en litt ny vri på den tradisjonelle minikjolen. For i tillegg til 90-tallstynne stropper, som har vært veldig hot på catwalken, er det fullt dekkede armer som nå er «i vinden».


Kjolen - som vi har sett på catwalken til designere som Pucci, Diesel Black Gold og Valentino, skal fortsatt ha den korte lengden til cirka midt på låret, uavhengig av om kjolen er tett- eller løstsittende. Men ermene skal gjerne være litt lengre - enten tre kvart lange, eller helt ned til håndleddet.

Dette er kanskje ikke like dristig som tynne stropper eller korte ermer, men det er en trend som passer perfekt for oss her i nord, og som nå går kjøligere tider i møte.

Kombinert med et par mørke strømpebukser av det litt tykkere slaget holder du varmen - og stilen, i kulda.


LES OGSÅ: Slik skal skjerfet knytes nå

DETALJER PÅ ERMENE: Velg gjerne en minikjole med detaljerte ermer - som skuespiller Rosamund Pike har gjort her, med denne kjolen med lekre, gjennomsiktige blonder.  Foto: Ents Images/All Over Press
DETALJER PÅ ERMENE: Velg gjerne en minikjole med detaljerte ermer - som skuespiller Rosamund Pike har gjort her, med denne kjolen med lekre, gjennomsiktige blonder. Foto: Ents Images/All Over Press Vis mer

Dekker til armene

Som KKs motejournalist og stylist Nadine Monroe påpeker, er minikjoler med lengre armer også et stort pluss for de av oss som ikke er så begeistret for å vise frem armene sine.

- Jeg synes minikjoler med lange ermer er veldig fint, og det er en veldig fin stil for dem som ikke liker å vise frem armene sine, sier Monroe:

- Det er også veldig lekkert hvis armene er detaljerte. Det vil gi kjolen et lite løft - som for eksempel blondermer, eller gjennomsiktige ermer.


- Har man litt større overarmer, er det mange som liker å dekke de til, og da er lange ermer supert å ha. Mitt råd, hvis du ikke er glad i armene dine, er imidlertid å velge en kjole som ikke har for trange ermer.

Se kjøpetips nedenfor:


LES OGSÅ: Snarveien til snerten midje

- Ta en bøy

- Kjoler som dette er noe de fleste kan kle, men jeg vil være litt obs på lengden. For kort, med rumpa hengende ut, er ikke sexy! sier Monroe.

Spørsmålet er da hvordan merker man selv om kjolen er litt for kort?

- Det er ganske enkelt. Ta testen hvor du bøyer deg over. Hvis du kan se undertøyet ditt i speilet, da er kjolen for kort. Aldersmessig bør man også ta en vurdering. Superkorte minikjoler er ikke særlig lekkert når du er en godt voksen dame, da synes jeg 10 centimeter over knærne er maks, sier Monroe:

- Tette sorte strømper er også supert til slike kjoler - er strømpene helt tette, skal det mer til for at det blir vulgært.

LES OGSÅ: Kjoletrikset du bør kunne

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer