Ny hårtrend:

Nå skal produktene bort

- Jeg ønsker naturlig fall og hår man kan «ta på» velkommen!

HÅR MAN KAN TA PÅ: Endelig kan vi begynne å se bort fra helt perfekte korketrekkerkrøller og «rettetang-rettet» hår, og heller ønske naturlig fall og hår man kan «ta på» velkommen. FOTO: NTB Scanpix
HÅR MAN KAN TA PÅ: Endelig kan vi begynne å se bort fra helt perfekte korketrekkerkrøller og «rettetang-rettet» hår, og heller ønske naturlig fall og hår man kan «ta på» velkommen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi får stadig tips og triks til hvilke produkter vi helst skal bruke til håret, hvordan håret skal klippes og i hvilken farge det skal farges. Trendene varierer etter år og årstider - blant annet har bayalage og «gardin-pannelugg» vært noe av det hippeste man kan gå for de siste par årene.

Det er heller ikke unormalt at om en kjendis plutselig dukker opp med noe nytt og uforventet på den røde løperen, så er akkurat det det store som «alle» skal ha uken etter. Men denne våren ser det kanskje ut som at denne tendensen kan snu. Ifølge den nordiske hårstylisten Cim Mohany vil det nå bli mer og mer populært å kaste alt av hårprodukter, og heller gå for den naturlige og tilfeldige looken.

Vi møter Mahony på et pressearrangement i København i regi av L'oreal. Her er han veldig opptatt av å si hvor mye han foretrekker naturlig skjønnhet fremfor «det perfekte», som vi ofte ser i for eksempel sosiale medier.

Adjø rettetang-rettet hår

- I mitt yrke som frisør opplever jeg (heldigvis) at flere nå ønsker å se naturlige ut - noe jeg kjenner jeg er ordentlig glad for. Endelig kan vi begynne å se bort fra helt perfekte korketrekkerkrøller og «rettetang-rettet» hår, og heller ønske naturlig fall og hår man kan «ta på» velkommen, sier Mahony.

Med hår man kan ta på mener hårstylisten at man kan ta seg i håret uten å bli helt seig i hånda på grunn av diverse produkter. Og at man kan ta på håret uten å være redd for å bli bustete. Dette gjelder både for menn og kvinner.

- Den naturlige trenden gjelder ikke bare hår, men også hud og klær. Nå skal det se ekte ut. Man skal kunne føle og kjenne på ting, og man trenger ikke å være redd for at kjolen ikke sitter helt perfekt over skuldra eller at småhårene ved tinningen står ut. Det kalles skjønnhet, sier han og innrømmer at han selv velger å klippe håret sitt hjemme på egenhånd, selv om han ikke er flink til det. Det gjør Mohany fordi han vil at håret skal se litt tilfeldig og rufsete ut.

- Hva er det som er gøy og stilig med at alle skal se perfekte og like ut? Nå føler jeg at særpreget i folk kommer bedre frem.

NATURLIG: Nå mener ekspertene at det er naturlig hår som gjelder. Lufttørket, produktfritt og mykt hår! FOTO: NTB Scanpix
NATURLIG: Nå mener ekspertene at det er naturlig hår som gjelder. Lufttørket, produktfritt og mykt hår! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Krøll, fall og bevegelse er hot

Frisør og leder for Defines frisørteam, Lise Holm-Glad, sier til KK at den naturlige looken allerede har vært aktuell i Norge en god stund. Men hun tror at produkter som tørrsjampo og volumspray fortsatt vil være aktuelt.

- De som har krøll og fall kan gjerne omfavne den naturlige trenden, synes jeg! Bruk litt stylingkrem som ikke er stiv, men som gir glans og klem frem fall og krøll. Og ikke minst: La håret lufttørke! Fall, krøll og bevegelse er hot, sier Holm-Glad.

Hun tipser om at det kan være fint å spraye med litt volumspray eller tørrsjampo innerst ved røttene hvis du trenger et lite løft - men ikke så mye at håret ser stivt og stylet ut.

- Dessuten er det jo veldig mange som elsker krølltang eller krøllstav fordi det gir litt ekstra volum og en fyldigere look på frisyren, som egentlig gjør at det ser mer naturlig ut. Det er selvfølgelig hver sin smak, og ikke noe galt i det.

Hårfarge gjør mye

Også den parisiske hårstylisten Sacha de Carteret har bitt seg merke i at naturlig skjønnhet har blitt mer populært, i alle fall når det kommer til produkter, klipp og sminke. Sacha er ekspert på bayalage, og sier at mange, spesielt kvinner, nå farger håret sitt jevnere i stedet for å for eksempel bruke mye sminke.

- Det er jo forandring og variasjon i utseendet de fleste er opptatt av. Jeg tror mange fort blir «lei» av hvordan de ser ut og har oppdaget at hårfargen faktisk gjør mye. Kanskje har de begynt å farge håret oftere i stedet for å endre på sminkerutinene eller steppe det opp med produkter, sier Sacha.

- Opplever du at folk farger håret basert på trender?

- Ja, absolutt. De fleste vil nok følge moten der også. Der hvor jeg bor i Paris ser jeg at folk blir mer og mer vågale hva gjelder hårfarger. Det er mange forskjellige farger i håret på en gang, og noen velger å gå for for eksempel blått eller rosa. Jeg tror dette også vil nå Skandinavia etter hvert.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer