LÅRKORT OG HOT: Denne sesongen kan shortsen gjerne være virkelig, virkelig kort! Foto: All Over Press
LÅRKORT OG HOT: Denne sesongen kan shortsen gjerne være virkelig, virkelig kort! Foto: All Over Press Vis mer

Shorts

Nå skal shortsen være lårkort og hot

Her er stiltipsene du trenger!

Er du ikke så skrekkelig glad i å gå i skjørt? Da er en shorts helt perfekt. At vinden blåser den opp slik at undertøyet vises, slipper du også.

Nå er det en gang slik at shortsen har krøpet langt opp på låret denne sesongen. Men det betyr ikke at du må styre unna, snarere tvert imot.

Den korte shortsen er nemlig superlekker til de fleste fasonger og høyder.


LES OGSÅ: Så lang bør shortsen være

DENIM I BLÅTT, MØRKEBLÅTT OG HVITT: Øverst til venstre med nagler (kr 250, H&M), i midten (kr 200, H&M), i hvite blonder (kr 300, Lindex), mørk modell (kr 300, H&M) og med lyseblå striper (kr 250, Lindex). Foto: All Over Press
DENIM I BLÅTT, MØRKEBLÅTT OG HVITT: Øverst til venstre med nagler (kr 250, H&M), i midten (kr 200, H&M), i hvite blonder (kr 300, Lindex), mørk modell (kr 300, H&M) og med lyseblå striper (kr 250, Lindex). Foto: All Over Press Vis mer
BLOMSTER, MØNSTER OG STRIPER: Med roser (kr 150, H&M), med striper (kr 300, Lindex), lysegrønn (kr 300, Zara) og blomstret (kr 250, Lindex). Foto: All Over Press
BLOMSTER, MØNSTER OG STRIPER: Med roser (kr 150, H&M), med striper (kr 300, Lindex), lysegrønn (kr 300, Zara) og blomstret (kr 250, Lindex). Foto: All Over Press Vis mer

Gå for en løs modell

Trikset for å fikse stilen er å velge seg riktig shorts. Når du går i butikken, skal du vite hvilke modeller du skal ha med deg inn i prøverommet.

Generelt sett er det løse og ikke veldig ettersittende varianter som er det aller mest kledelige for de fleste, uansett fasong.

Når det er sagt - her er en liten huskelapp du kan ha i lomma når du shopper:

LITEN AV VEKST?: Dersom du er liten og nett, vil en kort shorts framheve din smale figur og gi inntrykk av lange ben. En modell med legg gir deg dessuten litt mer hofter, hvis du ønsker det.

Hvis du vil ha en trang shorts, er det selvsagt helt greit, men prøv å unngå fjortispreget ved å kombinere den med en lang jakke eller en åpen skjorte for en mer sofistikert og lekker stil.


FRODIG?: Er du så heldig å litt ekstra former, velger du bort shortser med ekstra legg og vide sidelommer. Nagler og annet stash vil også øke volumet på hofter og lår - det samme vil hektisk mønster og horisontale striper.

Men i en mørk modell eller en slitt dongerivariant har du alt du trenger for en flott stil. For å toppe stilen og gi inntrykk av enda lengre bein, er dessuten hudfargede eller lyse pumps og sandaler et godt tips. En shorts med høyt liv er også perfekt for deg med timeglassfigur.

Velger du en shorts med høyt liv, bør du passe på at sømmenes linjer har en forlengende effekt, for eksempel ved skråstilte lommer framfor horisontale lommer.

MIDT I MELLOM? Du kan fint bruke korte shorts, men velg løse behagelige modeller. Vi som har litt mage styrer unna legg i fronten på shortsen og velger heller faste tekstiler og rette sømmer.

Høyt liv passer fint for kropper med litt former - midjen framheves og uttrykket blir ekstra feminint.


Jukselapp: Slik finner du en trendy shorts


Uansett hva slags stil og type du er, venter en hot shorts på deg der ute. Nå kan du velge og vrake blant hvite blonder, prikker, maritime striper, blomster, lys denim og leopard.

Er du litt rocka, er det bare å kjøre på med bling, gull og avrevne filler. For de aller mest vågale er dessuten dongerishortstrusa et alternativ. Den er meget populær blant kjendisene, gjerne de som er midt i 20-årene, og er en slager på festival.

Hvordan du skal style shortsen er opp til deg, men vil du være i tiden bretter du den gjerne opp eller river den opp i sømmene.


AVREVET NEDERST - PASSE NONCHALANT STIL: Rosie Fortescue, Alessandra Ambrosio og Kate Bosworth i hver sin it-shorts. Foto: All Over Press
AVREVET NEDERST - PASSE NONCHALANT STIL: Rosie Fortescue, Alessandra Ambrosio og Kate Bosworth i hver sin it-shorts. Foto: All Over Press Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: