Sko

Nå skal skoene være hvite

...men de kan fort bli skitne, så du må stelle pent med dem.

VÅRENS FRESHESTE SKO: Stilikon og supermodell Hanneli Mustaparta i hvite sko til lys drakt fra Louis Vuitton. I midten øverst med kilehæl (kr 1100, Aldo), med hæl i plexiglass (kr 400, Aldo), i materialmiks (kr 800, Bianco) og med trehæl (kr 700, Nowhere/Nelly.com).  Foto: All Over Press/Produsenter
VÅRENS FRESHESTE SKO: Stilikon og supermodell Hanneli Mustaparta i hvite sko til lys drakt fra Louis Vuitton. I midten øverst med kilehæl (kr 1100, Aldo), med hæl i plexiglass (kr 400, Aldo), i materialmiks (kr 800, Bianco) og med trehæl (kr 700, Nowhere/Nelly.com). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Svarte pumps går trolig en rolig tid i møte. På lik linje med lakk og sølv er det hvitt som gjelder denne sesongen.

Det ser vi blant annet hos designere som Cacharel, Louis Vuitton og Alexander Wang.

- Hvitt er vårens heteste skofarge. Et par stilrene sandaler passer til alt, sier moteredaktør i KK, Silje Pedersen.

Pimp opp hverdagsstilen

Uansett om du vil gå i høye hæler, loafers eller gladiatorsandaler, så vil et par lyse sko gi deg en fresh og oppdatert stil.

Et par pumps er like fine til festkjolen som til dine slitte jeans. Ikke minst vil de gjøre drakten din enda mer sofistikert. La deg inspirere av norske Hanneli Mustaparta og motehuset Louis Vuitton, og bruk dem til småblomstrete blyantskjørt. Perfekt når du vil pynte deg litt på kontoret.

Og når du skal på båttur eller vandre gatelangs i byen er det ingenting som er deiligere enn hvite freshe turnsko. I år er det spesielt maritime seilersko som er i vinden.

KJØPETIPS: Hvite sko i alle varianter!


Slik holder du skoene pene

Så er det engang sånn at hvite sko lett kan bli skitne og stygge. Etter å ha tråkket ned hagegresset på bryllupsfesten eller plumpa rett ut i en sølepytt, kan de fort ende opp bakerst i skapet.

Men ikke la deg skremme av dette. Regelmessig rengjøring, pussing og impregnering vil gjøre susen. Nå finnes det dessuten så mange gode pleieprodukter på markedet til lyse, delikate sommersko at du trygt kan hoppe på den hvite trenden, bare du behandler skoene dine riktig - spesielt før du hopper inn i dem.

- Det viktigste man kan gjøre for å holde sine hvite sko rene og pene, er å impregnere dem før man begynner å bruke dem, sier Elisabeth Moe, markedskoordinator i Bianco, til KK.

Det beste er å spraye på flere tynne lag med impregnering, helst tre, og la skoen få tørke litt mellom hver gang.

Her er du ute etter en spray som skal gjøre skinn og tekstil motstandsdyktig mot smuss, fett, olje og vann.

Skopleieprodukter egnet for hvite sko:


Bruk skokrem

Er skoen i skinn er det viktig å smøre den inn med skokrem for å beholde den myk og smidig.

- Alt skinn trenger pleie for å hindre at det tørker ut, slik som huden vår, sier Moe.

Se etter kremer som skal rense og pleie skinn, holde det bløtt og smidig og gjenoppfriske den hvite fine fargen.

Tips: Har skaden skjedd og skinnet fått riper i lakken, kan skoen likevel reddes med en dekkende krem...

LES OGSÅ: Skotabben du bør unngå

Tryll bort flekkene

Dersom tøyskoen eller skinnpumpsene har blitt skjoldete, så kan den hvite fargen «reddes» igjen. Det som er viktig er at man prøver å fjerne flekkene med èn gang, og ikke venter, slik at man unngår at smusset trekker seg dypere inn i materialet.

Skoene kan også renses med et middel som sprøytes på en klut eller svamp som gnis rett på flekken, som man så lar virke litt. Glatt skinn poleres etterpå og semsket skinn bør børstes.

OBS: Skoene må alltid impregneres på nytt etter rensing!

Det finnes også egne produkter som frisker opp den hvite fargen på skinn og tekstiler, og dekker til flekker og beskytter den lyse overflaten.

LES OGSÅ: Slik tar du vare på skoene i varmen

Alle trenger en pause - skoen også!

Selv om du elsker dem over alt på jord, er det dessuten viktig å la skoene få hvile. Å bruke dem hver dag vil slite dem helt ut, og du vil jo ikke at de skal stinke tåfis heller.

Og når fottøyet ikke er i bruk bør de oppbevares i en skopose av tekstil, og de hvite skoene bør oppbevares i hver sin skopose.

Flere gode tips til hvordan du tar vare på skinnskoene/støvlettene dine, får du i denne saken!

HVITE IT-SKO PÅ CATWALKEN: Fra venstre Cacharel, Louis Vuitton i midten og i sporty stil hos Alexander Wang. Foto: All Over Press
HVITE IT-SKO PÅ CATWALKEN: Fra venstre Cacharel, Louis Vuitton i midten og i sporty stil hos Alexander Wang. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer