Statementsmykke

Nå skal smykkene være enda større

Gjør som accessoir-dronning Anna Dello Russo – og vær litt gal.

Publisert
Sist oppdatert
Tilbehør og accessoirer er noe vi kvinner aldri får nok av, og det er en kjent sak at accessoirer har enormt mye å si for helheten av antrekket ditt.

I sommer er det kraftige etnisk-inspirerte smykker - som sett på catwalken til designere som Isabel Marant og Brioni, insektlignende kjeder, ringer og armbånd, samt store statementkjeder med strass, fjær og stener vi skal pynte oss med.

Og dersom du er en av dem som har investert i et stort halskjede fra for eksempel norske Goldmine, så trenger du ikke legge det vekk når sommeren er over.






LES OGSÅ: Smykkene som tryller om kjolen

Bigger is better

Denne høsten er det nemlig «big bling» som er «the thing», og det finnes ingen grenser for hvor mye strass, stener, kjeder, ringer og armbånd du kan hive på deg.

- Når det gjelder kjeder og smykker, så kan du faktisk bare ta den helt ut den kommende høstsesongen, sier Siri Findal, designer hos kleskjeden Bik Bok, til KK.no:

- Jo større jo bedre og bruk gjerne lag på lag med for eksempel kjeder. Nå skal nemlig accessoirene virkelig synes.

Se flere av smykkene fra Bik Boks høst/vinter-kolleksjon nedenfor:
(Kolleksjonen kommer i butikk fra juli og utover)






STIKKORD: Kjør lag-på-lag med store, prangende kjeder


LES OGSÅ: Nå skal du smykke håret

Samarbeid med «dronningen» av accessoirer

Det er imidlertid ikke bare hos Bik Bok at store kjeder tar fokus i høst. Også Monki, Weekday, Lindex og ikke minst H&M kommer med en rekke lekre varianter du kan smykke deg med.

I oktober kommer den svenske klesgiganten med en egen accessoir-kolleksjon signert moteikon Anna Dello Russo, som er viden kjent for sin ekstravagante og lett prangende stil, både innen klær og smykker.






Og presseansvarlig for H&M Norge – Vibeke Holann, tror Dello Russos design vil sette en standard for høstens trender innen accessoirer.

- I år gjelder det virkelig å bare kjøre på med accessoirene. Vi kommer jo med en samarbeidskolleksjon signert Anna Dello Russo til høsten, og hun er virkelig dronningen av accessoirer. Så jeg tror kjeder, armbånd – ja alt som glitrer, blir enda hottere nå fremover, sier Holann til KK.no.

Sjekk ut stilen til Anne Dello Russo nedenfor:






LES OGSÅ: Sjekk hva som gjør comeback på smykkefronten

- Lov å gå «litt crazy» med stylingen

Både Holann og Findal er enige i at det ikke finnes noen grenser for hva du kan og ikke kan ha på deg av stæsj i år.

- Det er som Anna (Dello Russo) sier – det er lov å gå «litt crazy» med accessoirene og ha det gøy. De rette accessoirene kan gjøre et plagg som eller er litt kjedelig utrolig fint, og så gjør det at du skiller deg ut. Mitt råd er derfor at alle bør eksperimentere litt, sier Holann.






Og det er mange måter du kan style et stort (eller flere) kjede på.

- Jeg synes et stort, kult kjede kan gjøre et helt antrekk. Har du for eksempel på deg jeans og en enkel topp kan et stort kjede gjøre deg byklar på 1-2-3, sier Findal.

- Når smykkene er så flotte synes jeg virkelig man skal la dem skinne og holde resten av antrekket relativt (det finnes selvsagt ingen grenser her heller) enkelt. En hvit bluse og svarte skinnbukser for eksempel ser helt knall ut med et stort kjede. Da kommer det virkelig til sin rett.

Er du av den litt mer eksentriske sorten, er det ikke noe i veien for å gjøre som Dello Russo – og kjøre den helt ut, uavhengig av antrekk. Vær vågal!

Husk imidlertid på én ting - overdelen din bør ha en enkel halslinje. En haug med rysjer rundt halsen kan bli litt mye.

OBS:H&Ms høst/vinterkolleksjon for 2012 kommer også i butikk fra juli og utover sensommeren/høasten.

LES OGSÅ: Derfor er tilbehør i rosegull så genialt

Flere høsttrender

KK.no fikk også en sniktitt på høsttrendene under London Fashion Week. Vi kan blant annet fortelle deg at...

 • den flatterende kappen består, ifølge Preen
 • vårens trendfarge mintgrønt blir metallisk, ifølge Issa og Louise Gray
 • strømpebuksene skal være hvite, ifølge Jasper Conran
 • du gjerne skal bruke genser under kjolen, ifølge Acne og Louise Gray

 • Vi har også sett at zebrajeans tar over for leopardjeans.

  Se dessuten hvordan høsten blir hos H&M, KappAhl, Selected Femme, Only, Ellos og Vero Moda.

  LES OGSÅ: Slik blir du trendy i 2012


  BIG IS BETTER: Også H&M satser på synlig bling til høsten, og Vibeke Holann har særlig tro på kjedet - som også pryder modellen på bildet til venstre. Foto: H&M
  BIG IS BETTER: Også H&M satser på synlig bling til høsten, og Vibeke Holann har særlig tro på kjedet - som også pryder modellen på bildet til venstre. Foto: H&M Vis mer
  PYNTER OPP ET ANTREKK: Vibeke Holann hos H&M viser hvordan et stort halskjede kan rocke opp en enkel grå ullgenser. Foto: Adéle C. Blystad
  PYNTER OPP ET ANTREKK: Vibeke Holann hos H&M viser hvordan et stort halskjede kan rocke opp en enkel grå ullgenser. Foto: Adéle C. Blystad Vis mer
  HOS BIK BOK: Ifølge designer Siri Findal er store smykker et must have til høsten. I tillegg kan det gjøre et antrekk partyklart på 1-2-3. Foto: Per Ervland
  HOS BIK BOK: Ifølge designer Siri Findal er store smykker et must have til høsten. I tillegg kan det gjøre et antrekk partyklart på 1-2-3. Foto: Per Ervland Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer