Solbriller

Nå skal solbrillene virkelig synes!

Bare å glede seg til vårens solbrillebonanza - sterke farger, blondepynt, flashy glass og mye mønster går igjen.

SUKKERSØTE PASTELLER, MØNSTER OG GRADERTE GLASS: KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen falt helt for disse svarte og hvite solbrillene fra Burberry, på Luxotticas visning av solbrillenyhetene 2014. Brillene i lyseblått og rosa har flak av ekte gull og er fra Dolce & Gabbana, og Ray Ban-brillene har fått glass i mange kule farger. I butikk fra januar og utover. Foto: Silje Pedersen/Anne–Margrethe Mathiesen
SUKKERSØTE PASTELLER, MØNSTER OG GRADERTE GLASS: KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen falt helt for disse svarte og hvite solbrillene fra Burberry, på Luxotticas visning av solbrillenyhetene 2014. Brillene i lyseblått og rosa har flak av ekte gull og er fra Dolce & Gabbana, og Ray Ban-brillene har fått glass i mange kule farger. I butikk fra januar og utover. Foto: Silje Pedersen/Anne–Margrethe Mathiesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det siste året har vi hatt gode gamle klassikere på nesetippen. Solbrillene har gjerne vært ensfargede, stilrene og lite flashy.

Pilotbriller og wayfarers har gått igjen, i tillegg til it-briller i lyserosa fra Cèline og Chanel. En tur tilbake til 1940-, 1950 og 1960-tallet har vi også tatt, med briller med «cateye»-form og buet stang.

Nå tar solbrillemoten enda et lekent og sprekt byks - vi ser mange morsomme detaljer, og mønster og sterke farger er hot.

- Blonder og mønster er å se på mange av vårens solbriller og disse detaljene gir et kult og personlig utrykk. Solbrillene fra Dolce & Gabbana med gullmønster er veldig tøffe og definitivt for de som vil synes, sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen, som var tilstede på Luxotticas visning av sesongens nyheter i forrige uke.

- Blondedetaljer på stavene er også hot og en av mine personlige favoritter. Burberrys modeller som var inspirert av trenchcoaten, og er enten klassiske eller oppsiktsvekkende, alt etter hvilke modell du velger, legger hun til.


Med fløyel på stanga

Noe som føles helt nytt for de kommende solbrillene, er bruken av nye materialer. Her går det i fløyel, semsket skinn og skinn med struktur, som gjør brillene mye mer spennende.

Dolce & Gabbana har dessuten briller med flak av ekte gull i innfatningen. Og hos Chanel er det hvite shades med solskjerm som gjelder.

- En annen trend som skaper litt liv og røre er dyriske mønstre og detaljer fra naturen, som blomster og krystaller. Og vi ser mange skarpe farger både på stangen og på selve linsen, sier Ylva Bäckström, Marketing Manager i Luxottica Nordic, til kk.no.

Når det kommer til logoer, så er de fortsatt svært diskret med små symboler og kjennetegn som gjenspeiler motehuset de kommer fra.

MASSE LEKRE NYHETER - SJEKK UT BILDENE UNDER:


Vårens må-ha-briller

Hvis du vil være trendy, går du for et par briller med farget glass, og de fins i mange ulike modeller og stiler, så det skal være lett å finne noen som passer til din stil og ditt ansikt.

- Disse brillene kan oppfattes som sporty, spesielt hvis man velger en skarp farge på linsen, som blått, grønt og oransje, men vil du ha det litt mer luksuriøst og klassisk er et speilglass med en mer nøytral farge som gull, sølv, brunt eller svart perfekt, sier Bäckström.

Mange går for klassiske pilotbriller hvert eneste år – er det noe nytt de bør prøve nå?

- Om man liker en klassisk pilotbrille, men vil teste noe nytt, så har den nå fått en ny og moderne tvist. Som i 2013 kommer 2014 til å handle om linser og farger som gir deg muligheten til å oppdatere pilotstilen, tipser Bäckström.

Enten kan man satse på en klassisk metallstang med et speil i en spennende farge, eller så gir man litt mer gass og velger èn med farge på selve stangen også. Og for die-hard-pilotentusiastene fins det også egne acetatpiloter nå, i en rekke farger og prisklasser.


Skrytelogoer er ut

Er det noen solbrilletabber vi bør prøve å unngå? Er det noe som er harry, for eksempel – noen måter å bruke dem på som ikke er så stilig, eller noen farger og stiler som bør droppes?

- Solbriller er et supert tilbehør som kan løfte stilen man har og vise seg fram, og her er det meste lov, men det eneste jeg kanskje synes man bør unngå, er store, flashy skrytelogoer, for de er ikke så hete på det nordiske markedet akkurat nå, sier Bäckström.

Slik finner du drømmebrillen

Når du skal investere i et par nye solbriller, er det synd hvis du ender opp med noen som ikke kler ansiktet ditt.

Men hvordan vet du hvilke solbriller som passer og ikke passer?


- Det som er viktig er å vite hva du skal bruke solbrillen til, og velge linse og type utifra det. Utvalget er stort, så det skal være mulig for alle å finne en modell som passer både stil og ansiktsform. Men husk alltid å teste om brillen fortsatt sitter godt når du rører på hodet, og at den ikke faller av, sier Bäckström.

Ellers vil runde briller fremheve runde ansikt, og myke opp mer firkantede ansikt. Og du må alltid ta smiletesten. Hopper brillene opp når du ler, er de for dype og kantete.

Og hvis man vil ha en brille som kan brukes hele året, og i alle værforhold, er det optimale valget en brille i en nøytral farge med mørke linser.

- Polariserende linser er optimalt da de nøytraliserer refleksjoner fra for eksempel en våt gate en regnværsdag eller fra solen en strålende sommerdag.


I KLASSISK SVART ELLER MED 80-TALLSTVIST: KKs motejournalist Stine Therese Strand prøver et par klassiske wayfarer-briller fra Ray Ban. Prada går for glamourøse filmstjernebriller med krystallpynt og Fendi har forelsket seg i firkantede modeller. Foto: Anne Margrethe Mathiesen
I KLASSISK SVART ELLER MED 80-TALLSTVIST: KKs motejournalist Stine Therese Strand prøver et par klassiske wayfarer-briller fra Ray Ban. Prada går for glamourøse filmstjernebriller med krystallpynt og Fendi har forelsket seg i firkantede modeller. Foto: Anne Margrethe Mathiesen Vis mer
HVITE SOLBRILLER MED SOLSKJERM: Hos Chanel er det hvite kule briller som gjelder til våren- og sommeren - her ser vi supermodell Cara Delevingne i aksjon. Foto: REX/David Fisher/All Over Press
HVITE SOLBRILLER MED SOLSKJERM: Hos Chanel er det hvite kule briller som gjelder til våren- og sommeren - her ser vi supermodell Cara Delevingne i aksjon. Foto: REX/David Fisher/All Over Press Vis mer
GLAMOURAMA: Vårens solbriller er perfekt for de som elsker gulldryss, sølv og duse pasteller som dueblått og babyrosa. Her ser vi cateyebriller fra Dolce & Gabbana. Foto: Anne Margrethe Mathiesen
GLAMOURAMA: Vårens solbriller er perfekt for de som elsker gulldryss, sølv og duse pasteller som dueblått og babyrosa. Her ser vi cateyebriller fra Dolce & Gabbana. Foto: Anne Margrethe Mathiesen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer