Trender 2013

Nå skal trenchen være dyrisk!

Sjekk Burberry Prorsums fornyelse av den hotte jakkeklassiskeren.

DYRISK: Burberry Prorsum har nok en gang fornyet trenchjakken, og til høsten skal den aller helst være dyrisk! Foto: All Over Press
DYRISK: Burberry Prorsum har nok en gang fornyet trenchjakken, og til høsten skal den aller helst være dyrisk! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mandag ettermiddag ble London Fashion Weeks største arrangement – Burberry Prorsum-visningen, nok en gang arrangert i fasjonable Kensington Gardens i Hyde Park.

Og i likhet med visningen for våren- og sommeren 2013, som ble avholdt i høst, mottok Burberry-sjef og kreativ leder Christopher Bailey nok en gang stående applaus for sin ferske kolleksjon - som har fått det kledelige, og litt dristige navnet «Trench Kisses: A collection of classics and Christine Keeler».

Som tittelen avslører, var Bailey inspirert av den britiske modellen og showjenta Christine Keeler da han lagde kolleksjonen. Keeler ble verdensberømt på grunn av sin affære med den britiske konservative politikeren John Profumo på 60-tallet.

Se bilder av stjernene på Burberry Prorsum nedenfor:


LES OGSÅ: Derfor sitter de på første rad

Dristigere kolleksjon

Ifølge Bailey ønsket han å lage en litt dristigere kolleksjon for det erkebritiske klesmerket, som lenge har vært kjent for sitt klassiske design.

- Jeg likte tanken på å ta noe som har så mye tyngde, som dette 158 år gamle klesmerket, og gjøre det litt samfunnsnedbrytende og kinky, sa designeren etter showet, skriver Daily Mail.


Dette har da resultert i en kolleksjon som består av klassiske snitt og former, men i stoffer som gummi, vinyl, skinn og metall. Disse ble rocket opp med skinnende gullkrager, korsettkjoler, trimmede kanter på jakker og store gullbelter som fremhevet de smale midjene på modellene (deriblant Cara Delevingne og Edie Campell).

Fargeskalaen var klassisk Burberry - med rødt, hvitt, kamel, blodrødt, svart og gull. Og trenchen - som er motehusets varemerke, var der i utallige lekre varianter.

LES OGSÅ: Denne jakken virker slankende

Hot med leopard

Mens vårens trench skal være metallisk, i sterke farger, er det naturfargene og dyremønstrene som overtar til neste sesong. Gjerne da i leopardmønster, pytonmønster, skinn, gjerne med gull - eller frynsedetaljer.


Ifølge KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen, er det denne fantastiske fornyelsen av den superpopulære jakkeklassikeren Bailey får til på en helt eksepsjonell måte.

Synes du det er fint med trench i dyremønster?

- Det er ingen tvil om at Christopher Bailey har en helt egen evne til å gjøre det tradisjonelle og klassiske spennende, spesielt når det gjelder trenchcoaten, sier hun:

- Visningene til Burberry Prorsum byr alltid på en ny variant av den gamle klassikeren og for høsten 2013 er det både dyreprint, metalliske stoffer og mye utsmykking som gjelder. Bailey har en helt egen evne til å gjøre trenchcoaten spennende sesong etter sesong, og litt av hemmeligheten til det tror jeg er at han beholder mange av de klassiske silhuettene, men leker seg mye med mønster, farger og stoffer, så utrykket alltid blir nytt.

Se flere bilder fra visningen nedenfor:


DRISTIG: Ifølge Christopher Bailey ønsket han at den nye kolleksjonen skulle være litt dristig og "kinky" - derav kommer bruken av materialer som gummi og metall.  Foto: All Over Press
DRISTIG: Ifølge Christopher Bailey ønsket han at den nye kolleksjonen skulle være litt dristig og "kinky" - derav kommer bruken av materialer som gummi og metall. Foto: All Over Press Vis mer

Sjekk ut Siljes moteblogg på KK.no!

LES OGSÅ: Slik gjør du trenchjakken ny

Finn den perfekte trenchen

Trenchjakken er en udødelig klassiker som aldri vil gå ut av motebildet. Og den er perfekt å ha i garderoben ettersom vi snart (forhåpentligvis) går våren i møte.

- En klassisk modell som slutter på låret er den mest anvendelige, gjerne i beige, sort eller mørkeblått. Burberry lager de fineste variantene, men alle billigkjedene som for eksempel Zara og Lindex har mange fine varianter, som ikke koster skjorta, har Pedersen tidligere uttalt.

Se flere lekre kjøpetips nedenfor:


SPENNENDE DETALJER: Leopardmønster,store vesker, gullbelter, nagler, sexy skinn og spennende kjoledetaljer var bare noe av det vi fikk se under mandagens Burberry Prorsum-visning på London Fashion Week.  Foto: All Over Press
SPENNENDE DETALJER: Leopardmønster,store vesker, gullbelter, nagler, sexy skinn og spennende kjoledetaljer var bare noe av det vi fikk se under mandagens Burberry Prorsum-visning på London Fashion Week. Foto: All Over Press Vis mer

Ønsker du å være mer «i tiden», kan du velge en variant med spennende elementer.

- Ser du etter en mer trendy variant, så anbefaler jeg å titte etter jakker med detaljer, for eksempel skinnermer. Hos Burberry Prosum så vi både mye sterke farger og metalliske stoffer for våren og dette tipper jeg blir en stor trend som kommer til å dukke opp i billigkjedene relativt snart, sier Pedersen.

Akkurat denne jakken er også veldig enkle å style.

- Det beste med trenchcoaten er at den kan brukes til alt og uansett alder! Style den enten nedtonet til jeans og converse eller over en elegant kjole med høye hæler, sier hun.

LES OGSÅ: Sjekk det magiske beltetrikset

Ja, det ser superstilig ut
 
(49%)
Nei uff, jeg liker klassikeren bedre
 
(40%)
Nja, vet ikke
 
(11%)
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer