Topshop

Nå slår Codie (18) tilbake

- Det er ikke slik jeg ser ut, og det er ikke OK å kalle meg anorektisk.

UHELDIG VINKEL? Topshop-bildet av Codie Young (t.v.) ble for mager kost for britiske organiasjoner mot spiseforstyrrelser. Bildene til høyre viser samme modell på catwalken.  Foto: Topshop/All Over Press
UHELDIG VINKEL? Topshop-bildet av Codie Young (t.v.) ble for mager kost for britiske organiasjoner mot spiseforstyrrelser. Bildene til høyre viser samme modell på catwalken. Foto: Topshop/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Forrige uke måtte Topshop fjerne bildene av modellen Codie Young (18) fra nettsiden sin.

Britiske organisasjoner som bekjemper spiseforstyrrelser reagerte så kraftig at den britiske kleskjeden til slutt ga etter for presset.

18 år gamle Young er imidlertid ikke redd for å si sin mening om kritikken.

Se flere bilder av Young lenger nede i saken.

SE OGSÅ: Sykt tynt fra Ralph Lauren

- IKKE SLIK JEG SER UT: Codie Young synes selv hun ser for tynn ut på bildet, men sier at det skyldes dårlig photoshopping og en uheldig vinkel. Se flere bilder av Young i bildeviseren under og døm selv. Foto: Faksimile: Topshop.com
- IKKE SLIK JEG SER UT: Codie Young synes selv hun ser for tynn ut på bildet, men sier at det skyldes dårlig photoshopping og en uheldig vinkel. Se flere bilder av Young i bildeviseren under og døm selv. Foto: Faksimile: Topshop.com Vis mer

- Jeg er en ekte person med ekte følelser

I en artikkel om saken i den britiske avisen Daily Mail ble modellen beskrevet som «skjelettaktig» og «alvorlig undervektig».

bloggen sin (ekstern lenke) gir 18-åringen uttrykk for hvordan omtalen har gått inn på henne.

- Disse såkalte fagpersonene som tar seg av anoreksiofre snakker om meg som om jeg ikke er en ekte person, som ikke er tilfelle. Jeg er en ekte person med ekte følelser, skriver hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet).


- Elsker søppelmat

I et intervju med nettversjonen av Womens Wear Daily forteller Young følgende:

- På skolen kalte folk meg anorektisk. Men det var på skolen. Jeg trodde aldri at jeg skulle oppleve det igjen i denne skalaen.

- Jeg ville la folk vite at det ikke er OK å kalle oss anorektiske. Jeg forstår at folk kommer til å ha meninger om meg siden jeg er en modell, men det er noe annet å bli anklaget for å ha en sykdom, sier Young, som legger til at hun er naturlig tynn og at alle slektningene på farssiden er tynne og høye som henne.

- På bloggen min skriver jeg om restauranter jeg elsker og nye gourmetmatbutikker jeg finner når jeg er ute og reiser. Hvis du ser på bloggen min, vil du skjønne at jeg elsker søppelmat.

Synes bildet var for tynt

Young innrømmer imidlertid at Topshop-bildene av henne var for tynne.

- Jeg tror det skyldtes en kombinasjon av dårlig photoshopping og en uheldig vinkel. Det er ikke slik jeg ser ut, sier hun til wwd.com.

Se catwalkbilder av Codie Young her:


En brukerundersøkelse i denne artikkelen viser at de fleste KK.no-leserne også synes bildet som ble fjernet var i det magreste laget.

83 prosent mener Young var altfor tynn. 10 prosent mener imidlertid hun ser ut som modeller flest.

Mens de fleste i motebransjen fortsatt velger svært slanke modeller, er det noen som går andre vei. Vi har tidligere skrevet om italienske Vogue, som nylig hadde tre flotte plus size-modeller på forsiden. Og H&M hadde i år en egen badetøysmodell for sin BiB-kolleksjon.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer