Krigen i Ukraina

Nå snur motebransjen

– Mote er makt, også i kriser og verdenshendelser.

I FLAGGETS FARGE: Influenser Emili Sindlev i det ukrainske flaggets farger under moten i Paris. FOTO: NTB.
I FLAGGETS FARGE: Influenser Emili Sindlev i det ukrainske flaggets farger under moten i Paris. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare to år siden moteuken i Milano ble overskygget av de første påviste smittetilfellene av koronaviruset i Europa. Denne gangen var det Russlands invasjon av Ukraina som la en demper på sesongens moteuker i både den italienske millionbyen og i Paris. Men hvorfor reagerer ikke moteverdenen på krisen?

Mens intense kamphandlinger pågår i Ukrainas hovedstad Kyiv og i andre store byer i landet, går moteuken i Milano sin mer eller mindre vante gang. Krigen synes ikke å nevneverdig påvirke det som foregår på catwalken. Men moteskaper Giorgio Armani velger likevel å la modellene gå nedover catwalken i stillhet, for å vise sin støtte til Ukraina. Utenfor visningene er demonstrasjonene i ferd med å ta seg opp, og på sosiale medier øker misnøyen:

Hvorfor virker moteverdenen å være revnende likegyldig til det som foregår?

– Saken må komme først, ikke merkevarens gode gjerninger

– Og verden går sin gang, med moteuken i Paris og Instagram og hele maskineriet. Krigen i Ukraina har jo også blitt visuell kommunikasjon, forklarer moteteoretiker Pia Henriksen til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer