Bianco

Nå stenger denne skokjeden

Den danske skokjeden stenger sine 14 norske butikker.

STENGER: Skokjeden Bianco legger ned alle sine butikker i Norge. FOTO: NTB
STENGER: Skokjeden Bianco legger ned alle sine butikker i Norge. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Lenge var Bianco stedet der mange nordmenn kjøpte skoene sine. Den danske skokjeden var også en ettertraktet samarbeidspartner for influensere som Camilla Pihl og Caroline Berg Eriksen.

Nå stenger Bianco alle butikker i Norge.

Det var Børsen som først omtalte saken her hjemme. Den danske skokjeden skal legge ned alle sine 23 gjenværende butikker, 14 her i Norge og ni i Danmark. På det meste hadde Bianco totalt 180 butikker, fordelt på fire land.

I mars i fjor tok mannen bak det danske moteselskapet Bestseller, Anders Holch Povlsen, over som eneeier av Bianco etter ni år med underskudd for skokjeden. Povlsen har vært medeier i Bianco siden 2016. Den gang skjøt han inn 100 millioner kroner i selskapet, og har siden flere ganger tilført mer kapital, skriver Avisen.dk.

I august i år solgte han seg ut av selskapet som ikke har hatt overskudd siden 2010. Ifølge danske Finans skal den danske skokjeden de fem seneste regnskapsår ha tapt 169 millioner danske kroner.

Det skal ikke være bestemt når butikkene stenger. Selv om det nå er slutt for de fysiske butikkene skal skomerket leve videre som grossistvirksomhet og online.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer