Bridgerton

Nå trender Bridgerton-moten

Har du hørt om regencycore?

PÅ MOTEN: Denne serien setter trender. FOTO: Netflix.
PÅ MOTEN: Denne serien setter trender. FOTO: Netflix. Vis mer
Publisert

At tv-serier er med på å sette motetrender er ikke noe nytt.

Da Beverly Hills 90210 rullet over tv-skjermer verden over på 90-tallet ble antrekkene raskt et av varemerkene til serien. Det samme må kunne sies om Venner for livet. Alle ville ha sveisen til Jennifer Anistons rollefigur Rachel Green.

Spol 30 år frem i tid, og slik er det fortsatt. Faktisk kanskje i enda større grad ettersom serien er blitt stuerein på lik linje med filmen. Aldri før har det vært mer å velge i på strømmetjenestene som dunker ut serie på serie i rekordfart.

Sex og singelliv satt på mange måter standarden. Carrie Bradshaw hadde walk in-klesskapet alle drømte om fylt til randen av designersko og dyre vesker. Også Emily in Paris er en sånn moteserie, til tross for eller kanskje nettopp på grunn av kritikken. Det samme er Euphoria for Generasjon Z.

Bridgerton har skapt sin helt egen trend; regencycore. Trenden er inspirert av britiske 1800-tallsmote der nøkkelplagg som kjoler, korsetter, operahansker, perlekjeder og hårbøyler med rosetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer