Bridgerton

Nå trender Bridgerton-moten

Har du hørt om regencycore?

PÅ MOTEN: Denne serien setter trender. FOTO: Netflix.
PÅ MOTEN: Denne serien setter trender. FOTO: Netflix. Vis mer
Publisert

At tv-serier er med på å sette motetrender er ikke noe nytt.

Da Beverly Hills 90210 rullet over tv-skjermer verden over på 90-tallet ble antrekkene raskt et av varemerkene til serien. Det samme må kunne sies om Venner for livet. Alle ville ha sveisen til Jennifer Anistons rollefigur Rachel Green.

Spol 30 år frem i tid, og slik er det fortsatt. Faktisk kanskje i enda større grad ettersom serien er blitt stuerein på lik linje med filmen. Aldri før har det vært mer å velge i på strømmetjenestene som dunker ut serie på serie i rekordfart.

IKONISK: «Alle» ville ha sveisen til Jennifer Anistons rollefigur Rachel Green da Venner for livet rullet over tv-skjermene.
IKONISK: «Alle» ville ha sveisen til Jennifer Anistons rollefigur Rachel Green da Venner for livet rullet over tv-skjermene. Vis mer

Sex og singelliv satt på mange måter standarden. Carrie Bradshaw hadde walk in-klesskapet alle drømte om fylt til randen av designersko og dyre vesker. Også Emily in Paris er en sånn moteserie, til tross for eller kanskje nettopp på grunn av kritikken. Det samme er Euphoria for Generasjon Z.

Bridgerton har skapt sin helt egen trend; regencycore. Trenden er inspirert av britiske 1800-tallsmote der nøkkelplagg som kjoler, korsetter, operahansker, perlekjeder og hårbøyler med rosetter.

SE MIN KJOLE: Kjolene fra Bridgerton får folk til å google. FOTO: Netflix.
SE MIN KJOLE: Kjolene fra Bridgerton får folk til å google. FOTO: Netflix. Vis mer

– Moten lar seg stadig inspirere av populærkulturen, og få serier har vært så populære som Bridgerton, sier MinMote-journalist Elise Alexandra Gulbrandsen.

– Derfor er det helt naturlig at noen trender og tendenser dras med inn i vår bevissthet og blikk, forteller hun til KK.

Hun trekker frem korsettet som eksempel.

MOTEJOURNALIST: Elise Alexandra Gulbrandsen i MinMote. FOTO: privat.
MOTEJOURNALIST: Elise Alexandra Gulbrandsen i MinMote. FOTO: privat. Vis mer

– Det har gått fra å være en skremmende Kardashian-trend, til et kult plagg som kan brukes både alene til fest. For eksempel på måten Fæbrik har løst det.

Så hvordan oversetter man regencycoretrenden til det virkelige liv?

– Om lange kjoler, snørekorsett og overdådige kjoler er noe vi vil kle oss opp i med det første er ikke sannsynlig. Men vi kommer nok til å se mer operahansker og kule hverdagskorsetter på den røde løperen og i motebildet, avslutter hun.

ROSA PÅ BALL: At serier setter trender er ikke noe nytt. FOTO: Netflix.
ROSA PÅ BALL: At serier setter trender er ikke noe nytt. FOTO: Netflix. Vis mer

Det vi søker mest etter på Google skal visstnok være statement-halskjeder, operahansker, tyllkjoler og korsettkjoler.

Faktisk har søk etter «korsett» fått en oppsving på 57 prosent, antageligvis mye takket være Bridgerton, men ikke alene. Korsett har trendet i motebildet en god stund nå, og i tillegg til å dukke opp i tv-serier som Euphoria, er det også blitt sett på stjerner som Bella Hadid og Dua Lipa.

MOTERIKTIG: Emily in Paris var også med på trendene – delte meninger til tross. FOTO: Netflix.
MOTERIKTIG: Emily in Paris var også med på trendene – delte meninger til tross. FOTO: Netflix. Vis mer

Shoppingdata fra betalingstjenesten Klarna bekrefter imidlertid Bridgerton-trenden.

Mens salget av rosetter til håret er blitt mer enn tidoblet i gjennomsnitt per måned, sammelignet med da første sesong hadde premiere i desember 2020, har salget av perlehårbånd økt med 450 prosent. Også salget av korsetter har økt. Det samme har salget av kjoler og topper uten skuldre, operahansker og fjærvesker.

LANGE HANSKER: Olivia Rodrigo med operahansker på Met-gallaen. FOTO: NTB.
LANGE HANSKER: Olivia Rodrigo med operahansker på Met-gallaen. FOTO: NTB. Vis mer

Regencycore var også utgangspunktet for Met-gallaens kleskode, eller nærmere bestemt temaet for årets utstilling som i sin tur setter kleskoden for motefesten.

Gilded Glamour-temaet fikk riktignok kritikk for å være fint lite i tråd med virkeligheten, og på sosiale medier uttrykte mange sin frustrasjon over fashion's biggest night out i møte med pandemi, krig og inflasjon.

KORSETT: Bella Hadid i korsett på Met-gallaen. FOTO: NTB.
KORSETT: Bella Hadid i korsett på Met-gallaen. FOTO: NTB. Vis mer

Operahansker var forøvrig det heteste tilbehøret under Met-gallaen, skriver Popsugar. De mener «alle» fra Olivia Rodrigo til Naomi Campbell brukte de lange hanskene på årets største motefest.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer