Hårtrend

Nå trender denne 90-tallsfrisyren

Kjendisene har allerede lagt sin elsk på ny versjon av den klassiske 90-tallsklippen.

HÅRTREND: - Nøkkelen ligger i stylingen, ikke i klippen, sier ekspert. FOTO: Skjermdump Instagram/@dimitrishair
HÅRTREND: - Nøkkelen ligger i stylingen, ikke i klippen, sier ekspert. FOTO: Skjermdump Instagram/@dimitrishair Vis mer
Publisert

Ny årstid byr også på nye trender, og det gjelder også håret vårt. Mange er klare for en forandring når vi trer inn i en kjøligere sesong. Typisk for mye av det vi ser beveger seg i trendbildet i dag, er hentet fra 90-tallet.

KK har tidligere skrevet om hvordan du får perfekte «mermaid waves», høstens største hårtrender, og at fletter er i vinden igjen.

Men er du ute etter en fresh look som ikke krever en drastisk forandring og heller ikke en stor innsats om morgenen? Da er du på rett sted - for en av trendene som blomstrer om dagen er nemlig såkalte «s-curve».

Stjerner som Camila Cabello, Lucy Hale og Hailey Bieber har allerede lagt sin elsk på frisyren, som er verdt å ha på radaren dersom du er ute etter noe nytt.

Vi har tatt en prat med frisør Ruben Nordrum ved Klippotequet L by Tango Frisør og frisør Isabella Schack for å få noen gode råd om hvordan du styler frisyren så enkelt som mulig - og er frisyren noe for alle?

Utspring fra «The Rachel Cut»

Vi har sett mye oppklipte frisyrer og layers de siste årene. Med Jennifer Anistons karakter Rachel fra «Friends», som i stor grad dominerte motebildet på 90-tallet, har den oppklipte 90-tallsfrisyren hun bærer i serien fått det passende navnet «The Rachel Cut».

- «S-curve» er litt som Rachel-klippen. Det skal være halvlangt hår med en del layers i front, og litt lange layers bak. Det skal være lett og luftig, sier Nordrum til KK.

Han legger til at nøkkelen er å style lagene fremover og ramme inn ansiktet fremfor å style håret bakover slik vi har gjort med blant annet curtain bangs den siste tiden.

90-tallssveisen er tilbake i en mykere form, skal vi tro frisørene.

- «The Rachel Cut» krever mye styling og vedlikehold. Ettersom stylingen var for mye jobb for mange da den kom tilbake i 2019-2020, gikk vi over til soft layers som er lettere å vedlikeholde, men likevel veldig synlig når man ikke styler det, sier Schack og fortsetter:

- Ettersom layers har en tendens til å gjøre håret tynnere og krever mye styling, har vi fått en ny trend i 2023 - nemlig s-curve. Det er også en form for layers, men veldig soft.

Istedenfor å holde håret opp i 90 graders-vinkel når det klippes, vil frisøren runde av hjørnene nederst og fokusere på ansiktsinnrammingen.

Bør styles, men krever lite

Frisyren kan tilpasses hårtype, men den vil se ulik ut i et krøllete hår og i et rettere hår med mindre volum. Nordrum mener frisyren hovedsakelig ligger i stylingen.

- Det er en klipp vi gjør mye av, og det krever litt styling. Føn med enten rundbørste eller men en fønbørste. Det er mange som skal ha den klippen, men som ikke styler den riktig, og heller styler den litt bakover.

Schack er enig i at det er nødvendig å investere i en fønbørste eller rundbørste for å få ønsket resultat.

- Rund inn hjørnene på tuppene for å få s-curve-effekten. Frisyren skal gå innover under haken for å få ønsket effekt - spesielt i luggen. Jo kortere du klipper frisyren, jo mer effekt har den.

Det kan være mer utfordrende å få til at håret i front legger seg inntil ansiktet dersom man har krøller, men det kan likevel være en fin måte å fremheve krøllene på. Da vil man få mer volum og frisyre.

- Klippen er fortsatt en versjon av soft layers. Så hvis du ikke vil ha tynnere hår, kan jeg anbefale å bare klippe s-curve rundt fjeset, men beholde fylden i bakhodet, sier Schack.

Disse produktene bør du bruke

Hvilke produkter du bør bruke, kommer an på hårtype. Noen typer hår tar lett på varmeverktøyet, mens andre ikke.

- Hvis det tar veldig lett, så trenger du ikke nødvendigvis noe annet enn varmebeskyttende. Men hvis håret sliter litt med å holde seg, ville jeg brukt skum eller noe med hold i, anbefaler Nordrum.

En hårspray du kan krølle med som også har varmebeskyttende effekt, er også et godt alternativ dersom du krøller tørt hår.

La frisøren vurdere

Ikke alle er like glad i ta seg tid til å style håret om morgenen eller i tidsklemma. Frisørens beste råd til dem som vil ha det så enkelt som mulig, er å rådføre seg med en som har kunnskap og kan tilpasse en klipp etter hårtype, ansiktsform, ønske og behov, sier Nordrum.

- Jeg ville snakket med frisøren og finne en klipp som passer. Vi kan personalisere disse klippene til å passe hver enkelt kundes behov, sier han og poengterer at et det ikke finnes noe universalt råd.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer