LONDON, UNITED KINGDOM - FEBRUARY 20: A model walks the runway at the Burberry Autumn/Winter 2012 show at London Fashion Week at Kensington Gardens on February 20, 2012 in London, England. (Photo by Antonio de Moraes Barros Filho/WireImage) Foto: All Over Press
LONDON, UNITED KINGDOM - FEBRUARY 20: A model walks the runway at the Burberry Autumn/Winter 2012 show at London Fashion Week at Kensington Gardens on February 20, 2012 in London, England. (Photo by Antonio de Moraes Barros Filho/WireImage) Foto: All Over Press Vis mer

Burberry

Nå trenger du ikke veske lenger

Store lommer og sløyfebelter er blant høstens hotteste nyheter. Se bildene fra Burberry-visningen her!

Publisert
Mandag ettermiddag gikk London Fashion Weeks kanskje aller største arrangement – Burberry Prorsum-visningen, av stabelen i fasjonable Kensington Gardens i Hyde Park.

Og KK.no var selvsagt tilstede for å sjekke temperaturen under det som regnes som moteukens mest glamorøse happening.

LES OGSÅ: Her er den nye it-vesken

REGN: På slutten av showet fikk produsentene det til å "regne" ned på glassrutene utenfor. I tillegg drysset det konfetti over de i salen, og modellene gikk med paraplyer for å gi den rette "væreffekten". Foto: All Over Press
REGN: På slutten av showet fikk produsentene det til å "regne" ned på glassrutene utenfor. I tillegg drysset det konfetti over de i salen, og modellene gikk med paraplyer for å gi den rette "væreffekten". Foto: All Over Press Vis mer

Kjendisspekket motefest

I tillegg til å få stiltips fra celebriteter som modell og it-jente Poppy Delevigne, supermodell Rosie Huntington-Whiteley og Hollywood-skuespillerinne Kate Bosworth, fikk vi også med oss visningen av den nye høst/vinter 2012-kolleksjonen til Burberry-sjef og kreativ leder Christopher Bailey.


Og det var ikke bare vi som applauderte etter det overdådige catwalkshowet, som endte med at produsentene fikk pøst «regnvann» over utsiden av hele glassbygget, som var satt opp spesielt for dette arrangementet, slik at det så ut som en naturlig storm.

Se videoklipp fra visningen nederst i saken!

LES OGSÅ: Blir dette den neste Kate-kjolen?

TRENCHEN: Burberry har blitt verdensberømt for sine klassiske trencher, og under høst/vinter 2012-visningen var den selvsagt tilstede i ulike varianter. Foto: All Over Press
TRENCHEN: Burberry har blitt verdensberømt for sine klassiske trencher, og under høst/vinter 2012-visningen var den selvsagt tilstede i ulike varianter. Foto: All Over Press Vis mer

Klassisk Burberry

Selve visningen var nemlig minst like glamorøs som oppmøtet, med nydelig klassisk musikk, elegante hvite tepper og sart sminkede modeller.

Plaggene bar også veldig preg av det klassisk britiske som kjennetegner Burberry, men denne gangen i skikkelig 40-tallsstil med tydelig fokus på ruskete engelsk høst- og vintervær.

Ull, tartan, pels, fløyel, tweed, trench, rideskjørt med stripete t-skjorter, sixpencehatter, blyantskjørt, kåper, sportyjakker og sist, men ikke minst trenchjakken var i fokus (i likhet med fjorårets visning).


Og når det gjaldt fargene gikk det hovedsakelig i kledelige høst-/vinterfarger som burgunder, khaki, grått, blått, og sennepsgult.

LES OGSÅ: SÅ bleke skal leggene dine være

SLØYFEBELTET: Er tydelig superhot, og skal være smalt. Beltet med den lille gullulven var også å se på flere av modellene. Foto: All Over Press
SLØYFEBELTET: Er tydelig superhot, og skal være smalt. Beltet med den lille gullulven var også å se på flere av modellene. Foto: All Over Press Vis mer

Smale belter med sløyfer

Bailey hadde også valgt å ha sterkt fokus på accessoirer, og særlig smale belter og skinnhansker ser ut til å holde seg populært.

Nesten alle de kvinnelige modellene på showet hadde nemlig smale belter i livet, og flesteparten av disse var pyntet med en liten sløyfedetalj, slik man også så på Hollywood-stjerne Kate Bosworth, som hadde antrekk fra den nye kolleksjonen.

Noen av beltene hadde også en liten spenne i form av et gullbesatt ulvehode, mens sløyfebeltene varierte fra litt bredere i fløyel, til helt smale i det som kunne ligne båtrep.


Som KK.no tidligere har skrevet er smale belter en genial måte å få en mer feminin fasong på, i tillegg til at det enten kan brukes til å pynte opp, eller roe ned et antrekk.

Hos Burberry ble de smale beltene i livet benyttet med alt fra kjoler, gensere, skjørt og skjorter, så vel som jakker og kåper.

To tips for figuren:
• Et empireliv er flatterende for de fleste, og det får du ved å plassere et smalt belte under bysten - men vær obs på at det også kan gi motsatt effekt av hva du ønsker.
• For den feminine timeglassfiguren, plasserer du beltet der du er smalest rundt midjen.

LES OGSÅ: Her er den nye rumpetaska

ACCESSOIRER: Bailey har lagt mye fokus på accessoirer, og både turkise stener, skinnhansker med nagler og sixpence var blant de tydelige trendene. Foto: All Over Press
ACCESSOIRER: Bailey har lagt mye fokus på accessoirer, og både turkise stener, skinnhansker med nagler og sixpence var blant de tydelige trendene. Foto: All Over Press Vis mer
STORE LOMMER: Lommene skal nå være store, dype og synlige - i kappeaktig stil. Du trenger med andre ord ikke veske lenger. Foto: All Over Press
STORE LOMMER: Lommene skal nå være store, dype og synlige - i kappeaktig stil. Du trenger med andre ord ikke veske lenger. Foto: All Over Press Vis mer

Hansker, turkiser og store lommer

I likhet med designere som J. Mendel, Michael Kors, Diane Von Furstenberg og Monique Lhuillier har også Burberry valgt å satse sterkt på skinnhansker denne sesongen, og hanskene var enten korte eller lange – som regel med strass.

Også sixpencen ser ut til å være på vei tilbake og var å se på både kvinner og menn, mens turkise stener – og da helst sydd inn i plaggene, ser ut til å bli det nye «halskjedet».


Ellers var store og dype lommer (kan ligne kappetrenden vi har sett på andre visninger) en av gjengangerne under høstvisningen, og ifølge Bailey skal de helst være så store og dype at du nesten ikke har behov for en egen veske.

Og det er ikke bare kåper og trencher som skal ha lommer. Også blyantskjørt, kjoler og hverdagsjakker var rocka opp med dype lommer i «kappestil».

Som KK.no tidligere har skrevet kan kappestilen (i dette tilfellet i form av lommer) ha en flatterende effekt på figuren.

Siden kappen/lommene vipper ut fra midjen, vil den nemlig gi inntrykk av et smalere liv og fremheve en feminin timeglassfasong.


Og dersom du lot deg begeistre av Baileys nye kappetrend og høst-/vinterkolleksjon, ligger faktisk hele kolleksjonen ute for salg på Burberrys nettsider (ekstern lenke) frem til 26. februar.

Og selv om kappen er å finne også på bukser og skjørt, er det kanskje aller enklest å ta i bruk trenden på nettopp overdeler.

Se videoklipp fra visningen nedenfor:


LES OGSÅ: Årets aller heteste farge

KK.no i London


Har du lyst på en sniktitt på høsttrendene allerede nå? Da kan vi fortelle deg at….

 • den flatterende kappen består, ifølge Preen
 • vårens trendfarge mintgrønt blir metallisk, ifølge Issa og Louise Gray
 • strømpebuksene skal være hvite, ifølge Jasper Conran
 • den nye it-vesken blir «Del Rey», ifølge Mulberry

 • Vi har også fått de beste stiltipsene til Superman Returns-skuespiller Kate Bosworth og den britiske it-jenta Jameela Jamil. Sjekk også hva britiske kvinner på gaten anbefaler denne våren.
  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer