Louis Vuitton

Nå veier veska bare 1,5 kilo

Skulderveskene våre har blitt lettere. Har vi endelig tatt til vettet?

En kul veske kan tilføre antrekket det lille ekstra. Men det kan også gi deg helseproblemer. Her er det Paris Hilton og Jessica Simpson som flasher sine it-vesker.
En kul veske kan tilføre antrekket det lille ekstra. Men det kan også gi deg helseproblemer. Her er det Paris Hilton og Jessica Simpson som flasher sine it-vesker. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finn fram badevekta!

Hvor mye veier veska di?

I 2006 veide en typisk skulderveske hele 3,5 kilo. Det var mer enn nok vekt til å påføre skuldre og rygg smerter og skader. En studie gjort blant britiske kvinner viser at hele 70 prosent av de 1000 kvinnelige deltakerne sier at de regelmessig opplever smerte forårsaket av for tunge vesker. De tre vanligste problemområdene er skuldrene (68 prosent), nakken (35 prosent) og armene (28 prosent).Her får du vite hva veska di sier om deg.

Har vi ryddet?

Men det var da. Enten har vi tatt til vettet og ryddet i veskene våre, eller så har alt det vi trenger å bære med oss rett og slett blitt lettere. En studie gjort av den britiske kjeden Debenhams viser at vekta på veskene våre er på vei ned.

Lettere bør

Nå veier nemlig en gjennomsnittlig kvinneveske bare 1.5 kilo, skriver News.com.Mobiltelefonene har blitt mindre og nettere. Det samme har bærbare datamaskiner. Og flere sminkeprodukter kommer i smarte skrin som som byr på både foundation og lipgloss i samme lille eske. Her er veskene vi drømmer om

Helseekspert bekymret

Trenden med mindre og lettere vesker er en gladmelding for allerede skeivt belastede rygger. Selv om 1 av 5 kvinner sier de er bekymret over mulige skader i framtida, vil de ikke gi slipp på de svære veskene for helsas skyld. Daily Express´s helseekspert, Dr. Rosemary Leonard, er bekymret over at så mange kvinner lider for å være moteriktige.- Press på leddene kan gi betente muskler og skader i sener og leddbånd – noe som kan gi varige problemer, sier Leonard.

Sørg for veskebalanse

1. Velg den letteste veska. Noen av typene i salg er tunge før du legger noe i dem, de har metallkjeder, dekor og er laget av tykt, tungt skinn.2. Hovedregelen er at veska ikke skal veie mer enn ti prosent av kroppsvekten din, det er altså smertegrensen. Gå jevnlig gjennom innholdet i veska og ta ut det som er unødvendig. Du vet at du bærer rundt på mye skrot, det gjør alle kvinner.3. Sørg for å bære veska riktig. Veksle på hvilken skulder den henger på, da skjevsliter du ikke ryggen. Eventuelt kan du vurdere å bruke to like tunge vesker, én på hver skulder. (Jada, vi vet du ikke kommer til å bruke dette tipset. Det som er smart er ikke alltid pent).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer