Kanye West

Nå vender en hel moteverden ham ryggen

– Ikke lenger en del av den innerste sirkelen.

FRYSES UT: Kanye Wests venner og kolleger vender ham ryggen etter en rekke kontroversielle hendelser og uttalelser. FOTO: NTB.
FRYSES UT: Kanye Wests venner og kolleger vender ham ryggen etter en rekke kontroversielle hendelser og uttalelser. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken mot Kanye West haglet etter at klesdesigneren sendte svarte modeller nedover catwalken iført trøyer med påskriften «White Lives Matter».

For selv om 45-åringen ikke akkurat er fremmed for verken å provosere eller sjokkere, virker dette å være den berømmelige dråpen som får begeret til å renne over. I alle fall for moteverdenen.

For nå kan det virke som om de ikke ser noen annen utvei enn å kutte alle bånd med Kanye West – og det en gang for alle.

For Balenciaga er ferdig med den kontroversielle rapperen og designeren.

I VARMEN: Kanye West på plass under moteuken i Paris, bare dager før hans egen visning som sendte sjokkbølger gjennom moteverdenen. FOTO: NTB.
I VARMEN: Kanye West på plass under moteuken i Paris, bare dager før hans egen visning som sendte sjokkbølger gjennom moteverdenen. FOTO: NTB. Vis mer

Det franske luksusmotehuset annonserte fredag at de nå tar avstand fra 45-åringen.

– Balenciaga har ikke lenger noe forhold til eller planer for fremtidige prosjekter relatert til denne artisten, sa en representant for luksusgruppen Kering, som eier blant andre Balenciaga, til WWD.

Luksusmotehusets kreativ leder Demna Gvasalia har vært nær venn og samarbeidspartner av West i mange år.

SJOKKERTE: West sjokkerte med sin White Lives Matter-trøye. FOTO: skjermdump.
SJOKKERTE: West sjokkerte med sin White Lives Matter-trøye. FOTO: skjermdump. Vis mer

Rapperen og klesdesigneren debuterte til og med på catwalken da Balenciaga viste sin nyeste kolleksjon i Paris – dagen før det skjebnesvangre showet som har vist seg å skulle stikke kjepper i hjulene for West.

Bildene av ham skal imidlertid ha blitt fjernet både fra Balenciagas egen nettside og fra Vogue, skriver blant andre Page Six.

VENN AV HUSET: Kim Kardashian er god venn av Balenciaga, og blir ofte spottet i luksusmotehusets design. FOTO: NTB.
VENN AV HUSET: Kim Kardashian er god venn av Balenciaga, og blir ofte spottet i luksusmotehusets design. FOTO: NTB. Vis mer

Også rapperen og designerens 10 år lange kontrakt med Adidas skal visstnok være «under vurdering» etter stjernesmellen.

Heller ikke Vogue skal ville ha noe med Kanye West å gjøre fremover.

Det til tross for at han er gode venner med Vogue-redaktør Anna Wintour som satt ham og eks-kona Kim Kardashian på coveret etter bryllupet deres i 2014.

TRE GODE VENNER: Det var den gang. Kanye West, Anna Wintour og Kim Kardashian sammen på motevisning. FOTO: NTB.
TRE GODE VENNER: Det var den gang. Kanye West, Anna Wintour og Kim Kardashian sammen på motevisning. FOTO: NTB. Vis mer

– Anna har fått nok. Hun har gjort det veldig klart innad i Vogue at Kanye ikke lenger er en del av den innerste sirkelen, ser en kilde på innsiden til Page Six.

Kontroversene rundt West vil ingen enda ta. For bare en liten uke etter den skandaløse motevisningen i Paris, fortsetter han å sjokkere en hel verden.

På Twitter kom han nemlig nylig med en rekke uttalelser som fordømmes som antisemittiske, og organisasjonene Anti-Defamation League (ADL) og The Black Jewish Entertainment Alliance har nå begge tatt avstand fra den kontroversielle rapperen og klesdesigneren.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer