Cuvget, Nouri og Amazing Space:

Nå vil alle ha skandinavisk hudpleie! Her er tre merker du må se opp for

Vi har snakket med gründerne bak Cuvget, Nouri og Amazing Space.

NORDISKE HUDPLEIEMERKER: Har du hørt om noen av disse spennende, nordiske merkene? Foto: Scanpix
NORDISKE HUDPLEIEMERKER: Har du hørt om noen av disse spennende, nordiske merkene? Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lett å skille seg ut på hudpleiemarkedet i disse dager. Stadig popper det opp nye merker, og hvordan skal hudpleiemerkene fra lille Norge, Danmark og Sverige klare å skille seg ut?

Vi har snakket med noen av dem som befinner seg i akkurat denne posisjonen vi beskriver!

ČUVGET

Geir Håvard Kvalheim er født og oppvokst i Tromsø og har alltid hatt et nært forhold til den arktiske naturen. Det var slik han utviklet en fascinasjon om hvordan de ulike artene kan overleve i disse utfordrende klimaforholdene.

- Hypotesen min var at ekstraktene som beskyttet naturen mot ekstreme forhold i tusenvis av år, må også ha egenskaper som kan hjelpe huden vår!

Foto: Čuvget
Foto: Čuvget Vis mer

Han forsket på gammel folklore og arktiske tradisjoner for å identifisere disse ekstraktene. Da ble det også naturlig for ham å lete i samisk kultur.

- Da var det ett ord som fanget min interesse. Ordet beskriver det «å se lyset» og brukes blant annet som et begrep for å beskrive oppdagelsen av naturens hemmeligheter. Čuvget, heter det på samisk.

Kvalheim ønsket å presentere noe som faktisk skiller seg ut i det han kaller «en jungel av hudpleieprodukter».

- Det var avgjørende å tenke annerledes.

LES OGSÅ: Derfor kan lue og skjerf gi deg kviser

Geir Håvard Kvalheim. Foto: Čuvget
Geir Håvard Kvalheim. Foto: Čuvget Vis mer

Fant «skogens diamant»

Etter å ha jobbet med forskning i rundt fem når og testet opp mot 1000 arktiske ekstrakter, var det en spesiell ekstrakt som skilte seg ut. Ekstraktet fra soppen Chaga.

- Denne soppen har en rik historie fra naturmedisin og blir på folkemunne kalt både «skogens diamant» og «udødelighetens sopp». Laboratorieforsøk avdekket en kombinasjon av vitaminer og antioksidanter i chaga-soppen som har en svært positiv effekt på huden.

Foto: Čuvget
Foto: Čuvget Vis mer

Kvalheim forteller at dette i praksis betyr at man får flere celler som skaper en jevnere hudoverflate og en friskere hud.

Čuvgets hudpleieserie består blant annet av en rens, ampuller, dagkrem og nattkrem. I produktene finner du soppen Chaga, stamcelleekstrakt fra tyttebær, alger og enkapsulert marint Omega-3.

LES OGSÅ: Startet Kendall Jenner en ny eyeliner-trend her?

Foto: Čuvget
Foto: Čuvget Vis mer

- Vi har sett at den arktiske naturens evolusjon har skapt helt spesielle ingredienser som vi kombinerer med velkjente, innovative hudpleieingredienser. Alt dette for å stimulere en normal hud til å fungere optimalt gjennom hele døgnet.

- Passer Čuvget til alle hudtyper?

- Huden er forskjellig fra person til person, men det er en anvendelig serie som passer for de aller fleste. Jeg anbefaler å ta kontakt med oss direkte slik at vi kan finne produkter til din hudtype.

NOURI

Da Jasmi Bonnén for ti år siden satt i stillingen som produkt- og markedsføringssjef hos L'Oreal, kom det en EU-regulering som skapte store endringer i skjønnhetsbransjen. Det som skjedde var at alle produktene nå skulle stemples med en synlig minsteholdbarhetsdato hvis de hadde en holdbarhet på under 30 måneder.

Som følge av dette har mange av de store merkene produkter med holdbarhet på over to år for å optimere produksjonen og unngå minsteholdbarhetsdato.

Ifølge Bonnén har mange av de store merkene produkter med holdbarhetsdato på over to år. For å få en så lang holdbarhetsdato må det ofte kunstige tilsetningsstoffer til.

LES OGSÅ: Tykkere og lengre hår: Finnes det egentlig en snarvei?

Foto: Nuori
Foto: Nuori Vis mer

Dette fikk henne til å tenke på om det gikk an å starte et hudpleiemerke som kunne sende ut helt ferske produkter til forhandlere hver 10. til 12. uke. En tanke som til slutt ble en realitet.

- Vi kaller det friske produkter, forteller grunnleggeren og fortsetter:

- Det er to markante fordeler ved å gjøre det slik. For det første er effektiviteten fra hver formel mye høyere da de aktive ingrediensene ikke er svekket av nedbrytelse over tid. For det andre er produktene er hundre prosent naturlige!

jasmi Bonnén Foto: Nuori
jasmi Bonnén Foto: Nuori Vis mer

Men Bonnén er klar over at det allerede finnes mange som tilbyr naturlige og friske produkter.

- Det er stor konkurranse i hudpleieindustrien - spesielt på det naturlige området. Det finnes allerede så mange gode merker der ute som gjør det eksepsjonelt godt.

LES OGSÅ: Bli ny: Se så stor forskjell rød leppestift kan gjøre!

Foto: Nouri
Foto: Nouri Vis mer

Likevel føler hun at de skiller seg ut fra de andre:

- Våre produkter er først og fremst formulert ut fra tanken om at alle produkter skal være effektive uten å irritere huden. Derfor passer produktene til normal, kombinert og sensitiv hud. Vi jobber stadig med å utvikle nye, spennende produkter, men hva det er får bli en overraskelse.

LES OGSÅ: Rawdah Mohamed deler sine beste skjønnhetsrutiner og hvordan hun lager glossy øyelokk!

AMAZING SPACE

Da Laura Bonné, grunnleggeren av Amazing Space, var ung, måtte hun tyde innholdsfortegnelser på produkter på grunn av allergien sin.

Senere utdannet hun seg til kosmetiker og jobbet i noen år som dette før hun åpnet sitt eget sted og ansatte andre kosmetikere, massører, hudleger og kosmetologer.

Foto: Amazing Space
Foto: Amazing Space Vis mer

Helt siden hun startet utdannelsen sin har hun drømt om å utvikle en hudpleieserie basert på økologi og fair trade. I 2009 ble Amazing Space født.

- Vi er rendyrket på velvære og ærlighet. Skjønnhet finner du i gode rutiner og produkter som fremmer sunnhet. Derfor bruker vi ingredienser som er aktive og grønne fra naturens egne skattekiste.

Laura Bonné. Foto: Amazing Space
Laura Bonné. Foto: Amazing Space Vis mer

Hele serien til Amazing Space er bygget rundt hovedingrediensen deres: Inca Inchi-oljen.

- Oljen får vi fra planten Plukentia Volubilis som vokser vilt i Amazonas i Peru. Den inneholder Omega-3, Omega-6, Omega-7, Omega-9, antioksidanter, proteiner og er rik på job, A- og E-vitamin. Vi har til og med brukt planten i logoen vår!

LES OGSÅ: Kjenner du noen som elsker hjemmespa? Sjekk ut disse fantastiske gavetipsene!

Foto: Amazing Space
Foto: Amazing Space Vis mer

Laura har alltid hatt en klar visjon om å utvikle naturlige og økologiske produkter uten at det skal gå utover virkningen og effekten.

- Vi ønsker å takke naturen for alt det den gjør for oss. Derfor har vi forskjellige Fair Trade-prosjekter. Det har gitt oss en unik posisjon i hudpleiebransjen.

Amazing Space har i tillegg utviklet en serie for babyer.

- Produktene våre skal passe til alle hudtyper! Alt fra den sarte babyhuden til voksen hud.

LES OGSÅ: Gavene til hun som ikke får nok av skjønnhetsprodukter

Foto: Amazing Space
Foto: Amazing Space Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer