Gjenbruk av klær:

Nå vil de selge deg brukte klær

Men ekspertene er ikke overbevist.

KASTER SEG PÅ: Gjenbruk av klær er trendy, men ekspertene er klare på at forbruket må ned. FOTO: NTB
KASTER SEG PÅ: Gjenbruk av klær er trendy, men ekspertene er klare på at forbruket må ned. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Bærekraftsbølgen er for lengst skyldt inn over motebransjen som benytter enhver anledning til å rope høyt om grønnere initiativer og mote for fremtiden. Det er jo utelukkende positivt, eller?

Ekspertene er krystallklare: Forbruket må ned. Og med det også produksjonen. Vi må kjøpe mindre, men bedre. Shoppe smartere. Det har klesaktørene selvsagt bitt seg merke i, og de skal ha for at de prøver. Selv om de med vilje unngår det egentlige problemet, mener ekspertene.

Nå vil også Lindex være med på leken. Den svenske klesgiganten kaster seg på trenden med gjenbruk, og vil nå selge deg også brukte klær som en del av en sirkulær strategi. «En vinn-vinn-situasjon», mener bærekraftssjefen.

Satser på brukt

– Klimaet venter ikke, og en av de viktigste tingene vi må gjøre for fremtiden, er å spare naturressurser ved å forlenge produktenes levetid. I dag tilbringer mengder av klær mesteparten av levetiden sin hengende i et skap uten å bli brukt, sier Anna-Karin Dahlberg, Head of Sustainability i Lindex i en uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer