Parfyme:

Naboen Linda solgte lys til som barn skulle vise seg å forandre hele livet hennes

Et tilfeldig møte på gaten i London førte til et berømt parfymehus.

PARFYME: Linda Jayne Pilkington kalles «Nesen» - rett og slett fordi hun kan lukte seg frem til de mest unike duftene. FOTO: NTB Scanpix
PARFYME: Linda Jayne Pilkington kalles «Nesen» - rett og slett fordi hun kan lukte seg frem til de mest unike duftene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Linda Jayne Pilkington kalles «Nesen». Ikke fordi den gjør så spesielt mye ut av seg, bortsett fra det at hun kan sniffe seg frem til de mest unike luktene. At hun hadde denne egenskapen, skjønte hun allerede som barn.

Sammen med søsknene sine satt hun i barndomshjemmet i Cheshire, England, og lagde lys. Slik kunne de sitte i timevis, men Linda holdt oppe et litt annet tempo enn søsknene.

- Plutselig satt jeg der og hadde jeg laget 15 lys. Hva skulle jeg med 15 lys? Det var da den lille entreprenøren i meg sa at jeg måtte gå og selge dem til naboene.

En av disse naboene skulle vise seg å være Bruce. En person som senere kom til å forandre hele livet til Linda. En dag banket hun på døren til foreldrene hans for å selge lysene hun hadde laget. Mange år senere møter hun Bruce igjen, men denne gangen på gaten i London. Han hadde ikke glemt lysene til Linda.

- Han spurte om jeg ville lage noen lys til butikken hans. Og det ville jeg vel!

LES OGSÅ: Siste nytt på beautyfronten: Vaginamanikyr!

Sluttet i jobben og startet for seg selv

Og det var ikke bare hvilken som helst butikk som skulle ha disse lysene. Den første regningen Linda sendte ut som «lys-lager» var til selveste Chanel. Strengt tatt ble ikke regningen godkjent - hun hadde jo ikke et enkeltmannsforetak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer