Brukte julegaver

– Nei, det er ikke feil eller flaut å gi brukte julegaver

Snarere tvert i mot. Det er faktisk helt nødvendig, skriver KKs moteredaktør.

BRUKTE JULEGAVER: Stadig flere er positive til brukte julegaver. FOTO: SHUTTERSTOCK/NTB.
BRUKTE JULEGAVER: Stadig flere er positive til brukte julegaver. FOTO: SHUTTERSTOCK/NTB. Vis mer
Publisert

I år planlegger vi visstnok å julehandle for 124 milliarder kroner. Det kan virke absurd i en tid der de fleste av oss må snu på krona. Ekspertene jeg snakker med, er dessuten skjønt enige om at forbruket vårt må ned. Vi må handle mindre og riktigere.

Gjenbruksdronning Jenny Skavlan mener at det er helt nødvendig å normalisere brukte gaver og «regifting» – altså det å gi videre.

«Nå som jula nærmer seg og ønskelister sendes ut fra de tusen hjem, vil jeg anbefale dere å si fra til venner og familie om at man også setter pris på brukte gaver. Da slipper gavegiverne lure på om det er innafor», skriver hun på Instagram.

For det er verken feil eller flaut å gi brukte julegaver. Faktisk er det kanskje aller høyst nødvendig. Det kan i alle fall være greit å ha i bakhodet når årets julehandel skal gjøres. For selv om flere er positive til å få brukte gaver, er det ikke alle som kjøper det. Det til tross for at 8 av 10 nordmenn sier at de er nøytrale eller positive til både å gi bort og motta en brukt julegave, viser en undersøkelse gjort av Finn i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer