Hår

Nei, du skal ikke sove med den eller la kuren virke lengre enn det står

Ekspertene anbefaler likevel at du unner håret ditt ekstra pleie minst to ganger i uken. Her er deres beste tips!

HÅRKUR: Hvor ofte skal man egentlig ta hårkur? Vi har bedt ekspertene gi oss sine beste tips!  Foto: Shutterstock / PhotoMediaGroup
HÅRKUR: Hvor ofte skal man egentlig ta hårkur? Vi har bedt ekspertene gi oss sine beste tips! Foto: Shutterstock / PhotoMediaGroup Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan umulig bare være jeg som sliter med statisk og tørt vinterhår? Det er en kjent sak at kaldt, tørt uteklima og varmt, tørt inneklima gjør sitt for å tørke ut både huden og håret om vinteren. Men hvordan skal man ta vare på håret på best mulig måte? 

Ifølge frisørene er hårkurer effektive hjelpemidler for å gi håret fukt og næring, og derfor bør du sørge for å kure håret jevnlig, også om vinteren. Og da er det særlig en fuktighetsgivende kur som hjelper. 

- Det er få som går rundt med sin egen hårfarge. Alle som bleker håret sitt bør tilføre fuktighet og pleie, nettopp fordi håret er kjemisk behandlet. En hårkur vil også forebygge knekking av tørt bleket hår, forteller Anne Hilde Krangsås, som er eier og dagelig leder av Royal Haircut i Trondheim, til KK.no. 

LES OGSÅ: Si farvel til tørt hår - dette er de 5 beste hårkurene

Å ha kuren i håret over natten er ikke bra

Men hvis du, i likhet med meg, har en hårkur stående på badet, men synes det kan være litt ork å bruke den, bør du revurdere den tanken. For hvor lenge en kur skal sitte i håret varierer fra kur til kur.

IKKE SOV MED HÅRKUR: Ifølge Anne Hilde Krangsås, eier og dagelig leder av Royal Haircut i Trondheim, bør du ikke sove med hårkur.  Foto: Privat
IKKE SOV MED HÅRKUR: Ifølge Anne Hilde Krangsås, eier og dagelig leder av Royal Haircut i Trondheim, bør du ikke sove med hårkur. Foto: Privat Vis mer

Så nei, det trenger ikke å ta lang tid for å få fresht hår. Og nei, du trenger heller ikke å sove med den. De fleste hjemmekurene har en virketid på 3-5 minutter, så her er det bare å lese bruksanvisningen for best mulig resultat. 

- Hva er den vanligste feilen folk gjør når det kommer til kuring av håret?

- Det er faktisk at de sover med kuren i håret over natten. Det er et no-no! Har du kjemisk behandlet hår så er det mest sårbart når det er vått. Det verste du gjør da er å legge deg så det våte håret gnisser mot et håndkle på puta over natta. Dessverre er det endel frisører som anbefaler dette, men det gir helt motsatt effekt, forteller Krangsås. 

LES OGSÅ: Slik lager du den perfekte wet-looken! 

Lise Holm-Glad, som er leder av Defines frisørteam, forklarer hvordan man skal bruke en hårkur. For ja, det er lett å bli forvirret.

- Det er forskjell på kurer, men de aller fleste har umiddelbar effekt, det som er viktig er få det fordelt jevnt i håret, husk også det underste håret i nakken! Det floker seg lett når du har skjerf og høye jakkekrager og blir både flokete og slitt, sier hun til KK.no, og understreker at den største feilen folk gjør når det kommer til hårkur er å ikke bruke det jevnlig. 

LES OGSÅ: Derfor bør du skylle håret med kaldt vann etter vasking

Husk at fuktighetsbehandling gjør håret tyngre

GODE TIPS: Lise Holm-Glad gir oss noen gode tips når det kommer til bruk av hårkurer.  Foto: Privat
GODE TIPS: Lise Holm-Glad gir oss noen gode tips når det kommer til bruk av hårkurer. Foto: Privat Vis mer

Videre forklarer Holm-Glad at hårkurer er mer intensivt enn en balsam og at håret vårt har godt av litt ekstra behandling, særlig om vi styler det mye eller bruker varmetenger, som rettetang og krølltang. I tillegg vil en hårkur kunne hjelpe mot tørt vinterhår. 

- En god hårkur som er fuktighetsgivende vil hjelpe mot tørt hår, men husk også at fuktighetsbehandling gjør at håret blir tyngre. Har du lite volum i håret, eller det blir fort fett, anbefaler jeg at du bruker hårkur (og balsam) kun i lengdene.

Så nå sitter jeg her da. Med to nesten ubrukte hårkurer stående på badet hjemme - som nå skal brukes. Men hvordan skal jeg få maks effekt ut av kuren? Ifølge Krangsås er det mange, inkludert meg selv, som tror at kuren skal være i håret lengre enn det som står på pakningen. 

- Det hjelper ikke. Kuren gjør jobben sin på den tiden det er satt. Skal man ha god effekt av kuring bør du ha en periode hvor du bruker den to ganger i uken, gjerne over noen uker. Se på det som å ta vitaminer, det må inntas jevnlig for effekt, sier hun. 

LES OGSÅ: Ikke gjør dette når håret ditt er vått

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer