Strømpebukse

Nei, du trenger ikke ta på disse enda

Sjekk hvordan du kan slippe strømpebuksa, selv om det blir litt kaldere.

STRØMPENE MÅ VI TIDSNOK BRUKE - BARE IKKE ENDA: Vil du lure høsten, tar du bare på deg strømpebuksene på vei til jobb - ta dem så av deg, og smør inn leggene med bodylotion, så bevarer du den deilige sommerfølelsen litt lenger. Foto: All Over Press/ 20th Century Fox
STRØMPENE MÅ VI TIDSNOK BRUKE - BARE IKKE ENDA: Vil du lure høsten, tar du bare på deg strømpebuksene på vei til jobb - ta dem så av deg, og smør inn leggene med bodylotion, så bevarer du den deilige sommerfølelsen litt lenger. Foto: All Over Press/ 20th Century Fox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krysningen mellom sommer og høst gjør det litt vanskeligere å kle på seg - ja, vi skal innrømme det.

Ikke at hele verden raser sammen av den grunn, akkurat, men det er ikke så lett å vite om vi skal gå for regnjakke eller en sval kardigan når vi går ut døren, siden været er så lunefullt.

Og hva med strømpebukser, da? Betyr det at vi må hoppe inn i de lange sorte hosene igjen, og på samme tid si farvel til den nøttebrune fargen solen har sjenket leggene våre i ferien, siden vi er i slutten av august?

- Vi er jo vant til at august kan bli ganske kald, så jeg tenker strømpebukser er helt ok på de kalde dagene, men den kan man jo bare ta av seg om det blir for varmt, sier KKs stylist og moteekspert, Nadine Monroe.

Ta i bruk lotiontrikset

Ja, dersom det er litt kaldt på morgenkvisten, er det altså bare å hoppe inn i strømpene på vei til arbeidsplassen, men det betyr ikke at de må være limt på deg resten av dagen.

Så lenge du husker å ta med deg en kjekk liten ting i veska, får dessuten sommerleggene dine den fukten og gløden den trenger:

- Går du til og fra jobb i strømpebukser, som du så tar av deg, er det viktig å ha med seg en liten bodylotionflaske eller lignende, da leggene fort blir tørre av å ta av og på strømpebuksene, sier Monroe.

Dette er et fint lite triks for hvordan du kan bruke sommerplaggene lenger, slik at du slipper å hamstre inn så mye nytt. Dessuten så holder vi liv i den deilige sommerfølelsen litt lenger.

HA MED DEG BODYLOTION I VESKA: Når du har på deg strømpebukser på vei til jobb, som du senere tar av deg, er det fint å smøre bena dine inn med krem, for de kan lett bli tørre av strømpene, ifølge stylist og moteekspert Nadine Monroe. Foto: Cecilie Leganger
HA MED DEG BODYLOTION I VESKA: Når du har på deg strømpebukser på vei til jobb, som du senere tar av deg, er det fint å smøre bena dine inn med krem, for de kan lett bli tørre av strømpene, ifølge stylist og moteekspert Nadine Monroe. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Knestrømper kan også brukes

Men etter en lang sommer er det ikke sikkert du har så mange hele pene strømpebukser i klesskapet. Eller kanskje du rett og slett nekter å ta dem på alt nå. 

Da kan knestrømper komme godt med, dersom du har noen slike liggende.

- Knesokker kan være et godt alternativ når morgenene er litt kaldere. Pass bare på at skoene passer like godt til når strømpebuksene eller sokkene blir fjernet, tipser Monroe.

KAN LØSE STRØMPEBUKSEDILEMMAET I AUGUST: Gjør du som supermodell Cara Delevingne, og går for et par knestrømper, kan du fint bruke sommershortsen- eller skjørtet, selv om det er litt kaldt. Foto: KP/EROTEME.CO.UK/All Over Press
KAN LØSE STRØMPEBUKSEDILEMMAET I AUGUST: Gjør du som supermodell Cara Delevingne, og går for et par knestrømper, kan du fint bruke sommershortsen- eller skjørtet, selv om det er litt kaldt. Foto: KP/EROTEME.CO.UK/All Over Press Vis mer

Velg en lang kjole

La deg også inspirere av Burberrys mange blomsterfine kjoler - de er lange og flagrende, og akkurat passe oppgradert for høsten.

I en slik holder du varmen nedover leggene, samtidig som du får vist fram bena dine.

I EN LANG KJOLE SLIPPER DU Å BRUKE STRØMPER: Velger du riktig lengde på kjolen, slipper du unna med strømpebuksene - selv om vi er i slutten av august. Dette antrekket er fra Burberry, som sverger til blomsterprint denne høsten. Foto: Si, PacificCoastNews/All Over Pr
I EN LANG KJOLE SLIPPER DU Å BRUKE STRØMPER: Velger du riktig lengde på kjolen, slipper du unna med strømpebuksene - selv om vi er i slutten av august. Dette antrekket er fra Burberry, som sverger til blomsterprint denne høsten. Foto: Si, PacificCoastNews/All Over Pr Vis mer

Ha på deg en lang shorts

Vi har tidligere skrevet om hvordan en elastisk shorts er super under kjolen i sommervarmen, men denne funker også fint som ekstra varmekilde på kalde morgener.

Velg en som rekker litt lenger ned på lårene, og ha på deg varmere sko (merk. Ikke sandaler), da holder du kroppstemperaturen oppe og unngår å bli syk.

DROPP STRØMPENE - TA HELLER PÅ DEG EN SHORTS UNDER SOMMERKJOLEN: Oppskriften for en vellykket klesdag i august er å droppe strømpebuksene, og heller gå for en shorts under kjolen, hvis det er litt kaldt. Foto: Cecilie Leganger
DROPP STRØMPENE - TA HELLER PÅ DEG EN SHORTS UNDER SOMMERKJOLEN: Oppskriften for en vellykket klesdag i august er å droppe strømpebuksene, og heller gå for en shorts under kjolen, hvis det er litt kaldt. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Oppsummert

Tipsene for deg som ikke vil ha på strømpebukse helt enda er:

1. Ha strømpebukse på på vei til jobb (og sleng den i veska etterpå). OBS. Ja, det er greit med hudfarget her, den skal tross alt bare holde deg litt varm på morgenkvisten.
2. Ha alltid med deg litt bodylotion - så du kan smøre deg hvis du tar av strømpene. Dette gir en mer gyllen look. 
3. Bruk knestrømper: supersmart hvis strømpebukser er uaktuelt, og er lette å slenge i veska. 
4. Bruk en lang hold in-shorts, eller avklippet strømpebukse under kjoler og shorts. Dette holder deg varm på rumpe, lår og rundt underlivet, som er viktig for å unngå å bli syk. 
5. Bruk varmere sko. Så lenge du holder deg varm på beina, er det ikke så farlig om leggene er litt kaldere. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer