Undertøy

Nei, stringtrusen er ikke død

Under enkelte plagg er det nesten det eneste som funker...

STRINGEN ER TOPP NÅR DU IKKE VIL AT TRUSEN SKAL SYNES UNDER KLÆRNE: - Den er perfekt under en løpetights, for eksempel, og under ettersittende kjoler og bukser, sier KKs stylist og moteekspert, Nadine Monroe. Foto: IMAGO/ All Over Press
STRINGEN ER TOPP NÅR DU IKKE VIL AT TRUSEN SKAL SYNES UNDER KLÆRNE: - Den er perfekt under en løpetights, for eksempel, og under ettersittende kjoler og bukser, sier KKs stylist og moteekspert, Nadine Monroe. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du også lurt litt på hvor den er blitt av? Det er nemlig ikke så ofte vi ser en stringtruse titte opp over kanten på buksen lenger.

Ja, hva er det egentlig som har skjedd med den vesle G-strengen? Flere gangen har den blitt erklært død, og på stranden har den i alle fall ingenting å gjøre, i følge KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen.

- Er det én trend jeg håper jeg aldri får se igjen, så er det stringbikinier, sier hun.

Men i en litt mer påkledd sammenheng er det noe ganske annet, for under enkelte plagg er det finest at du ser så lite av trusekanten som mulig.

Så lenge du velger riktig string, slik at den ikke dras oppover ryggen, kan det nemlig bli riktig så fint.

Her er den perfekt match

- I noen tilfeller vet jeg ikke hva jeg skulle gjort uten stringtrusen. Den er perfekt under en løpetights, for eksempel, og under ettersittende kjoler og bukser, sier KKs stylist og moteekspert, Nadine Monroe.

Men styr unna underdeler i tynne stoffer. Under en lys og florlett silkebukse, er en sømløs hipster finere enn en string.

Fordelen med å bruke en string under et litt tjukt plagg, som en skinnbukse eller den robuste lille sorte, er også at du slipper å ha masse stoff mellom lagene.

- Ofte er en sømløs truse helt perfekt for å unngå synlige trusekanter. Men under enkelte plagg er det likevel finest med en stringtruse, sier Linda Raanes Rosén hos Cubus.

HER KOMMER STRINGEN TIL SIN RETT: Ifølge KKs moteekspert og stylist Nadine Monroe, er stringtrusen fin å bruke under stramme bukser. Her ser vi supermodell Cara Delevingne i en flott hvit bukse og topp med åpen rygg. Foto: REX/Richard Young/All Over Press
HER KOMMER STRINGEN TIL SIN RETT: Ifølge KKs moteekspert og stylist Nadine Monroe, er stringtrusen fin å bruke under stramme bukser. Her ser vi supermodell Cara Delevingne i en flott hvit bukse og topp med åpen rygg. Foto: REX/Richard Young/All Over Press Vis mer

Velg riktig string

I butikken er det et hav av ulike trusemodeller å velge mellom, og det er lett å se seg blind på både streng, blonder og farger.

Men vet du hva du bør se etter, har du kommet ganske langt:

- Stringtrusen må ikke være for stram eller ha markerte sømmer, jeg ville gått for de sømløse, tipser Monroe.

Og den må være lav nok i livet, så den ikke synes over kanten av skjørtet eller jeansen.

VELG EN LAV STRING SÅ DU UNNGÅR AT DEN SYNES: Selv om det er moderne å vise litt hud for tiden, og da spesielt bak på ryggen, så er det aller finest om ikke undertøyet synes, som vi ser her.  Foto: REX/McPix Ltd/All Over Press
VELG EN LAV STRING SÅ DU UNNGÅR AT DEN SYNES: Selv om det er moderne å vise litt hud for tiden, og da spesielt bak på ryggen, så er det aller finest om ikke undertøyet synes, som vi ser her. Foto: REX/McPix Ltd/All Over Press Vis mer

Et tips for en behagelig modell, er dessuten å gå for en truse som er litt myk og børstet på innsiden. Vil du ha en farge som passer til alt? Velg nude - i tillegg til å ikke bli grå og slitt, som med hvitt undertøy, vil du kunne bruke den til alt.

FIN Å BRUKE UNDER STRAMME BUKSER OG KJOLER: I grått (kr 100, Lindex), i pudder (kr 80, Cubus), i fersken (kr 80, Lindex), sort med blonder (kr 70) og i rosa (kr 60, begge fra HM) og med rosa sløyfe (kr 150, Triumph). Foto: Produsenter
FIN Å BRUKE UNDER STRAMME BUKSER OG KJOLER: I grått (kr 100, Lindex), i pudder (kr 80, Cubus), i fersken (kr 80, Lindex), sort med blonder (kr 70) og i rosa (kr 60, begge fra HM) og med rosa sløyfe (kr 150, Triumph). Foto: Produsenter Vis mer

Og når du prøver trusene, bør du svinge deg litt ekstra foran speilet. Pass på hvor trusen sitter, for det er lett å få noen ekstra bulker her og der, og gjerne dobbel rumpe, også.

Hva med størrelsen?

Ifølge Rosén, velger mange av oss å gå opp en trusestørrelse for å unngå at kanten strammer over magen, baken eller i sidene.

For å unngå dette, kan man derimot bruke truser uten søm, som enten er rundstrikket, laminerte eller som er lazer cut.

- Eller så kan man se etter truser i myke og elastiske materialer, som har flate og elastiske sømmer, blonder eller strikker.

Hørt om cheekster-trusa?

Dersom du likevel synes at stringtrusen blir litt i minste laget, kan du sjekke ut stringens litt mer dekkende venninne - cheeksteren.

- En cheekstermodell er en hipster som bare dekker øvre del av baken, istedenfor å dekke hele, nesten som en bredere variant av stringtrusen, sier Rosén.

 

Du kan også sjekke ut det som gjerne kalles for en brasiliansk hipster, som dekker halve rumpa. En lys og sømløs modell vil være helt perfekt under det meste.

DEKKER LITT MER: Hvis du synes en stringtruse blir litt i minste laget, kan du prøve deg på en såkalt cheekster, som dekker litt mer - her ser vi en truse i kremfarget silke (cirka kr 400, Stella McCartney/Net-a-porter.com).
DEKKER LITT MER: Hvis du synes en stringtruse blir litt i minste laget, kan du prøve deg på en såkalt cheekster, som dekker litt mer - her ser vi en truse i kremfarget silke (cirka kr 400, Stella McCartney/Net-a-porter.com). Vis mer

Be om å få trusehjelp

Hvis trusene dine ofte føles ubehagelige på, kan det hende du har bommet på størrelsen. Neste gang du skal handle, bør du gjøre som om du skulle kjøpe en bh, og be betjeningen om hjelp.

La de som jobber i butikken ta målene dine, slik at du finner den størrelsen du skal ha. De er der for å hjelpe deg, slik at du blir fornøyd. 

Og i prøverommet skal du finne en truse som sitter tett, uten å være for stram. Sitter den for løst vil du kunne se den, siden den ikke smyger seg inntil kroppen din, og er den for stram vil den lage valker uansett hva slags kropp du har.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer