Bukser

Neste års landeplage?

Rydd plass til gullbuksa. Den kommer til å bli en stor hit i 2011.

HVER DAG EN POTENSIELL FEST: Gullbuksen fra Pierre Balmains kolleksjon for høsten- og vinteren kan bli en av nøkkelplaggene til neste år. Foto: All Over Press
HVER DAG EN POTENSIELL FEST: Gullbuksen fra Pierre Balmains kolleksjon for høsten- og vinteren kan bli en av nøkkelplaggene til neste år. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Blir det for lite glitter og glamour i hverdagen? Savner du svenske Grand Prix-artister fra 80-tallet? Bare å glede seg til neste år. Da er det gullbukser som gjelder.Bak de gylne spakene står Pierre Balmain. Tidligere i år viste det franske motehuset en kolleksjon for høsten- og vinteren som var som tatt rett ut av gullalderen. Her var det skinnende bukser så langt øyet kunne se.SE OGSÅ: Gull er det nye svart.

Vårens store hit

Siden den gang har vi ventet i spenning på når buksene dukker opp i butikkhyllene. For selv om Balmains varianter er fullt mulig å få tak i, så koster de rundt 12 000 kroner, blant annet på Net-a-Porter.Men snart vil det drysse gullbukser på oss, ut i fra hva vi ser hos kolleksjonene til de store kjedebutikkene. Mango har blant annet en modell fra vårens sortiment til 500 kroner, og i bukseparken til billigkjeden Gina Tricot vil det komme flere typer utover vinteren og våren.

Slik bruker du den

I disse buksene blir hver dag en fest. Du kommer til å lyse opp dine omgivelser, og får garantert masse oppmerksomhet.En ypperlig anledning til virkelig å skinne, med andre ord. Og hvordan du vil style buksen er helt opp til deg. Vil du overkjøre alt gullet med enda mer skrikende plagg, som Balmain gjør, for eksempel, med dyriske jakker og sko?Eller vil du roe det hele litt ned med et par svarte klassiske pumps og en stilig dressjakke? Valget er ditt.

Fra grunge til gull

Det er ikke første gang Balmain dikterer hva slags bukser vi skal ha på oss. I 2009 var det han vi hadde å skylde på for de syrevaskede hullete jeansene som var overalt.Heldigvis var det billig moro hvis man ikke hadde så god råd. Alt man trengte å gjøre for å få stilen var å gå til angrep på gamle klær med saks og manchete.

Dette blir også stort

Den såkalte cityshortsen kommer også for fullt til våren. Den er litt lengre enn en klassisk kort shorts, og kan være pyntet eller avslappet og posete i stilen.Enkle chinos-bukser i bomull blir også en hit. De er gjerne uten legg og har smalnede bukseben, selv om enkelte varianter både har legg, press og detaljer som for eksempel knyting nederst. Myke fløyelsbukser og løse bukser som er vide øverst, med smale legger, såkalte gulrotbukser, er også to av vårens store trender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.