STRIESTOFF: Dolce & Gabbanas nye vår/sommer 2013-kolleksjon viser tydelig at strielignende materialer kommer for fullt i trendbildet til neste år.  Foto: All Over Press
STRIESTOFF: Dolce & Gabbanas nye vår/sommer 2013-kolleksjon viser tydelig at strielignende materialer kommer for fullt i trendbildet til neste år. Foto: All Over Press Vis mer

Vår/sommer 2013

Neste sommer er det striestoffet som gjelder

Sjekk den nye trenden fra Dolce & Gabbana.

Publisert
Moteuken i Milano er i full gang, og naturlig nok er de italienske designernes visninger blant høydepunktene under arrangementet.

Dolce & Gabbana var blant motehusene som viste frem sin vår/sommer 2013-kolleksjon mandag. Og designerduoen - som er kjent for sine glamorøse, fargerike plagg, skuffet ikke de mange fremmøtte gjestene.

LES OGSÅ: Høstfargene stjernene er ville etter

LEKKERT OG BOHEMSK I STRIESTOFF: Både kjoler, overdeler, skjørt, shorts og matchende dresser var laget i materialet - pyntet med dusker, pompom-baller og stoffblomster.  Foto: All Over Press
LEKKERT OG BOHEMSK I STRIESTOFF: Både kjoler, overdeler, skjørt, shorts og matchende dresser var laget i materialet - pyntet med dusker, pompom-baller og stoffblomster. Foto: All Over Press Vis mer

Farger, mønster og striper

Kolleksjonen, som ble beskrevet med ordene «Sea, Sun and Love», var en fargefest av de sjeldne, og det er tydelig at designerne har hentet inspirasjon fra varme, italienske sommerdager.

I tillegg til tydelige - og gjengående, trender som mønster, fargefulle silkeplagg og spenstige accessoirer, var store striper og kunstinspirert print en stor hit på catwalken.


Og skal vi tro Domenico Dolce og Stefano Gabbana er det ikke bare silke, chiffon, skinn, florlett lin og bomull som blir hot neste sommer.

Striestoff i trendbildetKURVER: Her ser du korsetter skjørt og kjoler konstruert med kurvlignende materialer.  Foto: All Over Press
KURVER: Her ser du korsetter skjørt og kjoler konstruert med kurvlignende materialer. Foto: All Over Press Vis mer

Kunne du tenkt deg å gått i strieplagg?
Til og med striestoff - og ja, da snakker vi om det materialet de fleste av oss forbinder med potetsekker, ser ut til å bli populært, både i form av skjørt, kjoler, topper, hotpants og matchende shorts-dresser.

Kolleksjonen skal blant annet være inspirert av plaggene italienske bondekvinner brukte for å frakte og transportere frukt i gamledager, skriver Daily Mail.

Men for våren- og sommerkolleksjonene til neste år, har det strie materialet selvsagt blitt brukt i en ny og mer stilfull vri.


I tillegg til strielignende materialer (som en ville tro blir særs varmt i den italienske sommervarmen), var også bruk av kurver i konstruering av korsetter og skjørt, en tydelig trend - da gjerne med tilskudd av blonder og striper.

Se flere bilder fra visningen nedenfor:


Nei uff, så fælt og ubehagelig
 
(48%)
Nja, det ser ut til at det klør litt
 
(20%)
Ja, det ser skikkelig kult ut
 
(20%)
Tror ikke det
 
(12%)

LES OGSÅ: Snart skal magen være bar - igjen

Høy glamfaktor

Naturlig nok var det ikke bare bondeinspirerte trender på catwalken.

Kolleksjonen, som også var litt sigøynerinspirert med hodetørkler, store øredobber med dusker og pompom-kuler, samt påsydde blomsterdekorasjoner, hadde også høy glamfaktor med nydelige print av sitroner, kart og siciliansk kunst.


Mønstrete skjerf, store solbriller, striper i alle mulige varianter, strievesker, flate sandaler og blomstermønstrede hæler var også prominente blant de 86 modellene som prydet catwalken.

LES OGSÅ: Trendplaggene du trygt kan beholde

STILIGE ACCESSOIRER: Lekre, flate sandaler, store solbriller, hodesjal, strievesker i utallige ulike farger, store øredeobber og blomsterpynt var blant det man fikk se på catwalken hos D&G.  Foto: All Over Press
STILIGE ACCESSOIRER: Lekre, flate sandaler, store solbriller, hodesjal, strievesker i utallige ulike farger, store øredeobber og blomsterpynt var blant det man fikk se på catwalken hos D&G. Foto: All Over Press Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer