Trenchcoat

Noe har skjedd med trenchen

Den udødelige kåpefavoritten har fått seg et realt ansiktsløft.

PIMPET OPP LITT DENNE SESONGEN: Høstens trenchcoats er dyriske og fargerike, ifølge Burberry Prorsum og Miu Miu. Men lengden er fortsatt klassisk - den stopper rett over kneet. Foto: All Over Press
PIMPET OPP LITT DENNE SESONGEN: Høstens trenchcoats er dyriske og fargerike, ifølge Burberry Prorsum og Miu Miu. Men lengden er fortsatt klassisk - den stopper rett over kneet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Trenchcoaten er en sikker vinner hver eneste sesong, og vi gleder oss til å ta den på oss denne høsten. Den gir oss assosiasjoner til både Frøken Detektiv og stilikonet Grace Kelly, og vi elsker den velkledde følelesen vi får når vi har den på oss.Den tidløse kåpen kan styles på mange måter, og funker uansett om du er rocka, konservativ eller romantiker. Og dersom du investerer noen kroner i den, kan du bruke den i årevis. LES OGSÅ: Derfor elsker kjendisene trenchcoaten

Har blitt helt ny

Vanligvis ser vi den i klassiske farger som svart og beige, helt i tråd med kåpens opprinnelse fra erkebritiske Burberry og 1. verdenskrig. Men nå har plagget fått seg en real makeover. Hos Burberry Prorsum er det langt mellom de streite modellene.Her ser vi sebramønster, dyreprint og blank burgunder. Enkelte er dessuten pyntet med hjerter.Miu Miu gir også trenchcoaten en ny vri denne sesongen. Jakkene er dyppet i rosa pudder og mynte, og er prikkete, stripete og snuppete.

...men klassisk slår aldri feil

Dersom du vil ha en trench som kanskje skal vare livet ut, er derimot en klassisk modell den smarteste investeringen.Slutter den midt på låret, og er i beige, sort eller mørkeblått, vil du kunne ha den i mange år.Velg en som er passe oversized - det er mest anvendelig, og gir en elegant og avslappet stil.Enkelte mener dessuten at trenchcoaten med belte har èn tommelfingerregel som aldri skal brytes:Beltet skal alltid knyttes, ikke spennes. Enkelte trench-fundamentalister vil dessuten ha det til at frakken må ha ti knapper.

Går aldri av moten

Trenchcoaten har smykket alt fra en dryppende våt Audrey Hepburn i «Breakfast at Tiffany's» i 1961, til stilikon og presidentfrue Jackie Onassis og skuespiller Faye Dunaway. I «Casablanca» fra 1942 står både Humphrey Bogart og Ingrid Bergman på rullebanen i hver sin variant. Frakken har sin opprinnelse fra 1. verdenskrig. Da fikk erkebritiske Burberry i oppdrag å lage en frakk som beskyttet soldatene mot dårlig vær i skyttergravene.D-ringene i beltet fungerte også utmerket som et sted å henge granater. På engelsk betyr trench grøft eller skyttergrav. Siden har plagget gjennomgått store og små forandringer, og blitt en stayer i motebildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer