Hvordan Få Volum I Håret

- Noen sliter med å få volum i håret på grunn av feil bruk av produkter og feil valg av frisyre

Men ifølge frisøren er det flere triks du kan prøve for å få et fyldig hår!

VOLUM: Flere nordiske jenter sliter med å få volum i håret. Siri Myhre, artistic stylist og eier Kutt Frisør på Grünerløkka i Oslo, gir deg sine beste tips for å skape liv i et flatt hår.  Foto: Shutterstock / photoagent
VOLUM: Flere nordiske jenter sliter med å få volum i håret. Siri Myhre, artistic stylist og eier Kutt Frisør på Grünerløkka i Oslo, gir deg sine beste tips for å skape liv i et flatt hår. Foto: Shutterstock / photoagent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volum i håret er noe flere av oss ønsker seg, selv om det ikke alltid er så lett. Mange av oss har et typisk nordisk hår med mange hårstrå som lett kan falle sammen. Du har kanskje klart å skape volum på badet, men når du går hjemmefra tar det ikke lang tid før du oppdager at håret som du hadde jobbet så hardt med er helt flatt og livløst. Da er du ikke alene!

Heldigvis finnes det noen enkle og smarte triks for å gi lokkene et løft, skal vi tro Siri Myhre, artistic stylist og eier Kutt Frisør på Grünerløkka i Oslo. Ifølge Myhre kommer det an på hvilken type hår du har - om du lett kan skape volum eller ikke. 

- Enkelte kan slite med å få volum i hår og hodebunn på grunn av feil bruk av produkter og feil valg av frisyre. Har man høy talgproduksjon vil håret naturlig klappe sammen mye fortere. Fine tynne hår kan også trenge litt mer hjelp ved produkter enn hva et tykkere hår trenger, forteller hun til KK.no. 

LES OGSÅ: 4 frisyrer som får håret til å se tjukkere ut

Styr unna produkter med mye olje  

Hvilken type sjampo og balsam du bruker kan også ha påvirkning på volumet i håret. Og det kan kanskje høres litt rart ut, men hår- og hodebunnekspert for kjendisene, Philip B., anbefaler deg å bruke balsam før sjampo. Han har tidligere uttalt til KK.no at det å endre rekkefølgen du vasker håret i, kan bidra til mer volum og et livligere hår.

– Balsam pleier håret, men den kan også tynge det. Hvis du bruker sjampo etterpå, vil det vaske bort overflødig balsam. Rent hår er livlig hår. 

Så er det nok mange av som bruker hårprodukter daglig. Er dette tilfelle anbefaler Myhre å styre unna produkter med mye olje. Årsaken er at produkter med mye olje kan være med på å tynge håret, mener hun.

- Mine beste tips må være å starte med riktig sjampo og balsam. Jeg anbefaler alltid et godt rotskum før man føner håret opp ned. For maksimalt volum bør du passe på at du får fønet håret rett opp fra hodebunnen, samt bruke en børste for å polere lengdene når håret er helt tørt.

FØN DEG TIL VOLUM: - For maksimalt volum bør du passe på at du får fønet håret rett opp fra hodebunnen, forteller Siri Myhre til KK.no.  Foto: Shutterstock / Robert Przybysz
FØN DEG TIL VOLUM: - For maksimalt volum bør du passe på at du får fønet håret rett opp fra hodebunnen, forteller Siri Myhre til KK.no. Foto: Shutterstock / Robert Przybysz Vis mer

Tørrsjampo hjelper for mer enn bare for fett hår 

Et annet triks du kan prøve om du drømmer om mer volum i håret er den geniale tørrsjampoen. Selv om navnet tilsier at det kan brukes for å gi håret nytt liv på de dagene du ikke rekker å vaske det, er det ikke sånn du må ha fett hår for å bruke tørrsjampo. Produktet kan også brukes som et stylingprodukt, skal vi tro ekspertene. 

- Når håret er tørt anbefaler jeg absolutt å bruke en tørrsjampo-paste. Den vil vil fungere som en tørrsjampo, men samtidig gi mye hold og volum til håret. 

Tørrsjampo vil i tillegg til å bedre fett hår, gi bedre hold, tekstur og er med å løfte røttene til å gi mer volum. 

– Tørrsjampo er et fantastisk produkt å preppe håret med hvis du skal sette det opp, har Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam, tidligere fortalt KK.no. Det er dessuten veldig effektivt om du ønsker en ekstra voluminøs frisyre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer