STØRRE DAMEKLOKKER: Jenny Skavlan fronter Mango Time-kolleksjonen, og det er tydelig at dagens dameklokker er større enn de var for bare noen år siden.  Foto: Aina Kristiansen
STØRRE DAMEKLOKKER: Jenny Skavlan fronter Mango Time-kolleksjonen, og det er tydelig at dagens dameklokker er større enn de var for bare noen år siden. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Klokker

- Nordmenn har en helt egen smak

Vi liker ikke det samme som danskene og svenskene.

Publisert


Stem her!

Hvor mange klokker har du?
- Det er kanskje litt rart, men i Skandinavia er det veldig stor forskjell når det gjelder smak og klokker.

Det sier Randi Lie, selger hos klokkeprodusenten Mango, til KK.no på årets pressevisning i regi av Norges Urgrossistforening. Der fikk vi se vårens og sommerens klokker.

Se kjøpetips lenger nede i artikkelen.

SE OGSÅ: Vårens fineste smykker under 200

2-3
 
105 (27%)
Bruker ikke/har ikke klokke
 
88 (23%)
Flere enn 4
 
82 (21%)
1
 
77 (20%)
3-4
 
37 (9%)
Usikker
 
2 (1%)

- Vil ha store, sporty klokker

- I Danmark er de veldig glad i gulldublé. I Sverige er det lite stener, men rene, klassiske klokker. I Norge vil vi ha store klokker, gjerne med stener, og den må gjerne også ha en litt sporty look, forteller Lie.

- Stål er også typisk nordmenn. Det er trygt og godt.

- Ja, hvorfor tror du det er så store forskjeller?

- Det er vanskelig å si. Men tradisjonelt er danskene veldig glad i gull når det gjelder tilbehør, og da er det jo kanskje naturlig at også klokken er av gull.

- Men at Sverige og Norge er så ulike er spesielt. Men svenskene er gjerne litt mer streite og rene i stilen. Tenk bare på designermerker som Acne, Tiger og Filippa K. I Norge er vi hakket mer sprelske, mener Lie.

STORE KLOKKER: Nå skal klokkene være store - også for damer. - Jeg tviler på at de bitte små dameklokkene kommer tilbake, sier Helene Marthinsen. Denne klokken er fra Calvin Klein. (Foto: Aina Kristiansen) Foto: Aina Kristiansen
STORE KLOKKER: Nå skal klokkene være store - også for damer. - Jeg tviler på at de bitte små dameklokkene kommer tilbake, sier Helene Marthinsen. Denne klokken er fra Calvin Klein. (Foto: Aina Kristiansen) Foto: Aina Kristiansen Vis mer

- De små klokkene er historie

Det er altså store klokker som gjelder – også for oss jenter. Og det er en trend som holder seg, tror Helene Marthinsen, salgssjef Fossil Skandinavia.

- Ja, klokkene skal fremdeles være store, men det er gjerne litt mindre bling enn før.

- Jeg tror de store dameklokkene vil være med oss lenge. Jeg tviler på at de bitte små dameklokkene kommer til å gjøre comeback.

(Artikkelen fortsetter under bildet).


Vårens trendklokker

De mest trendy klokkene i år har som nevnt litt mindre dekor og blinkende stener, men det betyr at det gjerne skjer mer med klokkeremmene.

- Vi har remmer med dyreprint, av aluminium, plast og keramikk, sier Helene Marthinsen, salgssjef ved Fossil Skandinavia.

- Keramikk kom for fullt i fjor, og det kommer bare til å bli mer og mer av det.

- Fordelen med keramikk er at det er 100 prosent ripefritt. Men det er dessverre ikke knusefritt. Mister du klokken på badegulvsflisene, vil den bli ødelagt. Men det kan gjerne andre klokker også, da, påpeker hun.

En het trend i vår er også de hvite og de fargerike klokkene.

- Når sommeren og våren kommer, er selvfølgelig hvitt alltid en het trend. Og kanskje spesielt i år, med den helhvite moten. I tillegg er det veldig mye farger, sier Randi Lie ved Mango.

Naturbrunt skinn og gull er også noe som passer svært bra til solbrun hud. Men gullnyansen har endret seg litt, forteller Karin Persson, markedssjef ved Fossil Skandinavia.

- Det har lenge vært en del gulldublé, men nå ser vi mer og mer roségull. Den har en litt mer lakserosa nyanse, og er gjerne ikke fullt så «gull-gull» for dem som ikke liker det så godt.

Se noen av vårens fineste klokker her:


Klokken du kan ha resten av livet

Er du imidlertid ikke på jakt etter en trendklokke, men en klokke som du kan ha så å si ut livet? Da har klokkeselgerne noen tips til deg.

- Hvis du skal investere i en klokke og bruke litt penger på den, gå for en klassisk, enklere modell, hvor det er lite som forstyrrer klokken. Da vil den være tidløs, sier Helene Marthinsen.

- Mitt beste tips er å tenke på de andre smykkene du har, anbefaler Randi Lie.

- Går det mest i gull eller i sølv? Velger du en klokke som passer fint med det andre tilbehøret ditt, er den enklere å bruke også.

Mango-selger Randi Lie. Foto: Aina Kristiansen
Mango-selger Randi Lie. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Fossil-selger Helene Marthinsen. Foto: Aina Kristiansen
Fossil-selger Helene Marthinsen. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
FARGER: En av sesongens store klokketrender er også fargerike klokker. Og Rachel Nordtømme var selvfølgelig der for å promotere sin Mango-kolleksjon. Foto: Aina Kristiansen
FARGER: En av sesongens store klokketrender er også fargerike klokker. Og Rachel Nordtømme var selvfølgelig der for å promotere sin Mango-kolleksjon. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
MER ROSÉGULL: Nå kommer det mer og mer roségull (t.h), som er en noe mer lakserosa gullnyanse sammenlignet med gulldublé (t.v). Foto: Aina Kristiansen
MER ROSÉGULL: Nå kommer det mer og mer roségull (t.h), som er en noe mer lakserosa gullnyanse sammenlignet med gulldublé (t.v). Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer