Blogg

Norges moteuke i bilder

Så er det i gang. Norges moteuke. Se bildene og les historiene bak kulissene på designprisen Nåløyet.

Nåløyets prisvinner Ida Gullhav er et eneste stort smil.
Nåløyets prisvinner Ida Gullhav er et eneste stort smil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mote- og trendjournalist Elisa Røtterud i kk.no har blogget fra kulissene på Nåløyet-utdelingen.I et nedslitt fabrikklokale - Fabrikken - på Grünerløkka i Oslo er 400 mennesker skviset sammen for å følge utdelingen av magasinet Hennes prestisjetunge designpris Nåløyet under Oslo Fashion Week onsdag kveld. Undertøysdesigneren Ida Gullhav (27) stikker av med vinnerprisen og viser stolt fram sitt undertøy med Mariann Thomassen, vokalisten i rockebandet Suferosa, som modell. Gullhav har gullfingre og viste en delikat undertøyskolleksjon i naturmaterlialer og duse farger. Legg merke til denne designeren, hun kommer til å nå langt.Blant de nominerte som ikke nådde opp denne gangen er Moods of Norway, Maggie Wonka, Cecilie Melli, TauleMøller, TSH, Alpaca Society, Rett og Slett Roggs:Oslo, Katulla og Wallenborg. Showet åpnes av kulturminister Trond Giske. Han presiser stadig hvor viktig norsk design er.- Mote er et moderne kulturuttrykk, sier han før han fortsetter:- Norge bør ha som mål å bli et framtredende designland. Kulturministeren avslutter den høytidelige åpningstalen med en oppfordring om at "vi må tørre å vise andre hvem vi er".Men bør vi egentlig det? Er vi kommet så langt at vi kan skryte av norsk design? Ja, sa absolutt, selv om vårt naboland Danmark fortsatt ligger noen symaskinlengder foran når det kommer til fashion. Dette er Oslo Fashion. Selve designerfesten Nåløyet kryr av alt fra Norges stylingbransje til Hotel Cæsar-stjerner, designere, modeller og musikere. En ypperlig sammlingstund, for den moteinteresserte og nysgjerrige. Dessuten lokker gratis champagne og lekre kanapeer, som selv de mest blaserte ikke takker nei til. Etterlatt inntrykk? Tja. Smatt, smatt og gurgle, gurgle. Er ikke dette litt moro? Er det ikke litt gøy at vi også har et moteunivers i lille Norge? Har vi ikke godt av å kle oss i svarte platåsko og skinnbukser for å late som om vi befinner oss i en motemetropol? Jo visst. Dette er et innblikk i en fargesterk, morsom, underholdende og ikke minst nyskapende verden. Klær trenger vi dessuten alltid. Dette blir en spennene moteuke for den interesserte. Torsdag debuterer popstjernen Maria Mena som modell på catwalkscenen for merket Lyst. Moods of Norway skal kjøre rundt i en rosa limousin (eller var det helikopter?) for å promotere seg selv. Og stylistene, B-kjendisene, modellene og vi journalister kommer til å følge etter i våre nyinnkjøpte støvletter med rund 70-tallstupp. Oslo Fashion Week avsluttes lørdag.LES MER OM NÅLØYET:
 • Intervju med Nåløyet-vinner Ida Gullhav
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer