Oslo Fashion Week

Norges nye motehåp

Gamle familiebilder fra 50-tallet og klær som går i arv er inspirasjonen. Møt Oslo Fashion Weeks sesong-debutant.

Bestefar i Oppdal og August Strindberg er designer Solveig Elton Jacobsens største inspirasjon. Her fra debutantvisningen på Oslo Fashion Week tirsdag. Foto: Stig Howard.
Bestefar i Oppdal og August Strindberg er designer Solveig Elton Jacobsens største inspirasjon. Her fra debutantvisningen på Oslo Fashion Week tirsdag. Foto: Stig Howard. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Designer Solveig Elton Jacobsen lot seg inspirere av August Strindbergs mørke malerier, Diane Arbus fotografier av sosiale avvikere og bestefar på 50-tallet da hun skulle lage avgangskolleksjonen sin «Leave the light on» ved University of Brighton i vår. Hun fikk vise kolleksjonen som sesongens debutant på Oslo Fashion Week.
 • Se debutantkolleksjonen fra Oslo Fashion Week her.
 • - Jakten på inspirasjon er utrolig viktig. Jeg lot meg blant annet inspirere av familiens gamle album fra Oppdal på 1950-tallet, der de går i klær som har gått i arv og blitt brukt i flere generasjoner. Noen klær er litt for store, andre litt for små. De var ikke laget til å passe, men til å vare over lengre tid. Dette ble inspirasjonen til formene og silhuettene i kolleksjonen min, alt er litt ute av proporsjon, sier Solveig.«Leave the light on» er en damekolleksjon for vinteren 2007/2008. Alt fra unike små kjoler til slitesterke strikkejakker, bukser, vesker og smykker med Swarovski-krystaller. Stoffene er bomull, silke og ull fra Mandal Vever. Fargene varierer fra intenst mørkt oppnådd ved å farge tekstilene over lengre tid til varianter av grå, blå, rosa og svart. Alt om Oslo Fashion Week og alle anmeldelser av visningene høsten 2007.- Fargene er gjerne duse og mørke, som skyene i Strindbergs malerier. Kontrastene mellom mørke og lys, tungt og lett og stort og lite er viktig i kolleksjonen. Jeg har også brukt masse detaljer som metaller, broderier og print i klærne. I løpet av de siste årene har Trondheims-jenta studert mote ved University of Brighton, og hatt praksis ved den engelske designeren Alexander McQueen, kleskjeden New Look og i kulissene på Oslo Fashion Week.Nå er det hun selv som skal pryde catwalken.- Det er en stor ære å være sesongens debutant. Det er veldig spennende og en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig, sier Elton Jacobsen.I tillegg til visningen av kolleksjonen på Oslo Fashion Week vil også deler av Elton Jacobsens design vises i et eget showroom i varehuset Steen & Strøm i Oslo.
 • Fiffens fineste vesker på OFW
 • LES OGSÅ
 • kk.no: Alt om Oslo Fashion Week og alle anmeldelser av visningene høsten 2007
 • Henne.no: Alt fra Oslo Fashion Week 2007
 • Fiffens fineste vesker på OFW
 • kk.no: Favorittene på moteuken vinteren 2007
 • kk.no: Backstage på moteuken: Hud- & hårtrender
 • kk.no: Derfor elsker vi Bruuns bazar
 • kk.no: Designerduo debuterte på Oslo Fashion Week
 • kk.no: Alt om Oslo Fashion Week vinteren 2007
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer