London Fashion Week

Norsk toppmodell i London

Sonja Wanda går for de største designerne. Vi traff henne backstage på visningen til Ashley Isham under London Fashion Week.

Sonja Wanda har gått modell for designere som Gucci og Dolce & Gabbana, og jobber fast i London. Her i kulissene til Ashley Isham. Foto: Charlotte Wiig
Sonja Wanda har gått modell for designere som Gucci og Dolce & Gabbana, og jobber fast i London. Her i kulissene til Ashley Isham. Foto: Charlotte Wiig Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den norsk-sudanske supermodellen Sonja Wanda er svært ettertraktet blant internasjonale designere. Wanda har gått visninger for kjente navn som Prada, Versace, Gucci og Dolce & Gabbanna, og har vært brukt i flere kampanjer for kleskjeden Top Shop.

24-åringen har jobbet fast i London i flere år, og har blitt kåret til en av moteverdens ti mest talentfulle modeller av den britiske avisen The Observer.

Vi traff henne backstage før visningen av Ashley Isham på Royal Opera House i Covent Garden under London Fashion Week.

Se stor bildespesial av Ashley Isham-visningen, kjendisene på første rad og Sonja Wanda og de andre supermodellene backstage fra de sminkes til de går på catwalken.

- Det er så gøy å gå for designerne her i London, utrolig spennende, det er så kule vibber her, sier Sonja der hun styles fra alle kanter i kulissene rett bak catwalken, som er rund og formet som en teaterkulisse.

Men det er hektiske dager.

- Jeg løper fra den ene castingen og visningen til den andre.

Oslo Fashion Week utgår

I år som i fjor krasjer London Fashion Week med moteuken i Oslo. Men i motsetning til ifjor, skal Sonja jobbe i London denne gangen.

- Det var fantastisk å jobbe for Oslo Fashion Week sist, og utrolig hyggelig å se alle vennene mine igjen, men det blir London nå, sier Sonja.

Se stor bildespesial av Ashley Isham-visningen, kjendisene på første rad og Sonja Wanda og de andre supermodellene backstage fra de sminkes til de går på catwalken.

På prøverommet venter Ashley Isham på at Sonja skal prøve en sølvkjole i 1940-talls film noir-stil.

- Jeg elsker denne kolleksjonen og klærne til Ashley fordi de er så innmari glamorøse, smiler Sonja.

Fargerik og filmatisk kolleksjon

Ashley Isham har lenge vært en av Londons mer interessante designere. Kolleksjonen hans denne gangen er som en vandring gjennom filmarkivet fra 30- og 40-tallet.

- Jeg har latt meg inspirere av filmglamour og femme fatales som skuespiller Veronica Lake, filmregissør Alfred Hitchcock og avant-garde-stilen på slutten av 60-tallet, sier Ashley Isham til kk.no.

Designeren har sett for seg en sterk og sofistikert kvinne, noe kjolene og fargene i kolleksjonen understreker.

- Kjolene er luksuriøse og feminine, og jeg bruker mye farger som oransje, lilla og grønt. Jeg vil det skal vibrere litt, sier han.

Se stor bildespesial av Ashley Isham-visningen, kjendisene på første rad og Sonja Wanda og de andre supermodellene backstage fra de sminkes til de går på catwalken.

MER FRA LONDON FASHION WEEK:
 • Sexy London-stiletter
 • Motefolkets veske-favoritter
 • Backstage på Ben de Lisi
 • Stjernespekket motefest


 • Sonja Wanda elsker å gå modell under London Fashion Week, her sammen med en modellvenninne.
  Sonja Wanda elsker å gå modell under London Fashion Week, her sammen med en modellvenninne. Vis mer
  Designer Ashley Isham og Sonja Wanda.
  Designer Ashley Isham og Sonja Wanda. Vis mer
  Sonja i sølvkjole på catwalken. Foto: Charlotte Wiig
  Sonja i sølvkjole på catwalken. Foto: Charlotte Wiig Vis mer
  Designer Ashley Isham justerer et par siste detaljer Foto: Charlotte Wiig
  Designer Ashley Isham justerer et par siste detaljer Foto: Charlotte Wiig Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer