Vesker

Norsk vann blir it-veske

Designer Giles Deacon har latt seg inspirere av rent og kaldt vann fra isbreen.

Slik ser den ut, den nye veska som ifølge designeren er inspirert av "norsk brevann og Hardangers villmark".
Foto: Faksimile www.gilesdeaconisklar.com. Foto: Foto: Faksimile www.gilesdeaconisklar.com.
Slik ser den ut, den nye veska som ifølge designeren er inspirert av "norsk brevann og Hardangers villmark". Foto: Faksimile www.gilesdeaconisklar.com. Foto: Foto: Faksimile www.gilesdeaconisklar.com. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den britiske sangeren Jane Birkin har fått en Hermés-veske oppkalt etter seg. Grace Kelly fikk sin Kelly-bag. Nå kommer veska som er inspirert av noe så uglamorøst og lite haute couture-aktig som reint, norsk, rennende og kaldt vann. Det er designeren Giles Deacon som i samarbeid med Isklar har lansert «Limited Edition Isklar Tote By Giles Deacon».

Overkommelig luksus var målet

Målet har vært å skape overkommelig luksus inspirert av norsk brevann. Dette melder Female First.

- Glitrer som krystaller i breen

- Utfordringen for meg var å oversette den mystiske kvaliteten og stilen som presenterer historien om Isklar til et mønster og materiale som kunne bli en veske. Isklar-flasken har et iøynefallende design som skinner og glitrer som krystaller i breen som vannet kommer fra, sier Giles Deacon på siden Gilesdeaconisklar.com.

Fra «villmarken Hardanger»

Nettmagasinet Female First sparer heller ikke på de eksotiske reisebrosjyre-hyllestenenår Norge skal beskrives: «Isklar kommer fra den avsidesliggende regionen Hardanger, en villmark med snødekte fjell og flommende fosser», skriver Female First.

Magisk vann?

- Det beste med mote er at moroa du har med å leke og eksperimentere med ting. Jeg er alltid på leting etter nye og interessante merker som jeg kan være kreativ med å ha det litt gøy med. Med Isklar følte jeg at det var en ekte historie som kunne fortelles - en histore med sterke visuelle kvaliteter som passet perfekt inn i motedesign, men som også føltes både litt spesielt og magisk, sier designer Giles Deacon.Giles Deacon har tidligere designet for store motehus som Gucci, Louis Vuitton, Bottega Veneta og Jean-Charles de Castelbajac før han startet for seg selv. Han vant også den prestisjetunge prisen som British Fashion Designer of the Year i 2006.

Ikke akkurat masseproduksjon

Vesken har fått et silkeaktig og glatt stoff ytterst. Og jammen har ikke designeren også inkludert en liten lomme hvor en halvliter med vann - gjett hvilket - passer perfekt inn. Isklar-vesken blir bare laget i hundre eksemplarer. Her kan du få kjøpt vesken.

Ikke vesken for deg?

  • Her er veskene vi drømmer om: De er rådyre, lekre og får oss til å fantasere om veskenapping.
  • Høstens it-veske fra Alexander Wang har også kommet til Norge. Men det er mange om beinet.
  • Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.