Adrian Stene

Norske Adrian Stene er modell for Valentino, Louis Vuitton og Prada

Gjorde sin modelldebut på catwalken for verdens største motehus med David Beckham og Kate Moss på første rad.

ADRIAN STENE: Adrian Stene (t.v.) ble oppdaget på familieferie i Riga - i januar gikk han visning for Louis Vuitton, Prada og Valentino med David Beckham og Kate Moss på første rad. Foto: Abaca
ADRIAN STENE: Adrian Stene (t.v.) ble oppdaget på familieferie i Riga - i januar gikk han visning for Louis Vuitton, Prada og Valentino med David Beckham og Kate Moss på første rad. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under moteuken for menn i Milano og Paris hadde stjerner som David Beckham (41), Usher (38) og Kate Moss (43) tatt turen for å kikke på de nye herretrendene for høsten 2017. Det hadde også 18 år gamle Adrian Stene fra Laksevåg - bare at det var han som viste de frem for dem. Etter en ferietur til Riga ble nordmannen stoppet på gaten av representanter fra managementet BRO Models som gjerne ville ta bilder av ham.

- Dagen etterpå møtte jeg dem for en «prøve-fotografering». Først trodde jeg det bare var tull, men plutselig var jeg i Milano og klar for å gå visning for Prada, sier Stene til KK.no.

LES OGSÅ: Annerledes er det nye vakker i modellbransjen

Å gå for et av verdens største motehus var altså debuten til 18-åringen fra Laksevåg. En ganske så annen tilværelse enn den hjemme i Norge. Her er nemlig Adrian lærling hos IT-avdelingen på Universitet i Bergen, og leder i tillegg et buekorps. I januar ble alt dette satt litt på vent for å være modell for Prada, Louis Vuitton og Valentino - en opplevelse som har snudd livet hans helt på hodet.

- Det var så mye mer enn jeg hadde forestilt meg. Først så jeg en mulighet til å reise jorden rundt, men etter min første visning ble det så mye mer. Det er helt fantastisk å få æren av å vise frem disse klærne som så mange mennesker har jobbet med i flere måneder.

LES OGSÅ: Louis Vuitton presenterte noe helt nytt da Adrian Stene gikk ned catwalken!

Først trodde jeg det bare var tull, men plutselig var jeg i Milano og klar for å gå visning for Prada

Stjernespekket oppmøte

Og på første rad sitter menneskene som antageligvis kommer til å kjøpe klærne. Artisten Usher, fotballegende David Beckham og supermodell Kate Moss var blant stjernene som hadde møtt opp.

- Hvordan var å gå forbi verdens største kjendiser?

- Akkurat nå er det veldig kult å tenke på, men der og da tenker jeg ikke på det. Da fokuserer jeg bare på visningen jeg skal gå. 

Og nettopp det å gå flere visninger står høyt på Stenes liste nå. Men først skal han fullføre utdanningen sin.

- For tiden er jeg lærling hos IT-avdelingen på Universitetet i Bergen, og kommer til å fullføre resten av utdanningen min der. Etter det har jeg lyst til å jobbe fulltid som modell. Fram til da kommer jeg til å gå visninger og gjøre flere fotoshoots, sier Stene.

- Fremtiden for de fleste modeller er usikker

Modellagent og fotograf Alexander Norheim forteller til KK.no at den mannlige modellbransjen er vanskelig å komme inn i.

- Det er mer konkurranse her enn for kvinnelige modeller. Disse mulighetene kommer ikke ofte for mannlige modeller - uansett nasjonalitet.

For det er ikke akkurat ofte vi ser norske, mannlige modeller i det store utland. Kvinnelige modeller, derimot, som Iselin Steiro, Siri Tollerød og Jenny Sinkaberg (les intervju med Oslo-jenta som gjorde comeback på catwalken til Balenciaga her) har prydet forsider av Vogue, gått store visninger og vært avbildet i store kampanjer. Norheim sier Stenes debut har gitt han stor eksponering.

Disse mulighetene kommer ikke ofte for mannlige modeller - uansett nasjonalitet

- Det kommer mange folk fra kreative bransjen som ser modeller og legger merke til dem der for eventuelle «editorials», kampanjer eller annen slags arbeid. Selvfølgelig er bookings som Louis Vuitton litt mer eksklusive, gitt navnet og at moteeliten gjerne samles seg der.

- Fremtiden for de fleste modeller er usikker da denne bransjen kan snu seg fra en dag til en annen, men det er jo ingen tvil på at det ser mye mer lovende ut når man har fått fin respons fra Paris, sier Norheim.

- Så hva skal til for å lykkes som en mannlig modell?

- Hardt arbeid, punktlighet, positiv innstilling, og mest av alt; masse personlighet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer